Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 03-01-2019, 02:07 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 19,373
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 110
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Yul-Minho View Post
klu minum time perut kosong pun boleh ke MILO O ni?
aku penah cuba perut tgh ade gastrik, pedih2, telan serbuk milo satu sudu besar, hilang tros pedih2..
__________________
Ejen Broadband Dicari - http://neswery.com/4T7
Buat duit dengan shortlink - https://join-adf.ly/19937059
Reply With Quote
Likes Yul-Minho liked this post
Paid Advertisement
  #82  
Old 06-01-2019, 09:56 AM
Yul-Minho Yul-Minho is offline
Legendary Member

Yul-Minho's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2012
Location: ~Hijau Bumi Tuhan~
Posts: 15,848
Thanks (Received): 839
Likes (Received): 310
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fms View Post
aku penah cuba perut tgh ade gastrik, pedih2, telan serbuk milo satu sudu besar, hilang tros pedih2..
ok tq.. Bole le mkn nti time perut pedih
Reply With Quote
  #83  
Old 06-01-2019, 07:54 PM
Kamm Matt Kamm Matt is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 419
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

utk pesakit GERD ni.. biskut apa yg sesuai.. sebab gerd tak boleh benda berunsur gandum.. selain oat apa yg ok utk biskut?
Reply With Quote
  #84  
Old 08-01-2019, 02:45 PM
Yul-Minho Yul-Minho is offline
Legendary Member

Yul-Minho's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2012
Location: ~Hijau Bumi Tuhan~
Posts: 15,848
Thanks (Received): 839
Likes (Received): 310
Active Level
My Mood:
Default

gastrik boleh minum minuman berais/ais krim x?
Reply With Quote
  #85  
Old 11-01-2019, 04:06 PM
Kamm Matt Kamm Matt is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 419
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

air sejuk ais.. air tin.. air masam air berangin mint tak boleh chewing gum tak boleh
Reply With Quote
Likes Yul-Minho liked this post
  #86  
Old 23-01-2019, 03:41 PM
Yul-Minho Yul-Minho is offline
Legendary Member

Yul-Minho's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2012
Location: ~Hijau Bumi Tuhan~
Posts: 15,848
Thanks (Received): 839
Likes (Received): 310
Active Level
My Mood:
Default

mkn laksa.. teruss zapp sakit mencucuk2 perutku..
Reply With Quote
  #87  
Old 23-01-2019, 03:53 PM
ediman4u ediman4u is offline
Active Member

ediman4u's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Location: Chih Tu
Posts: 2,225
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

bln lpas bru kna..pnic attack mlanda
__________________
Reply With Quote
  #88  
Old 24-01-2019, 08:37 AM
Kamm Matt Kamm Matt is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 419
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

tepung gandum.. oat.. jagung.. bergoreng.. bawang.. halia.. tak boleh makan.. susu lembu tak boleh.. susu kambing fresh shj boleh.. sayur sejuk tak boleh menjalar tak boleh.. sawi pakchoy karot boleh makan.. buah tempatan semua tak boleh.. buah apple kurma kiwi strawberi blueberry pear boleh.. minum air suam 0 shj tanpa gula.. gula stevia takpe.. garam putih pn xboleh.. garam bukit/gunung.. duduk tempat hangat jgn dlm tempat sejuk/lantai sejuk.. makan b4 jam 8mlm.. mandi b4 maghrib.. banyak kan ngurut buang angin.. tepung beras boleh amik..
Reply With Quote
  #89  
Old 24-01-2019, 10:22 AM
myzaem myzaem is offline
Regular

myzaem's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 814
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Aku pun nak share jugak pasal wife sakit gastrik, sampai tahap kena pi klinik cucuk punggung untuk hilang gastrik. Tapi perkara tu dulu lah. Sekarang dah baik. Yang aku ingat aku pernah beli jamu Surut Ayu tapi bukan target nak rawat gastrik lah, ia lebih pada untuk slim. Sejak makan jamu tu 2 botol, Alhamdulillah sakit gastrik dah tak ada. Puasa pun boleh dah sampai waktu berbuka, perut tak rasa pedih. Aku tak tahu lah kandungan apa dalam jamu tu. Macam pelik juga jamu slim tu boleh hilangkan sakit gastrik yang bertahun-tahun. Seingat aku ubat-ubat lain tak da makan pun. Cuma sekarang ni khabarnya jamu tu dah diband dan tak lulus KKM.. entah ye atau tidak. Kat intenet masih ada yang jual rasanya. Tapi sekarang wife dah stop makan jamu tu.
Reply With Quote
  #90  
Old 27-01-2019, 10:31 PM
akudotcom akudotcom is offline
Active Plus

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,920
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 610
Active Level
My Mood:
Default


Bdn nak pakai lama
Mkn mcm binatang
Mana tak jahanam
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga mcm aku..huhuh
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump