BTC USD 62,988.3 Gold USD 1,736.41
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Menerajui Ranjau Forex

Salam semua,

Saya dah lama dah tapi ni join CG tapi ni merupakan catitan blog yg pertama. Catitan blog ni bukan berniat utk promosi apa2 benda tapi nak luahkan apa yg di hati :))

CG terkenal sebagai forum utk forex trader di Malaysia. Ni memang dah hakikat. Jadi, jgn pandai2 nak spam jual benda seperti Viagra atau bisnes MLM anda yg hebat itu sbb memang kompom tak dilayan malah post anda akan di delete.

Ok, balik kepada topik. Tujuan saya menulis dekat sini sebab saya dah lama tak tgk2 perkembangan rakan2 di sini..besalah, sibuk dgn benda2 offline (dating, cari bini, kawin). Tapi hairan lah, saya tertarik juga utk melawat dan post komen2 dekat rakan2 sini.

Nak kata saya ni hebat, tak juga. Cuma mungkin selepas dekat setahun tak melawat forum ni, mungkin ada benda yg saya dah belajar dan saya dapat bagi2kan dekat rakan2 di CG.

Pertama, forex bukan senang. Bank Negara dah haramkan beberapa syarikat2 forex broker yg kita anggap legit tapi di mata pihak berkuasa, tak legit langsung. Bagi mereka yg rugi byk, mmg dorang akan puas hati tapi bagaimana pula dgn mereka yg dah buat duit byk dengan syarikat2 broker ini? Ni kita nak pikir sendiri. Bagi pihak newbie, mmg banyak anda perlu belajar tentang forex. Nak rugi duit cepat? Join lah forex. Sebab anda akan kehilangan duit dalam sekelip mata. Seperti yg saya katakan tadi, forex bukan senang. Anda kena belajar dgn tekun dan belajar dari pengalaman. Tak ada cara lain.

Itu jer catitan saya hari ni. Keesokan hari, saya akan menulis lagi benda2 yg berguna dekat blog ni..

Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
badabale
Views
411
Last update

More entries in Others

More entries from badabale

Top
Log in Register