Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Journal

Forex Journal Some good forex trader prefer to record a journal for of their trading performance. This could bring some motivation for to be able to use in trading. However, some of them record a journal only to just take for granted to newbies. So please becareful.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-09-2018, 06:10 PM
cavalier cavalier is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 540
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
Default Journal trading Cava

Assalamualaikum...

aku start trade dari tahun 2006 secara part time.

Berbagai teknik dan ilmu yg aku dapat dari forex termasuklah cara mengawal emosi trading. Ada masa untung, ada masa rugi. Kebanyakkan rugi mengatasi untung.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


so, setelah aku berjaya mengstabilkan kewangan aku, dan ada duit lebih tetiap bulan, aku nak invest ke dalam forex. Setiap bulan aku allocate USD 50 konsisten dari awal bulan 2 tahun 2018 hingga sekarang.

syukur, masa ni, untung mengatasi rugi. so jurnal aku ini adalah untuk memberi aku kekuatan agar kekal konsisten dlm forex.

TAMAK: lumrah manusia dan aku x terlepas dari sifat TAMAK ini yg akhirnya merugikan aku.

Aku ada satu motto: " AMBIL PELUANG ITU" atau " SEIZE THE MOMENT"
benda ni aku praktik masa trade. Maksud nya, kalau dah trade positif, ambil dahulu profit tu. So far, motto ni berkesan pada aku.

Teknik yang aku gunakan adalah 100% menggunakan teknikal analisis iaitu
moving average, bolinger band dan stoch histrogram.

PAIR - Semua pair yang spread kurang dari GBP/JPY.
TimeFrame : Minit 15
Stop loss: 15-20pip
Entry : Bila moving average cross.
waktu trade : Europe + US session

aku akan cuba post screenshot bila ada pair yang sesuai.


sekian, dari aku
Cava
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-09-2018, 08:59 PM
mr. x mr. x is online now
Active Member

mr. x's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,562
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 81
Active Level
Default

Good luck tt,aku sentiasa menyokong mu
Reply With Quote
  #3  
Old 25-09-2018, 01:06 AM
cavalier cavalier is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 540
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
Default

dah trade, untung 8 dollar untuk hari ni.

cukup lah, GU slow pulak. EU je ada engine mlm mlm nie.
Reply With Quote
  #4  
Old 25-09-2018, 06:04 PM
cavalier cavalier is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 540
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Update hari 2: withdraw capital 50 USD. Balance 65 USD.



saya x reti nak post screenshot.
Reply With Quote
  #5  
Old 25-09-2018, 07:55 PM
cavalier cavalier is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 540
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
Default

open GU buy
Reply With Quote
  #6  
Old 25-09-2018, 09:28 PM
cavalier cavalier is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 540
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
Default

closed as break even. huhuhu
Reply With Quote
  #7  
Old 25-09-2018, 09:42 PM
kuro312 kuro312 is offline
Junior

kuro312's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 61
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

boh la gambar tt.. baru semangat skit nak follow
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #8  
Old 25-09-2018, 10:07 PM
cavalier cavalier is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 540
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
Default

aiseh bro, x reti ler....tgh dok cari link dlm cg ni ha, nak upload gambar gak
Reply With Quote
  #9  
Old 26-09-2018, 12:41 AM
cavalier cavalier is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 540
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Active Level
Default


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


tamak dan haloba berpisah tiada.tinggal baki 27 usd.

nasib baik x MC
Reply With Quote
  #10  
Old 26-09-2018, 10:40 AM
ck3er ck3er is offline
Super Active

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Posts: 5,342
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 14
Active Level
Default

Xape la bagi tt masa belajar buh gambaq. Aku nak ajar pun x reti juga.
__________________
Malaу$їaи КGєя$
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump