Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Ratifikasi ICERD
Saya Sokong 50 10.37%
Saya Tak Sokong 432 89.63%
Voters: 482. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #4611  
Old 12-12-2018, 07:25 PM
kai2020 kai2020 is offline
Active Plus

kai2020's Avatar
 
Trader Rating: (56)
Join Date: May 2006
Posts: 3,398
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 240
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by a b c d e f View Post
Ikitiraf je lah. Bagi sama rata kekayaan tanah ni. Moga dengan hilangnya kelebihan hak melayu, ada lah nanti kaum lain yang boleh muncul dalam senarai 40 orang2 kaya tanah melayu ni . Kalau tidak, asik nama melayu je yang timbul....

...ke aku silap?
Dr 40 org terkaya, mlayu x smpi 5 kekekek. Jd 5 juta yg brdemo maknanya brsetuju dgn situasi ni, akan dtg tinggal 2 je mlayu kaya la gamaknya.

Lobai dan moloyu kata xpe, xde org kaya pn xpe, yg pnting jgn sign icerd, yg pnting kita tuan?? Tuan kpala otak klu dh 35/40 tu bngsa lain yg kaya kahkahkah

Sapa yg perlu hak sama rata sebenarnya kikiki
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #4612  
Old 12-12-2018, 08:03 PM
oldtbone oldtbone is online now
Legendary Member

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 13,039
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 2888
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a b c d e f View Post
Ikitiraf je lah. Bagi sama rata kekayaan tanah ni. Moga dengan hilangnya kelebihan hak melayu, ada lah nanti kaum lain yang boleh muncul dalam senarai 40 orang2 kaya tanah melayu ni . Kalau tidak, asik nama melayu je yang timbul....

...ke aku silap?
mungkin semua yg ada Datuk , Tan Sri dan Puan Sri dalam list 40 tu semua org melayu....
sebab gelaran tu guna bahasa melayu...
Reply With Quote
  #4613  
Old 12-12-2018, 08:10 PM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 8,030
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 962
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by silasroon View Post
betul....bang non dah buat macam-macam lakonan untuk dapatkan simpati rakyat Malaysia....itu pun dah cukup terbukti bang non jenis lelaki maskulin. Cepat sentap...
biaq btoi abg non cepat sentap ?
apa justifkasi tn silasroon ?
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #4614  
Old 13-12-2018, 10:57 AM
ceklifxsniper ceklifxsniper is offline
Legendary Member

ceklifxsniper's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2010
Posts: 12,283
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 93
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
xyah kira pun xpa..
x penting..
Penting bro kena kira.

Nak masuk kn dlm malaysian guines book of record .

Himpunan bani melayu terbesar yg pernah pas & umno buat
__________________

Quote:
Originally Posted by G.Spicy View Post
kalau ISIS mula attack israel bagus la dan aku akan telan balik ludah2 aku kpd isis,tetapi selagi belum attack israel, pendirian aku akan tetap ISIS dalah sesat dan HARAM.noktah
Reply With Quote
  #4615  
Old 13-12-2018, 10:59 AM
pak andak pak andak is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2018
Posts: 385
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 47
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
biaq btoi abg non cepat sentap ?
apa justifkasi tn silasroon ?
lihat cara dia jawab soalan wartawan pun sudah nampak.

jawab dengan penuh emosi
__________________
#PHkerajaanSepenggal
Reply With Quote
  #4616  
Old 13-12-2018, 11:10 AM
silasroon silasroon is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 2,089
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 449
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
biaq btoi abg non cepat sentap ?
apa justifkasi tn silasroon ?

Tuan boleh tengok rakaman masa perarakan hari kebangsaan yang lepas di Putrajaya.

Tengok masa part 'keberangkatan pulang' para jemaah menteri. Mula-mula Tun Mahathir turun stage dengan Tun Hasmah sambil lambai-lambai tangan pada peserta....baru menang kerajaan, tentulah gembira kan. Lambai gembira macam biasa.

Kemudian, TPM (Wan Azizah) dengan bang non pulak turun stage. Wan Azizah senyum memanjang jugak sambil melambai-lambai tangan kepada hadirin.

Bang non???? Bang non menonong masuk ke kereta tarik pintu ketat-ketat...Bukak tingkap pun takmau..

Pastu kes kedua adalah bila bang non anak beranak naik jet kerajaan pi Kelantan. Citizen marah....kondem dalam media sosial...esoknya dia upah orang tangkap gambar kot belakang dia naik pesawat Air Asia balik penang...
__________________
"Terletak di antara dua perbezaan adalah KENIKMATAN"

"Bukan salah orang yang mengajak, tetapi salah diri yang berkehendak"
Reply With Quote
  #4617  
Old 13-12-2018, 11:52 AM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 8,030
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 962
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by silasroon View Post

Tuan boleh tengok rakaman masa perarakan hari kebangsaan yang lepas di Putrajaya.

Tengok masa part 'keberangkatan pulang' para jemaah menteri. Mula-mula Tun Mahathir turun stage dengan Tun Hasmah sambil lambai-lambai tangan pada peserta....baru menang kerajaan, tentulah gembira kan. Lambai gembira macam biasa.

Kemudian, TPM (Wan Azizah) dengan bang non pulak turun stage. Wan Azizah senyum memanjang jugak sambil melambai-lambai tangan kepada hadirin.

Bang non???? Bang non menonong masuk ke kereta tarik pintu ketat-ketat...Bukak tingkap pun takmau..

Pastu kes kedua adalah bila bang non anak beranak naik jet kerajaan pi Kelantan. Citizen marah....kondem dalam media sosial...esoknya dia upah orang tangkap gambar kot belakang dia naik pesawat Air Asia balik penang...


bang non masa tuh bkn ahli parlimen..
tumpang glamer kak wan ja..

so dia agak kekok sedikit..

__

nak tahu dia sentap ke x tgk masa jadi pm nnt..
klo ada rezeki dia..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #4618  
Old Yesterday, 11:37 AM
HelangPutih HelangPutih is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 3,358
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 171
Active Level
My Mood:
Default

Ada satu lagi ratifikasi yg bahaya utk negara.
Iccpr.
__________________
https://www.youtube.com/watch?v=ymVeXpoIXsw

Aku ikut arah aliran.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump