BTC USD 56,977.2 Gold USD 1,778.27
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mengigau?

telefon memainkan nada dering lagu 'missing you' dendangan ft island.
aku pun tengok kat screen. eh naik nombor nuar. bukan nuar berahim ekk. ni nuar musa. :p da lama budak comel ni x call aku.

"assalamualaikum", ujarnya sebagai pembuka bicara.
dan aku jawab salamnya.
kemudian dia bertanya khabar dan aku jawab.
"elly tak keluar ke", soalnya lagi.
"elly tengah siap2 ni, nak balik rumah mak. harini Hari Ibu"
"harini ke?". "ye".
"elly nak jadi ibu tak?"
"ha pedie?"
"nuar nak jadikan elly ibu. nak x?"
"nak tapi kena kawen dulu la"
"ok jom la kawen"
"nikah je tau. xmo kenduri"
"ok nikah je"
"jimat tak? hehe", soalku.
"jimatttt"
"elly mmg malas buat kenduri. tapi mak suruh buat doa selamat"
"kita kenduri berdua je la. doa berdua", seloroh nuar.
aku ketawa.
"tapi kena mintak restu wali dulu la." kata nuar.
"okay. elly da penah cakap dgn mak nak nikah je xmo buat majlis"
"mak cakap apa?"
"mak cakap okay asalkan kau nak kawen.ayah ok je."
"okay kita nikah je xyah hantaran xyah ape. boleh ke?"
"bole je. tapi nanti kalau mak nuar nak buat kenduri. nuar kan anak sulung"
"nuar xnak. nuar nak nikah je. nuar miskin"
"okeh"
"tapi tunggu nuar setel beli keta dulu la. nanti senang sikit"
"okay"
"okay la elly nuar nak sambung tido."
"eh sambung tido?
"ye tadi nuar tido. bangun terus call elly. nuar nak sambung tido balik. ok bye"

kahkahkah ngigau ape die ni. tah mimpi ape terjaga teros call aku. adoiyaiiii seb bek kau budak chubby yg comel. mcm comel2 je conversation tadi tu. sekurang2nya buat aku tergelak dikala aku kesedihan.

Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
eLLYaNa
Views
93
Last update

More entries in Others

More entries from eLLYaNa

  • Lambat Laun
    Lambat laun, Kebenaran pasti akan terserlah. Tidak mustahil jika...
  • Perfectionism.
    Perfectionist. Yes, I am a 70% perfectionist. I am self-oriented...
  • Hikmah Sebalik Kejadian.
    licik. permainannya kali ini sedikit berbeza. dia tahu bila dia patut...
  • Pso Log 7
    2014. dah sebulan berlalu. doktor muda dan cantik telah ditempatkan di...
  • Pso Log 6
    Januari 2014. selesai ambil injection. sakit dah tak macam mula2 dulu...
Top
Log in Register