BTC USD 24,094.7 Gold USD 1,779.34
Time now: Jun 1, 12:00 AM
PELICAN TRADING

APLIKASI COPY TRADING

Pelican.png

Berdagang dengan trading signal adalah salah satu trend utama dalam industri kewangan.Terdapat begitu banyak aplikasi dan platform yang kadangkala sukar untuk memilih yang betul. Kami di Tickmill meneliti beberapa puluhan perdagangan salinan (copy trade) , perdagangan sosial, dan platform perdagangan lain untuk mencari yang terbaik.

Pelican trading bukan sekadar platform perdagangan yang lain. Ini adalah 3-dalam-1: ia mempunyai faedah dari kedua-dua aplikasi perdagangan, perdagangan sosial dan platform perdagangan salin (copy trade)

Catatan ini adalah untuk memberi anda idea bagaimana menggunakan aplikasi ini jika anda ingin mengikuti pedagangan org yang berjaya dengan menyalin cara dagangannya (copy trade).

Kelebihan Pelican Trading:
 • Ianya 100% percuma.
 • Pedagang boleh menyalin signal dalam auto mode.
 • Penyedia isyarat (signal provider) dan pedagang boleh tubuhkan kumpulan dan berbincang antara satu sama lain, berkongsi maklumat berdagang di dalam aplikasi ini, atau berkongsi Instagram, Facebook atau messenger sembang lain.
 • Kemungkinan untuk berdagang di dalam Pelican Trading dan semua perdagangan akan muncul di akaun perdagangan MT4.
 • Mana-mana pedagang boleh menetapkan parameter risiko sendiri (berapa banyak modal yang perlu ditanggung dalam setiap perdagangan).
 • Perdagangan pelican adalah syarikat yang dikawal seliaoleh FCA UK dan selamat untuk digunakanya.

CARA MEMULAKANYA

PELICAN TRADING adalah aplikasi telefon pintar atau tablet yang boleh anda temukan di Google Play atau App store. Hanya masukkan PELICAN TRADING dan pasang aplikasi ini pada peranti anda.

Google App.png

Setelah memuat naik, anda perlu mendaftarkan nombor telefon anda dengan aplikasi ini dan menerima kod pengesahan SMS.


Screenshot_20201005_110617.jpg
Screenshot_20201005_110703.jpg


Kod pengesahan SMS tidak sampai? Anda boleh mengklik TIDAK MENERIMA butang KOD ANDA dan anda boleh memeriksa sama ada nombor telefon anda betul, meminta untuk menghantar semula ke telefon anda atau menghantarnya ke e-mel anda. E-mel dengan kod pengesahan biasanya tiba dalam 5 minit, tetapi jangan lupa untuk memeriksa folder SPAM anda juga.


Screenshot_20201005_110910.jpgHUBUNGKAN AKAUN MT4 ANDA.

Sekiranya anda sudah mempunyai akaun MT4, anda hanya perlukan 1 minit untuk menghubungkannya dengan Pelican Trading.

Pilih Tickmill dari senarai yang ada dan masukkan butiran log masuk akaun anda.

Screenshot_20201005_111615.jpg
Screenshot_20201005_111748.jpg
Screenshot_20201005_112140.jpgMENYALIN DAGANGAN (COPYING TRADES)

Sebaik sahaja anda masuk ke Pelican Trading, anda boleh mencari pedagang dan penyedia isyarat (signal provider) dan menyalin dagangan (copy trade) mereka dalam mod automatik sepenuhnya.

Anda boleh memilih pedagang mengikuti pilihan anda. Klik butang COPY untuk menyalin dagangannya.

Screenshot_20201005_112218.jpg
Screenshot_20201005_112241.jpg


Pelican Trading membolehkan pedagang menguruskan risiko mereka ketika menyalin pedagang lain.Ianya membolehkan anda untuk menyalin beberapa pedagang dan menetapkan parameter risiko yang berbeza mengikuti cara masing-masing.

