BTC USD 42,513.7 Gold USD 1,867.98
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Projek DIY - hobi baru (^,~)

kadang2 aku ni mcm xde life. balik keje kalau xde xtvt, tido awal. ye la nak tgk tv pun aku xde tv. hari2 cenggitu boleh weng. so aku kena cari hobi baru yg x perlu kuar modal banyak. :">

nak kembali kepada projek2 DIY mcm zaman student dolu2. ye la time tu student mmg x berduit nak hias rumah sewa, kena la DIY guna brg2 terbuang. teringin nak ada floor lamp guna rice paper tu, time tu aku buat la guna dawai + butter paper lebih2 drawing aku. kasi spray sket bagi berkaler2. pastu buat rak utk pokok kaktus guna lebihan kayu buat model. ingat lagi aku gi kutip batang pokok tepi jalan jadikan medium utk aku 'lekat'kan pokok2 orkid aku kat laman sekangkang kera aku tu. buat wall deco pun guna lebihan board buat model, cover dgn kertas warna. buat lukisan abstrak pun atas board guna cat mural je. jimattt katanya. :">

rasa rindu pulak nak buat menda2 macam tu. lagipun sekarang mood berJIMAT + KEDEKUT activate. wakakaka. kena asah balik otak kanan aku ni sebelum terjadinye brain damage sbb asik guna sebelah otak je. chaiyo!

so pasni kena mula listkan projek2 yang aku nak buat. letak kotak kat sebelah kanan untuk aku TICK bila projek dah setel. bila dah siap, samada cantik atau x, akan timbul rasa puas hati dengan hasil kerja tangan sendiri. pastu amik gamba dan buat 1 album khas utk projek2 DIY tu. :D


*sekadar catatan peribadi*

Comments

Dah buat post la hasil kerja tangan tt, aq suka bab decoration ni, tapi jenis tangan tak kretif
 
basyir89;bt27511 said:
Dah buat post la hasil kerja tangan tt, aq suka bab decoration ni, tapi jenis tangan tak kretif
insyaAllah, da byk nanti aku kasi tunjuk gamba. nak mula dgn yg simple2 dulu. hehehe.
 

Blog entry information

Author
eLLYaNa
Views
153
Comments
2
Last update

More entries in Others

More entries from eLLYaNa

  • Lambat Laun
    Lambat laun, Kebenaran pasti akan terserlah. Tidak mustahil jika...
  • Perfectionism.
    Perfectionist. Yes, I am a 70% perfectionist. I am self-oriented...
  • Hikmah Sebalik Kejadian.
    licik. permainannya kali ini sedikit berbeza. dia tahu bila dia patut...
  • Pso Log 7
    2014. dah sebulan berlalu. doktor muda dan cantik telah ditempatkan di...
  • Pso Log 6
    Januari 2014. selesai ambil injection. sakit dah tak macam mula2 dulu...
Top
Log in Register