Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #7931  
Old 13-02-2018, 01:51 PM
abe hashim abe hashim is offline
Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2012
Posts: 1,039
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mx510 View Post
Lama x menjenguk yg nak beli equipment wifi hotspot boleh jenguk ke laman web nih

Equipment leh self diy pasang sendiri jer kalau nak proffesional services whatsapp laju laju

http://www.wasap.my/60193088844

Online Store Equipment WiFi Powered By Lazada

http://www.lazada.com.my/rsaianet-solutions/
ha ah, dah alang-alang tu nak tanye lah, berapa bajet untuk buat bisnes hotspot kecil-kecilan ni. nak try dekat block apartment aku tinggal ni
__________________
BELUM FIKIR LAGI
[/URL]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #7932  
Old 13-02-2018, 04:53 PM
rustam rustam is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (69)
Join Date: Dec 2010
Posts: 10,779
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 2
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by blankoguy85 View Post
tahniah kpd yg dh berjaya..

assalam dan selamat sejahtera..
nk bertanya berkenaan hotspot ni..

sy dpt projek utk setup hotspot utk sebuah hotel ni..
tp tak tau mcm mana nk mulakan..lepas sy g site survey..

apa yg client inform.. wifi dier tak stabil..
dan sy tengok.. mmg hotspot dier..direct dr switch biasa jer..

meaning takder kawal bandwidth utk ucer yg guna wifi tu..

so nk mintak cadangan.. apa peralatan yg perlu sy guna..
yg sy nmpak kt sini.. kena add on mirotik..

tp apa model nk d guna pakai..??

dan client nak mcm billing hotspot..
so dorang akan provide password dekat guest yg dtg menginap..

terima kasih atas bantuan..
Kalau hotel saya sarankan model ini

https://mikrotik.com/product/RB3011UiAS-RM

https://mikrotik.com/product/rb1100ahx4

nak control bandwith, billing, tiket semua all in one. Kalau pandai setup sendiri ok je, kalau tak pandai dapatkan dari pakar

Rujuk sini
https://forum.mikrotik.com/

Last edited by rustam; 13-02-2018 at 05:04 PM..
Reply With Quote
  #7933  
Old 13-02-2018, 04:59 PM
rustam rustam is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (69)
Join Date: Dec 2010
Posts: 10,779
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 2
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abe hashim View Post
ha ah, dah alang-alang tu nak tanye lah, berapa bajet untuk buat bisnes hotspot kecil-kecilan ni. nak try dekat block apartment aku tinggal ni
boleh try model ni atau yg lebih murah. Tapi yg murah kapasiti kurang power jika pelanggan bertambah ramai dan terpaksa keluarkan belanja utk upgrade pula.

https://mikrotik.com/product/RB2011UiAS-IN

Sila cari balik thread yg sebelum sebelum ni tentang kriteria yang berbaloi untuk jalankan bisnes hotspot ini sbb skg ni pelan data telco pun boleh tahan untungnya kpd pengguna.

Rujuk sini
https://forum.mikrotik.com/

Last edited by rustam; 13-02-2018 at 05:04 PM..
Reply With Quote
  #7934  
Old 13-02-2018, 05:23 PM
blankoguy85 blankoguy85 is online now
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,293
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rustam View Post
Kalau hotel saya sarankan model ini

https://mikrotik.com/product/RB3011UiAS-RM

https://mikrotik.com/product/rb1100ahx4

nak control bandwith, billing, tiket semua all in one. Kalau pandai setup sendiri ok je, kalau tak pandai dapatkan dari pakar

Rujuk sini
https://forum.mikrotik.com/

terima kasih tuan di atas link2 yg di berikan..
baru merangkak nk belajar ni.. he he he..
__________________

Layari Untuk Masa Depan Yang Lebih Ceria >> JOM CERIA
Reply With Quote
  #7935  
Old 13-02-2018, 05:25 PM
isz_shinigami isz_shinigami is offline
Super Active

isz_shinigami's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2010
Posts: 8,783
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abe hashim View Post
ha ah, dah alang-alang tu nak tanye lah, berapa bajet untuk buat bisnes hotspot kecil-kecilan ni. nak try dekat block apartment aku tinggal ni
aku pernah try...mahai sgt modal...xlarat nk expend..las2 jual blk la..jual harga rugi..wakkakaka...
Reply With Quote
  #7936  
Old 13-02-2018, 05:25 PM
blankoguy85 blankoguy85 is online now
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,293
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

adakah landing page..ada dlm controller tu gak yea..??
ke kena buat site yg lain..

