Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 16-05-2019, 09:33 AM
tomi tomi is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 1,712
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 400
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akundaktau View Post
Untuk jadi "owner" sebenar hp sendirik... Certain phone..x boleh install certain apps... N membantu utk mengurgkan kegunaan ram/rom utk telefon sebab ada beberapa built in apps yh kita lgsg x guna n boleh buang tanpa ganggu operasi android tersebut... Seterusnya... Menjiatkan bateri kerana kurgnya apps yg x digunakan running kat background walaupun kita x pernah guna apps tu
kalau phone tak boleh nak root atau malas nak spend masa untuk root, boleh guna cara adb untuk uninstall system apps dan bloatware. root ni kadang2 sebabkan aplikasi banking tak jalan, sebab tu aku prefer guna cara adb. dulu2 rajin la main root, custom rom semua tu tapi sekarang dah takde masa dah.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 16-05-2019, 09:43 AM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,953
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 162
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
Korang root nk buat ape?
nak buang bloatware.. makan space byk
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #43  
Old 16-05-2019, 09:45 AM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,953
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 162
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomi View Post
kalau phone tak boleh nak root atau malas nak spend masa untuk root, boleh guna cara adb untuk uninstall system apps dan bloatware. root ni kadang2 sebabkan aplikasi banking tak jalan, sebab tu aku prefer guna cara adb. dulu2 rajin la main root, custom rom semua tu tapi sekarang dah takde masa dah.
tak silap den nak hide root kene guna lagi satu cara..

magisk.. budak umo 23 tahun yg buat
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #44  
Old 17-05-2019, 10:19 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 8,857
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 348
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Xploit Machine View Post
boleh beri model tersebut, saya cuba dapatkan arahan dan cara2 rooting yang selamat
vivo y22. harap blh tlg
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat
Reply With Quote
  #45  
Old 17-05-2019, 11:11 PM
Dacron™ Dacron™ is offline
Regular

Dacron™'s Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 217
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

kalau vivo y51 cmne pulak?
Reply With Quote
  #46  
Old 17-05-2019, 11:15 PM
Xploit Machine Xploit Machine is offline
Super Active

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 5,518
Likes (Received): 1554
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by SmileAlways View Post
vivo y22. harap blh tlg
Vivo Y22 boleh guna RootKHP, cara2;

1. Install Driver VIVO Y22 (pastikan PC boleh baca telefon tu)
2. Enable Developer Option pada telefon
3. Download dan Run RootKHP (ikut arahan dia tunjuk)
4. Tunggu hingga ada pop-up berjaya

Cara alternatif, guna Kingo Root

kalau ada isu, reply sini

Download RootKHP 2.8
__________________
"Genius Is One Percent Inspiration, Ninety-Nine Percent Perspiration" - Thomas Alva Edison
"Knowing Is Not Enough, We Must Apply. Willing Is Not Enough, We Must Do" - Bruce Lee
Reply With Quote
  #47  
Old 17-05-2019, 11:16 PM
faxists faxists is offline
Regular

faxists's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jul 2006
Posts: 769
Thanks (Received): 77
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tuan,
bleh guide tak untuk Redmi note 4 miui 10 beta..
Reply With Quote
  #48  
Old 17-05-2019, 11:21 PM
Xploit Machine Xploit Machine is offline
Super Active

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 5,518
Likes (Received): 1554
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Dacron™ View Post
kalau vivo y51 cmne pulak?
cuba https://www.oneclickroot.com/vivo-y51/

saya x rekomen rooting Y51 kalau x biasa atau berani dengan aktiviti rooting, sbb kernel OS Y51 lebih ketat sekuritinya macam Redmi 6 series

untuk rooting Redmi kena minta kebenaran dari pembuat itu sendiri

__________________
"Genius Is One Percent Inspiration, Ninety-Nine Percent Perspiration" - Thomas Alva Edison
"Knowing Is Not Enough, We Must Apply. Willing Is Not Enough, We Must Do" - Bruce Lee
Reply With Quote
  #49  
Old 19-05-2019, 04:42 PM
Dacron™ Dacron™ is offline
Regular

Dacron™'s Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 217
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Xploit Machine View Post
cuba https://www.oneclickroot.com/vivo-y51/

saya x rekomen rooting Y51 kalau x biasa atau berani dengan aktiviti rooting, sbb kernel OS Y51 lebih ketat sekuritinya macam Redmi 6 series

untuk rooting Redmi kena minta kebenaran dari pembuat itu sendiri

https://www.youtube.com/watch?v=dshjCSErtzE
Hmm macam takde harapan je. tgk desription video tu dia ckap ad bugs even lepas root.

Terpaksalah batalkan niat nak root ni.
Reply With Quote
  #50  
Old 19-05-2019, 04:57 PM
otaida00taj otaida00taj is offline
Legendary Member

otaida00taj's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Location: Lạng Sơn, Thanh Hóa, Vietnam
Posts: 10,360
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 34
Active Level
My Mood:
Default

sebenarnya memang seronok main root ni, walaupun ianya membuang masa je....

kalau boleh, selepas kerja kita selesai, root la semula...
__________________
Ask Prof. O.T™
GreenBlack® Corporation

Kota Bharu - Balik Pulau - Skudai - Nilai
"Hidup ini mesti enjoy kerana hari tua anda akan menjelang"
Bina dan tingkatkan penjenamaan anda di mata dunia
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump