[SESAPE TOLONG AJAR UPLOAD GAMBAR ] baru tak baru sgt.

02-08-2012 01:17 AM kedaieverlast#1
assalamualaikum salam sejahtera. salam bersalaman. :D

rasanya dah settle baca semua TnC CG neh. harap2 tak ada lah pantang larang dalam CG yg aku langgar.

cuma, ada 1 benda sikit la nak bertanya. :-?:-?:-?
macam mana eh nak masukkan gambar dalam thread? asik asik aku try nak masukkan, aku click pada ' attachment ' kat atas tu, gambar tu jadi kecik je. dia masuk ruang attachment.

lepas tu dah cuba click link ' insert image ' yg keluar gambar yg curropt. ada cara lain yg tersembunyi ke apa eh? mohon siapa boleh bantu. buntu dah neh.

terima kasih korang! semoga sama2 dapat manfaat dan ilmu dari CG neh :)

dan......

hindarilah diri anda dari terjebat dengan budaya :(scam:(scam:(scam

Salam Ramadhan semuaaaa.
Paid Advertisement
02-08-2012 01:17 AM CG Robot#2
Hi kedaieverlast,

Salam sejahtera dan selamat datang kami diucapkan pada anda. Di harapkan anda dapat bersama-sama bekerjasama di dalam mematuhi segala peraturan forum yang telah ditetapkan.

Sebelum anda bermula untuk memulakan posting, anda WAJIB membaca peraturan forum DI SINI.

Anda juga digalakkan membaca Terms & Regulations forum DI SINI.

Sekiranya anda mempunyai apa-apa komen, cadangan ataupun aduan, sila hubungi kami terus DI SINI.

Anda digalakkan membaca saranan-saranan di bawah untuk dijadikan panduan semasa berforum. Panduan ini adalah etika standard (standard ethic) cara berforum yang sebenar di dalam komuniti forum online :-

1) Amalkan budaya berforum secara matang dan berisi. Elakkan dari offtopic, bersembang kosong dan 'berlucah' yang diamalkan oleh sesetengah kelompok ahli. Golongan ini hanya semata-mata ingin mencari publisiti / mengejar status posting / belum cukup matang / masih tidak memahami konsep online forum perbincangan sebenar.

2) Elakkan membuat sebarang post apabila tiada idea untuk menghantar post. Jangan tambahkan post seperti "no comment", "smilies", gelak ketawa atau sebarang post yang tidak perlu.

3) Jangan sesekali "quote", membalas atau melayan mana-mana posting yang "offtopic". Anda mungkin dikenakan amaran apabila situasi ini terjadi.

4) Jaga kredibiliti anda sebagai forumer yang baik. Jangan ambil peduli sekiranya ada pandangan negatif yang dilemparkan terhadap anda. Pihak administrator & moderator lebih mengenali sikap anda (sekiranya aktif berforum).


Untuk lebih memahami peraturan forum ini, rujuk peraturan forum DI SINI.

Kami mengucapkan semoga anda bergembira dan juga dapat menimba ilmu pengetahuan disamping memperolehi kawan baru sepanjang berada di sini.

:) SELAMAT BERFORUM! :)

----------------------------------------------------------------

Hi kedaieverlast,

Greetings & welcome aboard! We wish you could bring full cooperation in abiding the forum rules.

Before you make any post, you MUST read the forum rules HERE.

You're also advise to read our Terms & Regulations HERE.

If you have any comments, suggestions & complaints, kindly do directly contact us HERE.

We wish you will be happy, get a lot of informations and also friends while you're in here.

:) HAPPY POSTING! :)
02-08-2012 01:18 AM syahays#3
welcome to CG..
salam perkenalan...
02-08-2012 01:21 AM kedaieverlast#4
siapa boleh ajar cemane nak upload gambar dalam CG neh. tulung tulung. tade gambar tak menarik la thread saye. :(
02-08-2012 01:30 AM zkry#5
Quote:
Originally Posted by kedaieverlast View Post
siapa boleh ajar cemane nak upload gambar dalam CG neh. tulung tulung. tade gambar tak menarik la thread saye. :(

Selamat datang ke CG...

ps: utk upload gambo, cuba bro tengok kat sini...http://carigold.com/portal/forums/sh...ad.php?t=71177

:D:D
02-08-2012 01:34 AM Aqua-man#6
selamat datang ke CG... salam perkenalan dari saya... selamat berforum... :D :D :D
02-08-2012 01:37 AM amy@promatt#7
salam kenal...upload jer dri luar...dulu boleh guna photobucket....tpi skg cg dh xboleh.....guna imgur.com xperlu register..upload gmbr kat saner...so paste link untuk forum kat thread tue....sng....
02-08-2012 01:40 AM boyz371#8
Selamat datang ke CG

Upload sini then

[IMG]link image paste kat sini[/IMG]
02-08-2012 01:41 AM kedaieverlast#9
Quote:
Originally Posted by zkry View Post
Selamat datang ke CG...

ps: utk upload gambo, cuba bro tengok kat sini...http://carigold.com/portal/forums/sh...ad.php?t=71177

:D:D
thanks bro! esok kawan try godeh2. ni dah larut malam. masa utk pejam mata.

jemput ke fanpage kawan : https://www.facebook.com/pages/Cari-...80302738658857
02-08-2012 01:42 AM kedaieverlast#10
Quote:
Originally Posted by boyz371 View Post
Selamat datang ke CG

Upload sini then

[IMG]link image paste kat sini[/IMG]
sepertinya ini cara paling mudah :) terima kasih.

jemput sokong biz kecil2 kawan : https://www.facebook.com/pages/Cari-...80302738658857
Sponsored Links