complicated gak yea..

kalau nngok topologi..mcm mudah..
maybe kena paham kan betol2.. sbb benda takde depan mata agaknyer..
__________________

Layari Untuk Masa Depan Yang Lebih Ceria >> JOM CERIA
Reply With Quote
  #7937  
Old 13-02-2018, 05:26 PM
blankoguy85 blankoguy85 is online now
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,293
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by isz_shinigami View Post
aku pernah try...mahai sgt modal...xlarat nk expend..las2 jual blk la..jual harga rugi..wakkakaka...
modal keras ker boss..??
__________________

Layari Untuk Masa Depan Yang Lebih Ceria >> JOM CERIA
Reply With Quote
  #7938  
Old 14-02-2018, 11:14 AM
isz_shinigami isz_shinigami is offline
Super Active

isz_shinigami's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2010
Posts: 8,783
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by blankoguy85 View Post
modal keras ker boss..??
keras sgt..ahahaha...aku rs 10k++ baru sdp kot...aku abis 2k pn coverage ciput...hahaahaha...
Reply With Quote
  #7939  
Old 14-02-2018, 11:30 AM
rustam rustam is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (69)
Join Date: Dec 2010
Posts: 10,779
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 2
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Ini posting saya yg lepas

1. MikroTik hEX (RB750Gr2) - Replacing RB750GL with much stronger CPU - RM320.00 x 1 biji
2. NSM2 Ubiquiti NanoStation M2 2.4GHz Outdoor CPE 11dBi - RM430.00 x 2 @ 3 biji
3. Kabel - bergantung pada berapa panjang nak guna
4. Astro pole - ikat anttena NSM2, kalau 3 anttena perlu 3 pole
5. Setup mikrotik & anttena - kena upah atau buat sendiri. Kalau buat sendiri lambat, baik upah terus jalan dan boleh kutip hasil dlm bulan tu jga
6. Lokasi - amat amat amat penting. Amat penting

saya rekomen mikrotik MikroTik hEX (RB750Gr2) buat permulaan. antena ubiquiti nsm2 2 biji atau 3 biji.


1. Streamyx 4mbps keatas @ unifi sbb tiada kuota
2. Lokasi - flat/apartment
3. Routerboard mikrotik - user, billing, control bandwith dsbnya
4. Antenna ubiquiti - serasi mikrotik sbb boleh view up/down
5. Modal basic RM3000 bergantung pd alatan tambahan spt kabel cat5e/cat6, astro
pole, rak letak router, setting/setup - (bergantung pada caj yg dikenakan oleh
provider - melainkan pandai setup sendiri) tapi buang masa sbb boleh belajar
kemudian.
Reply With Quote
  #7940  
Old 14-02-2018, 05:25 PM
blankoguy85 blankoguy85 is online now
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,293
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rustam View Post
Ini posting saya yg lepas

1. MikroTik hEX (RB750Gr2) - Replacing RB750GL with much stronger CPU - RM320.00 x 1 biji
2. NSM2 Ubiquiti NanoStation M2 2.4GHz Outdoor CPE 11dBi - RM430.00 x 2 @ 3 biji
3. Kabel - bergantung pada berapa panjang nak guna
4. Astro pole - ikat anttena NSM2, kalau 3 anttena perlu 3 pole
5. Setup mikrotik & anttena - kena upah atau buat sendiri. Kalau buat sendiri lambat, baik upah terus jalan dan boleh kutip hasil dlm bulan tu jga
6. Lokasi - amat amat amat penting. Amat penting

saya rekomen mikrotik MikroTik hEX (RB750Gr2) buat permulaan. antena ubiquiti nsm2 2 biji atau 3 biji.


1. Streamyx 4mbps keatas @ unifi sbb tiada kuota
2. Lokasi - flat/apartment
3. Routerboard mikrotik - user, billing, control bandwith dsbnya
4. Antenna ubiquiti - serasi mikrotik sbb boleh view up/down
5. Modal basic RM3000 bergantung pd alatan tambahan spt kabel cat5e/cat6, astro
pole, rak letak router, setting/setup - (bergantung pada caj yg dikenakan oleh
provider - melainkan pandai setup sendiri) tapi buang masa sbb boleh belajar
kemudian.

kalau utk hotel punya.. boleh tlg tak bos..??
ada sediakan servis tu..?? upah setup mikrotik.. he he he
__________________

Layari Untuk Masa Depan Yang Lebih Ceria >> JOM CERIA
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
wifi hotspot kiosk

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump