Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #111  
Old 16-07-2018, 04:48 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 17,479
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 529
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mutanic View Post
uishhh...sapa cakap? community suzuki aktif & ramai ahli la, moto DP camni sure dapat sambutan punya, kena plak rega mampu milik
tengok lah kat jalanraya motor suzuki takda sambutan banding dengan H&Y.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #112  
Old 16-07-2018, 04:53 PM
mutanic mutanic is offline
Super Active

mutanic's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2009
Posts: 5,251
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
tengok lah kat jalanraya motor suzuki takda sambutan banding dengan H&Y.
betul gak, tngok segmen gak la, kalu kategori cub ni mmg H & Y konker, tapi kategori cc besar ni maybe lain sket, skrg ni DP 250cc yg ada :

Kawasaki
KTNS

So kalu Honda, Suzuki, Yamaha & BMW masuk mesti lagi meriah & ada persaingan rega, bkn sume rider prefer power besor2, mostly due to pocket size
__________________
“When it's difficult like this, the taste (of winning) is better.” ~ Valentino Rossi
Reply With Quote
  #113  
Old 17-07-2018, 09:28 AM
mdfahmi69 mdfahmi69 is offline
Regular

mdfahmi69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 485
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mutanic View Post
uishhh...sapa cakap? community suzuki aktif & ramai ahli la, moto DP camni sure dapat sambutan punya, kena plak rega mampu milik
ya tuan,dlm grup mmg byk sparepart.kn join baru tau,pkai szuki gak ke?cuma mnagement baru nie hampeh sket,ms bwh lions suzuki dlu advrtising mntop,bwk msuk moto best.skrg nie slow sket.
sy pakai axelo 125.beli 2k jer.value for money.muahahaa
bwk sedap sbb ade stablizer,enjin lasak,xde vibrate kat kaki.skrg park tegak xperlu lock handle.penah tggal kunci kat moto,shari suntuk.alhamdullilah xhlg
ternyata suzuki selamat

Last edited by mdfahmi69; 17-07-2018 at 09:31 AM..
Reply With Quote
Likes puyol liked this post
  #114  
Old 17-07-2018, 09:34 AM
KingKangKong KingKangKong is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 72
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Pakai yamaha lagenda je..kurang panas banding lc dgn y15..lagipun pkai injection minyak mmg save la
Reply With Quote
  #115  
Old 17-07-2018, 09:58 AM
zaberi zaberi is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,080
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 5
Active Level
Default

saya pakai moto murah jer. sym sport sr
g kerja 78km
maknanya sehari 136km sehari
dengn moto murah ni saya tukar minyak hitam 2 minggu sekali
(sepatutnya seminggu sekali)
alhamdllh moto sedap
Reply With Quote
  #116  
Old 17-07-2018, 10:57 AM
nik1412 nik1412 is online now
Active Plus

nik1412's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Location: Kerteh
Posts: 2,569
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lats840 View Post
den baru je accident dgn motor lagenda kesygan den...
patah tulang selangka bahu kanan... mc la dkat sebulan..

tapi bila tgk cover set motor yg dah ranap tu, sakit lagi hati....
mana nak dpt cover set lagenda murah2 ye...
hehehe...

teroff topic plak...
takziah tuan. semoga cepat sembuh.

kalau nak coverset ori memang tak jual kalau tak silap aku.
Cuba cari dekat kedai aksesori motor, ade jual coverset. brand ape aku tak ingat plak. aku beli dalam RM180 hari itu.
Reply With Quote
  #117  
Old 17-07-2018, 11:13 AM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,966
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 81
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nik1412 View Post
takziah tuan. semoga cepat sembuh.

kalau nak coverset ori memang tak jual kalau tak silap aku.
Cuba cari dekat kedai aksesori motor, ade jual coverset. brand ape aku tak ingat plak. aku beli dalam RM180 hari itu.
brand HLD kot...

aku baru jaa ambik modenas elegan 250..
rasa cam nak jetski jaa haha..
tp utk selesa long distance..cargo..but not top speed..
speed max dia plg kuat kalau rider ringan bleh g 130kmj jaa
hahah jgn sakit ati plak nanti kena pancung ngan geng 150cc..
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #118  
Old 17-07-2018, 11:37 AM
lats840 lats840 is offline
Active Member

lats840's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,555
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 37
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nik1412 View Post
takziah tuan. semoga cepat sembuh.

kalau nak coverset ori memang tak jual kalau tak silap aku.
Cuba cari dekat kedai aksesori motor, ade jual coverset. brand ape aku tak ingat plak. aku beli dalam RM180 hari itu.
orait.. ckup bulan beli...
project repair motor plak...
dugaan2...
__________________
http://lats840.mybrute.com
Reply With Quote
  #119  
Old 17-07-2018, 11:42 AM
Kbyne Kbyne is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapak,K.L.
Posts: 9,806
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 261
Active Level
My Mood:
Default

Dah boleh dah Bikers CG convoy ke Lemang Tok’Ki Bentong...

Pillion awks CG gaks...
__________________
Kaki kencing dan batu api...
Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam melewati dua kuburan, lalu Beliau bersabda: “Sesungguhnya keduanya ini disiksa, dan tidaklah keduanya disiksa dalam perkara yang berat.Yang pertama, dia dahulu tidak menutupi dari buang air kecil. Adapun yang lain, dia dahulu berjalan melakukan namimah (adu domba)”
Reply With Quote
  #120  
Old 17-07-2018, 11:45 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 131,785
Active Level
My Mood:
Default

brg moto nk murah teluk sengat la
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump