Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 06-01-2019, 01:58 PM
momoque momoque is online now
Legendary Member

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 10,293
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 242
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Selera kuat ke?

Ambil masa juga kalau nak mula diet/jaga makan.

Boleh tahan juga selera..

Kalo pi pasaq mlm ka pasaq tani ka byk aku borong mknn...

Tp aku ni kuruih ja...perut je boroi sket

Tp kt umah aku boleh control

Kat luar je susah sket
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 07-01-2019, 05:25 AM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 41,499
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1346
Active Level
My Mood:
Default

Seminggu 1-2 kali ok la kot.

Junk day.



Aku kalau keje pejabat, memang tak gi lunch.

Alas perut dengan air dan roti jer.


Sabtu dan Ahad baru makan bihun je, nasi ke.

Malam Jumaat ada pasar malam...balik keje beli gak nasi ke apa ke untuk makan malam.

Tu dulu...tapi leh maintain berat badan.


Skang 5 petang dah tak makan apa2...berlapar sampai esok pagi.

3 pagi baru terjaga dan buat air + roti ker.

5 petang - 3 pagi...10 jam puasa....jadi lah

Banyak berlapar.




Lemak kat perut memang payah nak 'buang'

Katalah dah diet gila2...bersenam...lemak bahagian bahagian lain dah kurang.

Tapi lemak kat perut tu paling degil.

Nak kena diet lagi gila2...aku tak larat lah.



Tapikan nasi...nasi memang satu macam punya carb.

Stop makan nasi...memang mudah nak slim.

Boroi leh hilang dan leh nampak dah 6 pack.


Quote:
Originally Posted by momoque View Post
Boleh tahan juga selera..

Kalo pi pasaq mlm ka pasaq tani ka byk aku borong mknn...

Tp aku ni kuruih ja...perut je boroi sket

Tp kt umah aku boleh control

Kat luar je susah sket
__________________

WTS
GOLD Kausar Pure Natural Honey (RM50)
CD inggeris/melayu RM20 setiap satu.
Ruang signature saya untuk disewa (RM30/80)
Hot Wheels (Baru)|Burt's Bees Res-Q Ointment| CD case (terpakai)


Last edited by Jedi; 07-01-2019 at 05:33 AM..
Reply With Quote
  #13  
Old 07-01-2019, 05:59 AM
gmxemail gmxemail is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 386
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
[COLOR="Blue"]

Tapikan nasi...nasi memang satu macam punya carb.

Stop makan nasi...memang mudah nak slim.
Aku sangat setuju. Tak tau napa. Aku buang je nasi dalam rutin harian, boom, memang susut berat badan.

Lepas tu aku perasan aku tak cepat ngantuk. Makan je nasi, terus zzz.

Pelik kalau makan roti tak de la rasa macam tu.

Quote:
Skang 5 petang dah tak makan apa2...berlapar sampai esok pagi.

3 pagi baru terjaga dan buat air + roti ker.

5 petang - 3 pagi...10 jam puasa....jadi lah
Mengapakah? Ni mest slim shady ni kan?
Reply With Quote
  #14  
Old 07-01-2019, 06:27 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 41,499
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1346
Active Level
My Mood:
Default

Biasa dengar kan kalori in, kalori out.

Tapi nasi ni satu macam sikit.

Mudah gemuk dan lemak mudah berkumpul.


Aku skang makan beras rebus jer.

Tapi lepas habis nanti yang 10kg ni, tak nak makan dah.

Beras rebus terbaik berbanding beras biasa.

Cuba google.



Nasi kan akan proses jadi glukosa...tu yang ngantuk kot.

Kalau ngantuk, cuba minum air kosong.

Katanya ngantuk sebab badan kurang air.




Slim shady?

Maintain ada la.

Love handles ada...bila duduk berlipat gak lemak kat perut.

Nasi punya pasal lah nie...hehe






Quote:
Originally Posted by gmxemail View Post
Aku sangat setuju. Tak tau napa. Aku buang je nasi dalam rutin harian, boom, memang susut berat badan.

Lepas tu aku perasan aku tak cepat ngantuk. Makan je nasi, terus zzz.

Pelik kalau makan roti tak de la rasa macam tu.



Mengapakah? Ni mest slim shady ni kan?
__________________

WTS
GOLD Kausar Pure Natural Honey (RM50)
CD inggeris/melayu RM20 setiap satu.
Ruang signature saya untuk disewa (RM30/80)
Hot Wheels (Baru)|Burt's Bees Res-Q Ointment| CD case (terpakai)

Reply With Quote
  #15  
Old 08-01-2019, 09:51 AM
akudotcom akudotcom is offline
Active Plus

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,091
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 627
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Biasa dengar kan kalori in, kalori out.

Tapi nasi ni satu macam sikit.

Mudah gemuk dan lemak mudah berkumpul.


Aku skang makan beras rebus jer.

Tapi lepas habis nanti yang 10kg ni, tak nak makan dah.

Beras rebus terbaik berbanding beras biasa.

Cuba google.



Nasi kan akan proses jadi glukosa...tu yang ngantuk kot.

Kalau ngantuk, cuba minum air kosong.

Katanya ngantuk sebab badan kurang air.




