BTC USD 49,776.9 Gold USD 1,786.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Himpunan teknik teknik loan ASB

Jika anda halusi LASB loan kenapa diterminatekan dan apply yang baru with new high limit.---Teknik ini mearly refinancing.
Anda dapat certain cash untuk bouncingkan cash tersebut dari 7% kepada more than 30% kan..

Sama juga dengan property..
Property yang hebat akan mengalami kenaikan yang hebat 100% within 3 tahun pun ada jika tempat yang bagus dan demand yang tinggi..
Akan tetapi normal case 5% - 10% increasing jer kepada kebanyakkan harga rumah.
So saya tanya pihak anda,,apa anda boleh buat jika rumah anda sudah increase harga? Adakah anda just bagitahu orang,, rumah aku dah naik harga,,hebat betul,,nasib baik aku beli kat situ,,,or mungkin akan anda cakap pada kawan anda rugi ko tak beli kat area rumah aku...itu jer kann...maka kat situ jer lah anda..
Saya juga ingin tanya pada anda? Adakah anda sampai pencen anda nak duduk rumah FLAT,TERES SETINGKAT,DOUBLE STOREY,CORNER LOT,SEMI-D????Anda tiada impian ker nak PENCEN di rumah yang bertaraf BUNGLOW???Jika LASB anda target nak JUTAWAN...So rumah tempat tinggal anda seharusnya anda ada target nak duduk BUNGLOW..

So dengan refinacing rumah,,rate yang lagi murah dari LASB..anda boleh bouncingkan dividen dia lagi hebat..dari 5%-10% setahun anda boleh manipulate kepada 50% or more lagi..

Saya ada bagi hint di 1st page..
Property bagi saya memboringkan,,,akan tetapi through refinancing saya berjaya buat OPM 1 Juta..
Bulanan bayaran akan naik...akan tetapi saya tak bayar pun..
Rumah 1-saya tinggal---Duit KWSP saya dan wife(5%-6% dividen kwsp) yang bayarkan walaupun dah refinance max..saya just tambah 300 hingga 400 jer sebulan...tu pun dari dividen ASW/ASD/AS1M/TH saya.
Rumah 2-Penyewa bayarkan..

So anda akan paham how your OPM work hard for your cash collection...

Anda sudah terror dalam membuat +ve cash flow pada kehidupan anda via pendapatan - pengeluaran = +ve

Bila anda berjaya sampai di tahap cash collection, maka anda kena juga pandai uruskan..
Div cash - OPM komitment = +ve flow..

Thread ini mengulas how to make +ve cash flow via LASB..biarlah jangan terbabas dari topic disini..Namum idea idea dan ilmu ilmu di sini anda boleh jadikan rujukan untuk Property juga..

Ramai yang tanya boleh ker jadi JUTAWAN by 7 - 8 tahun via LASB only...jawapan saya tidak..kecuali menggunakan OPE(Account ASB orang lain)
Akan tetapi jika OPM LASB + OPM PROPERTY vs LASB/ASD/ASW/AS1M/ASN/GOLD Jawapan dia YA...

Harap mendapat penjelasan...

#throwback.. marilah sahabat membaca..

Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
alphaOne
Views
1,286
Last update

More entries in Others

More entries from alphaOne

Top
Log in Register