BTC USD 59,604.0 Gold USD 1,744.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Penawar gout - air alkali antioksidan boleh!

MINUM AIR ALKALI BOLEH CEGAH GOUT

Gout adalah berpunca daripada pengumpulan asid urik yang lebih dalam badan. Apabila kepekatan asid urik menjadi tepu, proses pengkristalan akan berlaku dan kristal-kristal asid urik halus akan terbentuk di dalam cecair sinovial dalam sendi. Ia merupakan kristal-kristal halus ini yang merangsangkan tindak balas imunasi badan untuk menghantar sel-sel darah putih untuk menyerang kristal asid urik yang dianggap sebagai benda asing.

Malangnya, tiada satu pun daripada ubat gout yang diberi oleh doktor boleh membantu dalam pengurang kristal asid urik yang telah terbentuk. Kebanyakan ubat atau penawar gout yang terdapat di pasaran adalah hanya untuk tujuan hilang sakit atau hilang bengkak sahaja.


alkaline_water-charter-kangen-water4.jpg


Penawar Gout

Sebenarnya, konsep untuk menyembuhkan penyakit gout ini adalah sangat jelas the ringkas. Masalahnya berpunca daripada asid urik, jadi anda cuma hanya perlu fokus pada bagaimana untuk meneutralkan asid urik itu dan kembalikan pH badan kepada tahap yang sihat.

Bagaimana? Anda sama ada perlu makan makanan yang mengandungi unsur mineral alkali seperti kalsium yang tinggi ataupun cara yang lebih senang dan efektif adalah dengan meminum air alkali antioksida yang mempunyai kuasa peneutralan yang tinggi. Ingat! Bukan semua air alkali adalah sama. Air alkali mestilah mempunyai tahap pH yang tinggi bagi mempercepatkan peneutralan asid urik dalam darah.


Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
kedai-lelaki
Views
2,071
Last update

More entries in Others

More entries from kedai-lelaki

Top
Log in Register