viva atau kancil

20-06-2019 07:28 PM fuhrer_69#1
assalamualaikum warga cg.

antara viva dengan kancil mana lagi berbaloi amik? sekarang ni dalam process cari, compare mana yang bagus.

budget dalam 10k+/-. kelisa boleh dapat ke harga macam tu? sebab pernah tengok sebelum ni harga kelisa, liat jugak nak turun harga kereta ni.

tujuan beli kereta untuk kegunaan berulang alik dari pd ke shah alam, seminggu sekali. dan pd ke melaka sebulan sekali.

kalau area melaka ni ade info pasal kedai used car yang ok boleh cakap trusted, bagitau je kat komen.

plan sabtu ni nak pergi tengok. dan kalau ada tips nak share pasal beli kereta used car ni amat dialukan. TQ
Paid Advertisement
20-06-2019 07:54 PM opin#2
nape x ambil baru tt, proton dah murah, axia pun murah. x pening nak repair.

pissss, kelisa awesome walau model lama. body berat.
kancil caburater.
viva injection.
viva lah kalau x ada pilihan. laju wooo.
20-06-2019 07:57 PM fuhrer_69#3
Quote:
Originally Posted by opin View Post
nape x ambil baru tt, proton dah murah, axia pun murah. x pening nak repair.

pissss, kelisa awesome walau model lama. body berat.
kancil caburater.
viva injection.
viva lah kalau x ada pilihan. laju wooo.
budget takat tu je. dah tak tau nak cekau mana.
20-06-2019 08:18 PM jerung#4
Viva kot..
20-06-2019 08:33 PM ramos#5
eh sama la tt sy pun tgh mencari keta kedua buat ulang alik je tp prefer viva lg rasenya enjin pun ok lg pada kancil..kelisa plak mahal susah nak turun haha..
20-06-2019 09:08 PM hum#6
Ambik wira pun ok..dlm 3-4k je..kalau nak jimat minyak,beli viva la tapi tak sedap nak drive
20-06-2019 09:27 PM ooz#7
eh.. saga blm dah ada bawah rm10k..
kalau dapat flx bawah rm10k memang oke sangat la..

jalan jauh pun selesa kalu banding dengan pilihan TT..
blm dah 10 tahun, tapi masih steady ke utara selatan timur..

dah banyak barang2 kat kereta potong..
takda pun masalah major (den berani sarankan manual ler)..
20-06-2019 09:50 PM syamsoulcc#8
kancil dah tak sesuai....better viva terus....
20-06-2019 10:03 PM BRAVOZULU#9
viva 1000 cc
20-06-2019 10:05 PM fuhrer_69#10
Quote:
Originally Posted by ooz View Post
eh.. saga blm dah ada bawah rm10k..
kalau dapat flx bawah rm10k memang oke sangat la..

jalan jauh pun selesa kalu banding dengan pilihan TT..
blm dah 10 tahun, tapi masih steady ke utara selatan timur..

dah banyak barang2 kat kereta potong..
takda pun masalah major (den berani sarankan manual ler)..
Auto takut probs kat gearbox ke?
Sponsored Links