Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-07-2018, 02:03 PM
labuanMY labuanMY is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 84
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default Refinance Kereta or Jual

Salam Warga Carigold,

Saya baru saja memperolehi 1 kenderaan dari tender kerajaan Jenis Toyota Fortune tahun 2006.

Dilema saya adalah; mana yang terbaik?

1. Jual dengan kadar pasaran (mycarinfo[dot]com[dot]my) RM46k?

2. Refinance (Semakan dengan Ambank Online nilai refinance boleh sehingga 82k)

#Tambahan
- Saya tiada kenderaan lain
- Cash yang saya perolehi saya cadang untuk berniaga
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-07-2018, 02:08 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 19,691
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 75
Active Level
My Mood:
Default

ley pilih:

1-jual harga market beli cash car. lebih meniaga.
2-refinance, sanggup bayar sampai bape tahun tu?.

__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
  #3  
Old 11-07-2018, 02:14 PM
sitinorain sitinorain is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Posts: 886
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

masih boleh buat refinance bagi kereta dah lebih 10 tahun dgn nilai 82k...baik semak semula...kalau boleh jgn refinance kereta nnt rekod bank jd buruk...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-07-2018, 02:16 PM
labuanMY labuanMY is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 84
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by babyblacky View Post
ley pilih:

1-jual harga market beli cash car. lebih meniaga.
2-refinance, sanggup bayar sampai bape tahun tu?.

Thanks.. hati berat kat no 1. Sebab refinance ni bunga agak tinggi.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-07-2018, 02:17 PM
labuanMY labuanMY is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 84
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sitinorain View Post
masih boleh buat refinance bagi kereta dah lebih 10 tahun dgn nilai 82k...baik semak semula...kalau boleh jgn refinance kereta nnt rekod bank jd buruk...
Saya pun not sure. saya cuma semak di https://www.ambankgroup.com/en/finan...s/default.aspx

nampak nilai tu. Kalau nak refinance pun saya akan go for 50K saja.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-07-2018, 03:32 PM
waddy waddy is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Posts: 706
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 14
Active Level
My Mood:
Default

saya berat no 1.. sebab semak kepala kalau masih berhutang..
Reply With Quote
  #7  
Old 11-07-2018, 04:12 PM
balang balang is online now
Super Active

balang's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2009
Location: Jay Bee
Posts: 7,219
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 20
Active Level
Default

saya akan ambil no 1..meniaga kalau boleh jangan serabutkan kepala dengan hutang dulu..dah untung meniaga n dah selesa sikit baru boleh ambil kereta elok sikit..
__________________
GEMPAR! TEKNIK JANA PENDAPATAN TERHEBAT ABAD INI!
http://www.pendapatanmudah.com
Reply With Quote
  #8  
Old 11-07-2018, 04:13 PM
shamputra shamputra is offline
Active Member

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Terengganu...
Posts: 1,926
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

off topik jap. ada x yg keja bank. nk beli kereta 2nd ni.
Reply With Quote
  #9  
Old 21-07-2018, 02:06 PM
bigfish80s bigfish80s is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2018
Posts: 48
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by labuanMY View Post
Salam Warga Carigold,

Saya baru saja memperolehi 1 kenderaan dari tender kerajaan Jenis Toyota Fortune tahun 2006.

Dilema saya adalah; mana yang terbaik?

1. Jual dengan kadar pasaran (mycarinfo[dot]com[dot]my) RM46k?

2. Refinance (Semakan dengan Ambank Online nilai refinance boleh sehingga 82k)

#Tambahan
- Saya tiada kenderaan lain
- Cash yang saya perolehi saya cadang untuk berniaga
depends bro,

rasanya bro boleh decide sendiri...
aku dulu pernah camni, maintain dgn kenderaan yg ada(sbb kederaan yg aku pakai masa tu sesuai dan banyak membantu) then teruskan perniagaan...
result sekarang... x perlu bayar interest bank...

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump