BTC USD 69,692.2 Gold USD 2,355.66
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jom kita jana pendapatan hanya dari rumah

3D printer pada pasaran Malaysia semakin mendapat sambutan yang menggalakkan di kalangan masyarakat tempatan. 3D Printer semakin dikenali apabila terdapat golongan usahawan dan golongan intellektual yang menggunakan 3D Printer untuk tujuan menjana pendapatan yang mendatangkan manfaat.


20201111_173411a.jpg
Ramai yang tidak tahu, 3D Printer mempunyai banyak kegunaan dan tidak terhad kepada sektor pendidikan sahaja. Anda boleh print cenderahati,barang perhiasan, permainan dan banyak lagi. Pokok pangkalnya anda boleh print bermacam objek dalam pelbagai jenis rupa bentuk dan selalunya dihasilkan dengan menggunakan data model digital daripada model 3D ataupun sumber data elektronik yang lain.
1.JPG

DSC09210.JPG

Anda harga perlukan 3D printer dan filament sahaja. Mudah kan? Tak perlu keluar dari rumah untuk cari pelanggan. Bermodalkan RM1000 sahaja.
Anda design dan print, kemudian harga untuk dijual adalah berdasarkan bentuk model dan beratnya. Tapi sesetengah slicer mempunyai “pricing setting” untuk setiap design yang kita ingin print jadi kita tak perlu rungsing untuk memikirnya harganya.

Sehingga kini sudah ramai yang telah berjaya menghasilkan pendapatan yang tinggi walaupun baru sahaja beberapa bulan memulakan bisnes.
Nak tahu lebih lanjut?


Tunggu next posting ya.

Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
Jadi.life
Views
501
Last update

More entries in Others

More entries from Jadi.life

Back
Top
Log in Register