Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #2181  
Old 10-02-2018, 10:19 PM
ramos ramos is offline
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 6,384
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Archangel17 View Post
Ikut atas keselesaan tuan,



kalau ikut kat official page dia, boleh beli either maybank or ambank..
kalau saya, saya lebih cenderung maybank atas dasar lagi banyak access dan memang sedia ada akaun maybank. Tuan bley rujuk page bawah

http://www.phb.com.my/AHB.html
#2 Pulangan tidak dilaburkan semula

Agihan pendapatan AHB tidak dilaburkan semula ke dalam dana, sebaliknya diagihkan terus ke dalam akaun bank pelabur.

Ini menyebabkan pelabur tidak mendapat pulangan terkompoun; pulangan atas pulangan, sebaliknya hanya mendapat pulangan atas modal pelaburan sahaja setiap kali agihan pendapatan diumumkan.

Ini berbeza dengan Amanah Saham Bumiputera (ASB) dan Tabung Haji (TH), yang mana agihan pendapatan dilaburkan semula.

Tetapi, ini bukanlah masalah besar pun.

Pendapatan yang diperoleh daripada AHB janganlah pula dibelanjakan, tetapi lebih baik jika disimpan ke dalam Tabung Haji atau ASB untuk menikmati pulangan atas pulangan.


x brape paham yg ni bleh tuan jelaskan?

Last edited by ramos; 10-02-2018 at 10:28 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2182  
Old 11-02-2018, 08:37 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 312
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ramos View Post
#2 Pulangan tidak dilaburkan semula

Agihan pendapatan AHB tidak dilaburkan semula ke dalam dana, sebaliknya diagihkan terus ke dalam akaun bank pelabur.

Ini menyebabkan pelabur tidak mendapat pulangan terkompoun; pulangan atas pulangan, sebaliknya hanya mendapat pulangan atas modal pelaburan sahaja setiap kali agihan pendapatan diumumkan.

Ini berbeza dengan Amanah Saham Bumiputera (ASB) dan Tabung Haji (TH), yang mana agihan pendapatan dilaburkan semula.

Tetapi, ini bukanlah masalah besar pun.

Pendapatan yang diperoleh daripada AHB janganlah pula dibelanjakan, tetapi lebih baik jika disimpan ke dalam Tabung Haji atau ASB untuk menikmati pulangan atas pulangan.


x brape paham yg ni bleh tuan jelaskan?
Cerita Kat atas Ni pasal dividen/agihan AHB dikredit terus ke acc bank pendeposit Dan dividen tidak dikompound terus sepertimana acc ASB @ TH. Hilang peluang reinvested time. Compouning effect.. Tapi boleh jer transfer utk subscribe unit tu kemudian Hari lepas dividen credited dlm acc bank masing2 .. leceh sikit la sbb byk kerja.
Reply With Quote
  #2183  
Old 14-02-2018, 07:45 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 312
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Zakat yg ditolak dari dividen AHB Ni boleh claim balik dari LHDN Tak. Siapa Ada info pasal perkara Ni boleh tolong bagi cerah Tak?
__________________
Jadilah penguna bijak, Bertukar kepada OG1asean, nikmati penjimatan dari 5% setiap Kali anda bayar bil dan top up,Sila PM utk info lanjut
Reply With Quote
  #2184  
Old 15-02-2018, 11:25 AM
poknik poknik is offline
Legendary Member

poknik's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 13,926
Thanks (Received): 267
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Duit Tepi View Post
Zakat yg ditolak dari dividen AHB Ni boleh claim balik dari LHDN Tak. Siapa Ada info pasal perkara Ni boleh tolong bagi cerah Tak?
tak boleh claim
Reply With Quote
  #2185  
Old 28-03-2018, 01:56 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 312
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Sikit lagi tiba
__________________
Jadilah penguna bijak, Bertukar kepada OG1asean, nikmati penjimatan dari 5% setiap Kali anda bayar bil dan top up,Sila PM utk info lanjut
Reply With Quote
  #2186  
Old 04-04-2018, 10:22 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 312
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Macam esok jerrrrr dividen announcement
__________________
Jadilah penguna bijak, Bertukar kepada OG1asean, nikmati penjimatan dari 5% setiap Kali anda bayar bil dan top up,Sila PM utk info lanjut
Reply With Quote
  #2187  
Old 04-04-2018, 11:06 PM
techtoon82 techtoon82 is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2010
Posts: 388
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Duit Tepi View Post
Macam esok jerrrrr dividen announcement
Tolong la panggil najib umum..kompem tinggi
Reply With Quote
  #2188  
Old 06-04-2018, 04:32 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 312
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

3.1% credited on 16/4/18
__________________
Jadilah penguna bijak, Bertukar kepada OG1asean, nikmati penjimatan dari 5% setiap Kali anda bayar bil dan top up,Sila PM utk info lanjut
Reply With Quote
  #2189  
Old 08-04-2018, 07:19 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 312
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

8 Hari lagi dividen masyukkkkk
__________________
Jadilah penguna bijak, Bertukar kepada OG1asean, nikmati penjimatan dari 5% setiap Kali anda bayar bil dan top up,Sila PM utk info lanjut
Reply With Quote
  #2190  
Old 11-04-2018, 04:59 PM
namza68 namza68 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 16
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Duit Tepi View Post
3.1% credited on 16/4/18
3.1% saja noo..ingatkan 3.25% macam selalu....huhu
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump