Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #641  
Old 09-01-2019, 02:17 PM
bebird bebird is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 5,319
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 122
Active Level
Default

aku cerewet tang sos cili dan roti...

sos cili suka yg manis2 sikit..

roti suka dibakar bersama marjerin..


kt rmh mmg ada kedai peberet... dan murah..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #642  
Old 09-01-2019, 02:26 PM
shamputra shamputra is offline
Active Member

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Terengganu...
Posts: 1,970
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cre8tive View Post
Takpe bro. Give n take. Kekadang mntk sos lebih dia pun tak caj extra. Malulah nak mntk diskaun plak kan.
tu lah kan....
Reply With Quote
  #643  
Old 09-01-2019, 04:11 PM
SayaBudakBaruBelajar SayaBudakBaruBelajar is offline
Active Member

SayaBudakBaruBelajar's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2011
Location: Ujung Tanah
Posts: 1,966
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Kat tempat aku ade yg jual burger murah..
Tapi guna ramly 50gram la..
Ada sorang tu jual daging RM2.00, ayam RM2.50..
Ada sorang tu jual ayam n daging biasa RM2.20..
Guna lettuce,rempah ratus,sos mayonis,cheese sos,black pepper sos..
Jual depan rumah taman je, agak tersorok la dari jalan besar..
Ramai pembeli, termasuk aku
Reply With Quote
  #644  
Old 09-01-2019, 04:14 PM
ijo ijo is offline
Active Member

ijo's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 1,045
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Bukan ke skang viral
Burger Chicken Crispy
boleh la up sapa yg jual tu
harga tempat korg berapa
Reply With Quote
  #645  
Old 09-01-2019, 04:41 PM
desmoquattro desmoquattro is offline
Active Plus

desmoquattro's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,808
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Peniaga burger ni patut buat cam Subway, ada pilihan sos yg byk and sayur yang beberapa. yum yum
Reply With Quote
  #646  
Old 09-01-2019, 05:14 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,212
Thanks (Received): 417
Likes (Received): 381
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

takde sapa ke nak start buat jual fully sosej je mcm kat merika tu..
Reply With Quote
  #647  
Old 09-01-2019, 06:43 PM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 17,077
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 565
Active Level
My Mood:
Default

Beger ramly tak perlu improvise dah.
Originality dia dgn sos cili, black pepper, mayo, sayo timun, kobis, tomato dah cukup. Kalau boh mcm mcm nnt dah takde 'kick'.
Reply With Quote
  #648  
Old 09-01-2019, 07:23 PM
Gigahertz CS Gigahertz CS is offline
Active Member

Gigahertz CS's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Location: Ampang - Selayang
Posts: 1,329
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 80
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SayaBudakBaruBelajar View Post
Senyap dah thread ni..

Ada nampak skang ni viral burger RM2 kt area lembah klang..Guna daging ramly..Ada nampak beberapa cawangan la dia buat..Ape strategi dia ye? Jual volume?

Tengok kt kedai skang daging ramly 50g ayam RM3.05, daging 50g RM3.35..

Berapa untung dia je ye? Upah pekerja lagi.. Atau dia beli daging direct tros dari salesmann ramly kot yg dpt murah..
kekadang meniaga ni kalau anda berkira sangat last last apa pun tak dapat.Aku tau Semangat org mula niaga ni macam mana. bermodal stall bagai perabis kat rm5k tapi bila jualan..untung berapa sen/ringgit je. part yang tak best orang dtg ikut suka. sekali dtg 6 orang. sekali dtg smpai 30 order.time tu nak berak pun kena tahan
Reply With Quote
  #649  
Old 10-01-2019, 09:33 AM
shamputra shamputra is offline
Active Member

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Terengganu...
Posts: 1,970
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SayaBudakBaruBelajar View Post
Kat tempat aku ade yg jual burger murah..
Tapi guna ramly 50gram la..
Ada sorang tu jual daging RM2.00, ayam RM2.50..
Ada sorang tu jual ayam n daging biasa RM2.20..
Guna lettuce,rempah ratus,sos mayonis,cheese sos,black pepper sos..
Jual depan rumah taman je, agak tersorok la dari jalan besar..
Ramai pembeli, termasuk aku
penah guna ramly 50g tp bila goreng nipis sgt. skrg guna yg 60g. ok lah skit. harga rm3.
Reply With Quote
  #650  
Old 11-01-2019, 06:40 PM
AzahirZolkepli AzahirZolkepli is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 95
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Otai² bg tips sikit..
Jenama sos yg bes..
Sos cili, tomato, blackpepper..

Lagi satu..
Pernah beli onlong sedap, daging tu dia celup sos sebelum bungkus.. sos ape tu erk..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump