BTC USD 62,401.7 Gold USD 1,728.65
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Cara daftar adsense dengan youtube

Salam warga CG :D

Di bawah ni saya kongsikan cara nak apply akaun adsense dengan youtube .


NI bukan tutorial saya ye .. 100% copy paste dari member kat forum wangcyber,



=================================================================

Assalamualaikum serta salam sejahtera semua wara WC.

Pertama-tama merafak sembah dan syukur pada Illahi kerana memberikan saya sedikit keizinan untuk berkongsi ilmu ni.

Ok, saya bermula dengan sedikit intro saya boleh? Saya sudah pernah dibanned lebih 7 kali oleh Google. Pelbagai metod telah saya lakukan secara try n error, akhirnya tuan zazali nordin @ lebih terkenal di WC dengan nickname sharemalaysia telah berkongsi cara untuk approvekan adsense dengan mudah dan selamat.

Sesetengah orang kata "Eleh, baik aku upah orang je."

Hehe. Terpulang, tapi saya pernah upah orang 2 akaun, dan akaun dibanned selepas beberapa hari guna.

Sebenarnya saya boleh je buat servis dan dapatkan pendapatan melalui metod ni, tapi saya kongsikan dengan percuma. Atau ada yang berbaik hati nak derma pun boleh. Hehe. Upgrade kan saya jadi premium member dekat WC pun boleh. Hehe.

Ok, saya mulakan, maaf kerana banyak merepek.

1-Create akaun kat youtube nanti anda secara automatik create gmail sekali. Masa sign up gmail letak je daripada Malaysia.

2-Sila upload pilih video2 yang how to(pembelajaran).

3-Upload 3-5 videos. Then mohon kat monetize.

4-Tunggu respons daripada Google. Saya punya dapat dalam masa sejam.

5-Make sure seblum upload video channel kita tu location buat BUKAN malaysia..pilih australia ke us ke..biasanya kalau kita view chanel org mesti kita boleh tgk kat location org tu asal mana kan..so kat stu jugak kita kene pilih australia atau us.

6-tapi mohon cara ni dia akan kasi kita view iklan kat youtube atau partner ngan google je cm blogspot.kalau website www.kitapunyasendiri.com kene anta semula kat adsense tu review.

7-google ckp anta sekali je link website kita tuk review kalau lepas boleh letak kat website lain...kalau tak lepas le cuba semula (maybe kena anta link website bru kot )huhu.

(Step paling penting adalah tukar location my Channel tu ke Australia @ USA, sebab kalau Malaysia tak dapat nak monetize)
=====================
p/s:
1)tak perlu tggu ada views baru nak mohon.lepas upload 3-5 videos trus mohon
2)tak perlu tggu smpai 1-2 pas siap trus take action(lbh kurg je ngan ayat ats)hahaha
3)make sure location channel tu ubah dri malaysia ke australia ke atau us ke baru bhg pemohonan adsense tu ada.

Ok, Semoga berjaya. Anda akan dapat akaun adsense tu hanya boleh guna di youtube @ blogspot dan yang sewaktu dengannya je. Kalau nak guna untuk domain anda sendiri, anda kena submit domain anda tu.

p/s:ada sesiapa nak menderma untuk saya upgradekan keahlian di WC boleh pm ye. Hehe.

Kalau ada masalah, share disini, sama2 saling membantu.


sumber : http://www.wangcyber.com/forum/tips...gan-cara-selamat-dan-pantas.html#.UHWLc5kWZgg




______________________________________________________________________


useful post:)cgrock:)cgrock

Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
SayaAndaKita®
Views
634
Last update

More entries in Others

More entries from SayaAndaKita®

Top
Log in Register