Slim shady?

Maintain ada la.

Love handles ada...bila duduk berlipat gak lemak kat perut.

Nasi punya pasal lah nie...hehe
Tuan jedi

Bole explain tak gambar di bwh?


Adakah negara lain makanan ruji nya bukan nasi?
Mohon pencerahan
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga mcm aku..huhuh
Reply With Quote
  #16  
Old 08-01-2019, 10:10 AM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 41,499
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1346
Active Level
My Mood:
Default

Metabolisme manusia berbeza˛.

Aku citer pasal aku dan mungkin orang lain sama cam aku.

Orang lain tak gemuk makan nasi, telanlah nasi bebanyak.

Untung la jenis makan nasi tak mudah gemuk.





Kevin Zahri tu pun nasihat makan nasi segenggam jer.

Dia tahu nasi tu camana.



Malaysia bukan takat nasi...fast food pun di balunnya.

Tu pasal tinggi peratusan obesiti.



Apa pun berbalik pada metabolisme juga.

Quote:
Originally Posted by akudotcom View Post
Tuan jedi

Bole explain tak gambar di bwh?


Adakah negara lain makanan ruji nya bukan nasi?
Mohon pencerahan
__________________

WTS
GOLD Kausar Pure Natural Honey (RM50)
CD inggeris/melayu RM20 setiap satu.
Ruang signature saya untuk disewa (RM30/80)
Hot Wheels (Baru)|Burt's Bees Res-Q Ointment| CD case (terpakai)


Last edited by Jedi; 08-01-2019 at 10:29 AM..
Reply With Quote
  #17  
Old 08-01-2019, 10:15 AM
akudotcom akudotcom is offline
Active Plus

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,091
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 627
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Metabolisme manusia berbeza˛.

Aku citer pasal aku dan mungkin orang lain sama cam aku.

Orang lain tak gemuk makan nasi, mentekedarah jer lah nasi bebanyak.
So maksud nya teori Jedi pasal nasi kitorg tak bole pakai la kan?
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga mcm aku..huhuh
Reply With Quote
  #18  
Old 08-01-2019, 10:34 AM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 41,499
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1346
Active Level
My Mood:
Default

Tetap boleh pakai...aku yang pakai la sebab badan aku.

Ada gak orang lain yang sama cam aku.

Orang lain nak pakai ke tak nak pakai ke...diorang punya pasal la.



Quote:
Originally Posted by akudotcom View Post
So maksud nya teori Jedi pasal nasi kitorg tak bole pakai la kan?
__________________

WTS
GOLD Kausar Pure Natural Honey (RM50)
CD inggeris/melayu RM20 setiap satu.
Ruang signature saya untuk disewa (RM30/80)
Hot Wheels (Baru)|Burt's Bees Res-Q Ointment| CD case (terpakai)


Last edited by Jedi; 08-01-2019 at 10:56 AM..
Reply With Quote
Likes akudotcom liked this post
  #19  
Old 12-01-2019, 10:44 AM
akudotcom akudotcom is offline
Active Plus

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,091
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 627
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Tetap boleh pakai...aku yang pakai la sebab badan aku.

Ada gak orang lain yang sama cam aku.

Orang lain nak pakai ke tak nak pakai ke...diorang punya pasal la.

Bang Jedi,

Tak susah mana pun
Kene la mengkaji quran
Kene gali maksud2 nya

Cuba tgk baik2:

يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيِّبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ ۚ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ

Hai sekalian manusia, makanlah yang halal lagi baik
dari apa yang terdapat di bumi, dan
janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan;
Kerana sesungguhnya syaitan itu adalah musuh yang nyata bagimu.

First Allah suruh makan
Makan yg halal > yg ni ko da betul
Makan yg baik > ini ko tak betul (ko kata nasi tak baik)

Sbb tuhan ckp yg baik itu datangnya dr bumi
Iaitu nasi

Cuba kita bandingkan nasi & roti/mee
Nasi > di rebus dr beras direct dr bumi tuhan
Roti/mee> di proses dr gandum (direct dr bumi- formula dr tuhan) tp di refined chemical jd roti/mee (formula dr manusia)

Sudah tentu la nasi lebih baik..kalau nasi da di proses masuk tin/plastik tambah lg pengawet utk longer expiry date < ini tak baik

Atau gandum lebih baik dr roti

Kemudian tuhan ckp..jgn ikut langkah2 syaitan
Ko kene tau apa itu syaitan, iaitu yg mengajak kpd kemungkaran..cuba lihat iklan2 makanan, cuba dgr2 perbualan manusia berkenaan makanan..fast food burger etc..
Aku tak tau sapa tuhan ko
Tp tu la tuhan aku ckp

Mereka itu lah syaitan yg nyata!
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga mcm aku..huhuh
Reply With Quote
  #20  
Old 12-01-2019, 11:26 AM
akudotcom akudotcom is offline
Active Plus

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,091
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 627
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dloanman View Post
Argh kno btg idung aku. Klu prokok ketagih rokok, den ketagih mkn
Yg ni den tak paham
Ekau yg kontrol body ke
Nafsu yg kontrol ekau jang?
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga mcm aku..huhuh
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump