Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 11-01-2019, 11:12 AM
azrulazman azrulazman is offline
CG Top Poster Club

azrulazman's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2010
Location: puncak gunung kinabalu
Posts: 30,318
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 40
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

menarik ni... boleh belajar
__________________
siggy utk disewa
siggy utk disewa
azrulazman.com
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 11-01-2019, 11:25 AM
buncai buncai is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 474
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 22
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
takda dah.... youtube aku mmg dah kene banned...hilang semua video..
mmg dah tak boleh access youtube dh....
bole tuan share kenapa kena banned.. atau faktor yg bole kena banned?
Reply With Quote
  #13  
Old 11-01-2019, 11:31 AM
arnabkacak arnabkacak is offline
Active Plus

arnabkacak's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,521
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 16
Active Level
Default

Terbaik info ni,

aku pun pernah lalui zaman gemilang youtube ni haha

yang penting original content. Takde idea nak buat content?

1. buat video jurnal pasal korang nak buat duit kat youtube. Contoh macam jurnal diari ebay berhingus tuh.
Reply With Quote
  #14  
Old 11-01-2019, 11:38 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 48,999
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1402
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

teringin la nak jadi youtuber
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk KEPUASAN SEKS SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #15  
Old 11-01-2019, 11:39 AM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 40,561
Thanks (Received): 674
Likes (Received): 229
Active Level
My Mood:
Default

btul..nk dpt original contect tu yg sush
kena perah idea..skali dh dpt meletopp..woww

Quote:
Originally Posted by arnabkacak View Post
Terbaik info ni,

aku pun pernah lalui zaman gemilang youtube ni haha

yang penting original content. Takde idea nak buat content?

1. buat video jurnal pasal korang nak buat duit kat youtube. Contoh macam jurnal diari ebay berhingus tuh.
__________________
------------------------------------------------
Reply With Quote
  #16  
Old 11-01-2019, 11:52 AM
fareast262 fareast262 is offline
Active Plus

fareast262's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2007
Posts: 4,006
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

nak gak jadi utuber....
tapi content ape nak bagi pon aku x tahu....hahah
mengarut banyak adela...
__________________
Consultant
Pelaburan Mara Berhad (PMB) Investment.

KLIK utk info :
http://InvestpelaburanMARA.wasap.my
Reply With Quote
  #17  
Old 11-01-2019, 12:01 PM
simplest_box simplest_box is offline
Active Plus

simplest_box's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 4,798
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 60
Active Level
Default

Buat content utk budak2 kecik2. Bnyk yg buat video pasal toys yg ada cerita pendek. Ada jgk merapu tahap gaban, contohnya ada satu video ni dia guna byk lipas main dgn toys dia. Sekali tgk viewers sampai puluh juta. Kau bayangkan skang zaman parents nk anak duk diam suapkan dgn youtube.
Reply With Quote
Likes notepad, tomie liked this post
  #18  
Old 11-01-2019, 12:18 PM
mr.dede mr.dede is offline
Legendary Member

mr.dede's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 11,247
Thanks (Received): 121
Likes (Received): 64
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by simplest_box View Post
Buat content utk budak2 kecik2. Bnyk yg buat video pasal toys yg ada cerita pendek. Ada jgk merapu tahap gaban, contohnya ada satu video ni dia guna byk lipas main dgn toys dia. Sekali tgk viewers sampai puluh juta. Kau bayangkan skang zaman parents nk anak duk diam suapkan dgn youtube.
anak aku salah sorg subscriber video2 lipas nih..apa yg mnarik pon tatau
Reply With Quote
  #19  
Old 11-01-2019, 12:26 PM
theblur theblur is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Sabah
Posts: 5,773
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 303
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
betul2...

sbb tu kalau ada ahli CG yg nk bertahan dgn pendapatan di Youtube,,,

satu jah perlu ingat

- jangan tamak

sbb tamak ni boleh mendorong untuk buat video2 b0doh yg mungkin melanggar RULES...



so,
- jgn tamak
- jgn buat video b0doh


- buat lah video yg beri manfaat pada orang
- kualiti video mesti terbaik (supaya nampak yg kita bersungguh nk bekerja dgn youtube,, dan sbb lainnya semestinya utk attract peminat utk tgk video tu)
- dan utk org yg advanced sikit, banyakkan belajar SEO (tajuk mcm mana boleh dpt ranking tinggi dalam search engine, atau tajuk mcm mana yg boleh attract org utk bukak video tu, dan thumbnail yg mcm mana yg dapat attract org, dan mcm2 lagi lah).. tapi jgn buat clickbait (contoh, ko tulis tajuk "Ustaz Azhar pi UK", tapi bila bukak video, tgk2 ada Sajat kat dalam video tu dan Ustaz Azhar tu takde pun sebenarnya, konfirm penonton akan marah dan reputasi channel ko akan jadi teruk sikit lah.. atau senang cerita, jaga hati penonton... jgn buat penonton benci ko.... )


channel youtube "Ajar" ni pun bagus (https://www.youtube.com/channel/UCF5...hjF9ZAebvwRq9Q)...
korang yg ada ilmu banyak tu, boleh ikut style channel ni....
jgn bimbang jika awal2 view sikit... yg penting kalau video berkualiti dan bermanfaat dan content di-upload secara konsisten setiap minggu (atau setiap hari),, konfirm nanti ramai la subscriber dan view....
just bersabar...

- BERSABAR
- JANGAN GELOJOH sangat nak duit banyak


kadang2 x semestinya duit dpt dari youtube je.

- ko promosi kedai2 makan pun bagi review makanan, diorg bagi free je makanan tu. kenyang pun kenyang.

- promosi negeri ko dalam youtube. tempat2 menarik. mesti ada je pihak nak sponsor ko, silap2 tourism agency sponsor ko.

- buat cover lagu kalau terer nyanyi. silap2 duit ko bukan dari youtube, tapi dari syarikat rakaman yg nak ko jadi artis. ni byk da true story benda mcm ni.




tapi tu la, senang cakap buatnya malu . tak ramai yg berani jadi glemer di youtube.
__________________
ibarat si jejaka janji bulan bintang kepada si makwe, lalu si jejaka KENCING DALAM si makwe, si makwe mengandung lalu si jejaka melarikan diri, memungkiri janji.
Reply With Quote
Likes syamsoulcc liked this post
  #20  
Old 11-01-2019, 02:30 PM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 8,098
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1644
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by buncai View Post
bole tuan share kenapa kena banned.. atau faktor yg bole kena banned?
copyright....haha...

ceritanya mcm ni, aku asalnya upload video2 viral je...

contoh, Sajat menangis sbb netizen kecam, aku upload la...skali ramai view...sampai beratus-ratus ribu...earning aku pn boleh tahan banyak....

then aku teruskan upload video2 viral macam awek cendol, najib kaki kepit, dato pukul pemandu lori, dan macam2 lagi.... yg penting, bende tu start viral je, terus aku upload di youtube...walaupun dah ada org upload, aku tetap upload....waktu ni takda masalah lagi.... takda masalah copyright...sbb video viral tu dianggap video yang takda pemilik....so, kiranya takda masalah lah upload video mcm tu...

tapi apabila pendapatan aku bertambah, aku jadi tamak....dh dapat 900usd pun, aku still nak lagi, sbb target aku besar, aku nak rumah banglo di Selangor....haha ....

apabila aku tamak, aku upload la drama2 dari TV3 dan ASTRO.. perghh...masyuk gile waktu tu.. mmg mewah waktu tu... dan dipendekkan cerita, akhirnya 3 kali aku kena strike copyright,,, dan terus kene banned...huhu

itu lah balasannya bila buat kerja haram....

kita dengar perkataan "copyright" ni macam takda apa2, betul??

tapi meh aku nak ingatkan kepada yg nk jadi youtuber, copyright tu sebenarnya haram...

COPYRIGHT = HARAM

harap jangan ade la yg tiru aku...

sekali Allah bagi balasan, menangis tak berlagu...

kalau korang buat benda baik, seriously korang takkan menyesal...

buat je video2 yg beri manfaat....hiburan pun takpa...tapi hiburan yg halal yang ada unsur2 pengajaran, tanpa bahan2 copyright dan sebagainya...


nasib baik Google Adsense aku untuk web content still tak kena banned...
- so aku masih ada chance la buat duit melalui Adsense.... huhu..
- cuma dah tak boleh buat youtube dah...
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Marilah kita taksub dengan KEBENARAN, jangan kita taksub dengan individu/kumpulan"

Last edited by syamsoulcc; 14-01-2019 at 12:58 PM..
Reply With Quote
Likes buncai liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump