BTC USD 55,289.8 Gold USD 1,782.92
Time now: Jun 1, 12:00 AM

E. M. P . A . T

15/5/2009. 15/5/2013

empat tahun.

kalau ultah perkahwinan dah ada anak umur 3 tahun barang kali :))

yeay. hari ini ultah aku berada di CG selama 4 tahun.
4 tahun bukan sekejap.

kalau time study dulu, 4 tahun adalah rasa mcm lama betol. rasa mcm bilakah akan berakhir 4 tahun.


empat tahun.
terima kasih kepada platform CG sebab seriusly,sangat banyak benda yg aku belajar.

mmg semua ni alam maya. internet.
tapi CG betul2 telah memberikan sesuatu kepada aku secara realiti.

di CG aku belajar develop perasaan aku.
belajar skill menulis aku.

paling penting, di CG betul2 mengajar aku ttg KAWAN.

tentang hati dan perasaan juga.

pergh. gila hebat.


2009.
masih baru.
masih mencarii apa yang perlu dicari.
masih dalam mode menyesuaikan diri.

tapi tersasar bila ada yang telah menjadikan aku sasaran CEMBURU. kononnya siapa yg rapat atau bertegur sapa dengan lelaki itu, maka orang tu akan menjadi sasaran.
ya. aku terkene juga.

bermulanya aku menjadi DJ prttime untuk CG. radio informal.
mmg bersemangat. fun sangat waktu tu sbb aku selamba on air kat opis aku.

tahun ni jugak aku rapat dengan kawan2 aku yang masih ada bersama aku.
thanks Ell. Myra, Caya. Putri.

2009 juga aku mendapat bahagia dari user CG jugak. M.
bermula sebagai adek abang. konon.
lepas tu sangkut. ah! kau terlalu istimewa, M.

bahagianya Zephyrantic

2010

tahun kehancuran hati aku.
terima kasih atas kehancuran aku, M.

sikit demi sikit aku bangkit semula.
dengan nama yang baru.
RuthlessFairy. meninggal Zephyrantic walaupun aku sayang nama Zephyrantic.

aku semakin out spoken.
aku menulis seperti yang aku inginkan.
aku study banyak sebelum aku reply mana2 posting.

tapi dengan gaya aku sendiri. kejam.

2011

kawan semakin ramai.
penulisan makin tajam.

lantaran itu, ramai yang dendam ngan aku
ramai yang tak suka dengan aku.

ada aku kisah?

2012

tahun yang paling memberikan aku banyak pengajaran.

erti bersabar.
ya. dulu aku jenis yang tak sabar.
tajam selagi boleh.

tapi peristiwa besar dan di bimbing oleh orang yang mempunyai kesabaran paling tinggi yg pernah aku jumpa.
alhamdulillah, aku belajar sabar dari dia.

dia dikutuk, diumpat, dihina, disebarkan segalanya ttg dia.
tapi dia sabar.

jujur, aku kagum dengan dia. sangat kagum dengan kesabaran dia.
sungguh dia sabar menghadapi mereka2.

tahun 2012 juga membuatkan aku lebih peka. siapa yang harus aku layan sebagai kawan dan siapa sebagai lawan.
aku kehilangan seorang KAWAN.
tapi aku bersyukur sbb aku tak kawan lama dengan dia. Tuhan sudah tunjuk betapa jijik dan hinanya mulut dia.
alhamdulillah.
Tuhan melindungi aku.

2013
semoga tahun ini, CG masih lagi tetap gemilang dan terus memberikan sesuatu untuk dunia..

408537_413285435445399_928972703_n.jpg

Comments

Blog entry information

Author
RuthlessFairy
Views
2,581
Comments
1
Last update

More entries in Others

More entries from RuthlessFairy

  • Jika
    Jika aku tahu Sungguh. Tidak akan aku disini lagi Membiar diri...
  • Berat
    7/1/2018. Lagi. kau hilang dengan kata tipuan kau. meninggalkan aku...
  • peluang
    untuk F. peluang.. semua orang dalam dunia harus tahu tentang...
  • Sudahi-lah.
    masih lagi tentang sakit. Tuhan, rasa yg lahir ini adalah dari Kau...
  • Bersepai
    bersepai - hati ini kau keje kan berdebu - perasaan ini kau tumbuk...
Top
Log in Register