Jumlah tunai yang dipertaruhkan mengikut berapa USD bagi trader untuk terima ketika menyalin dagangan (copy trade) dari trader tertentu.Pelican Trading ada memberi pesanan untuk tidak mengambil risiko lebih dari 30% dari modalperdagangan.SSekiranya kerugian melebihi dari jumlah yang dipilih, copy trade akan ditangguhkan secara automatik

Jumlah untuk berdagang (%) adalah bagaimana pedagang ingin menyalin perdagangan. Dengan 100% pedagang mengambil risiko yang sama dengan penyedia isyarat (signal provider) dengan risiko 200% akan menjadi 2 kali lebih tinggi, dengan risiko 50% akan menjadi separuh dari penyedia isyarat (signal provider)

Contohnya:
 • Pembekal isyarat (Signal Provider) mempunyai $1,000 untuk diperdagangkan. Pedagang A mempunyai $100 dalam MT4nya. Pedagang B mempunyai $1,000 dalam MT4nya.
 • Dengan jumlah 100% untuk didagangkan semasa penyedia isyarat (signal provider) perdagangkan 1 lot dengan $1000, Trader A akan menyalin 0,1 lot dan Trader B akan menyalin 1 lot.
 • Dengan jumlah 200% untuk didagangkan semasa penyedia isyarat (signal provider) memperdagangkan 1 lot dengan $1000, Trader A akan menyalin 0,2 lot dan Trader B akan menyalin 2 lot.
 • Dengan jumlah 50% untuk didagangkan semasa penyedia isyarat (signal provider) memperdagangkan 1 lot dengan $1000, Trader A akan menyalin 0,05 lot dan Trader B akan menyalin 0,5 lot.

Screenshot_20201005_112611.jpg
Screenshot_20201005_112723.jpgTekan butang COPY untuk mula menyalin.

MENCIPTA KUMPULAN CHAT

Pedagang boleh membuat group chat mereka sendiri samada secara peribadi atau awam. Untuk membuat group chat, klik butang AKTIVITI di bahagian bawah aplikasi dan pergi ke KUMPULAN SAYA. BUAT TOMBOL KUMPULAN anda. Semasa membuatnya, anda perlukanmemberi nama dan menetapkan beberapa parameter lain.

Screenshot_20201005_112942.jpg
Screenshot_20201005_113024.jpg


Setelah anda membuat kumpulan chat anda, anda boleh menjemput pedagang lain untuk bergabung secara langsung atau membiarkan mereka mencari sendiri dan bergabung apabila mereka sudah bersedia.MENJADI SIGNAL PROVIDER

Sebilangan pedagang mungkin ingin berkongsi isyarat (signal) mereka dengan orang lain dan dapat dilihat oleh pengguna Pelican Trading yang lain. Pada masa ini Pelican Trading tidak mempunyai butang KHUSUS di dalam aplikasi mereka untuk menjadi penyedia isyarat (signal provider)

Tetapi kami ada jalan penyelesaian!


LANGKAH-LANGKAH MUDAH UNTUK MEMOHON MENJADI SIGNAL PROVIDER:
 1. Anda perlu hubungkan akaun perdagangan anda dengan Pelican Trading. Akaun ini berfungsi sebagai akaun utama. Yang lain akan menyalinnya.
 2. Pengguna lain boleh menyalin akaun yang disambungkan ini dengan mencarinya di bahagian DISCOVER dan memilih COPY dari profil.
 3. Sekiranya anda merancang untuk mengenakan sebarang bayaran kepada pengguna lain (yuran langganan, yuran prestasi dll) pergi ke http://bit.ly/PelicanTrading dan isi borang permohonan.
 4. Mengikut peraturan FCA UK Pelican Trading mesti mengajukan beberapa soalan kepada anda untuk lebih memahami pengalaman perdagangan anda.
 5. Siapkan beberapa dokumen dan hantarkan ke [email protected] (CC ke [email protected]). Anda perlu:
  1. Dokumen pengenalan diri yang sah (kad pengenalan atau lesen memandu atau pasport),
  2. Bukti alamat (penyata bank atau bil utiliti)
  3. penyata perdagangan dari akaun langsung atau akaun langsung selama 12 bulan terakhir.Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi Pelican Trading secara langsung di [email protected], +44 (0) 20 3475 4516, atau e-mel Tickmill di [email protected] supaya kami dapat membantu anda dengan permohonan anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Tickmill dan menyalin perdagangan dengan Pelican Trading, lawati laman web Tickmill kami https://bit.ly/Get_a_rebate.

Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
Tickmill
Views
1,028
Last update

More entries in Forex Broker

More entries from Tickmill

Top
Log in Register