BTC USD 48,760.0 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

eLLYaNa's Blog

eLLYaNa
Views
69
Updated
Others
Lambat laun, Kebenaran pasti akan terserlah. Tidak mustahil jika manusia-manusia yang berjaya diperdayakan dan diraih kepercayaan mereka dengan dusta dan fitnah-fitnah itu, akan mengetahui kebenarannya. Mereka-mereka dari kalangan penyokong bidan terjun yang asalnya tidak terlibat secara...
eLLYaNa
Views
66
Updated
Others
Perfectionist. Yes, I am a 70% perfectionist. I am self-oriented perfectionists, who expect perfection of myself. Well-managed, well-prepared is my trait. Either want to do something "perfectly" or not at all! I probably already know that my perfectionistic tendencies cause me stress and...
eLLYaNa
Views
135
Comments
2
Updated
Others
licik. permainannya kali ini sedikit berbeza. dia tahu bila dia patut mengambil kesempatan untuk menangguk di air keruh. mempengaruhi gadis naif yang sedang kecamuk hatinya. lalu memanipulasi keadaan di saat dugaan hebat melanda si gadis. malah fakta yang ada dimanipulasi sehingga menjadi...
eLLYaNa
Views
121
Updated
Others
2014. dah sebulan berlalu. doktor muda dan cantik telah ditempatkan di rumah aku oleh keluarga. alhamdulillah. ada kawan sembang. ada orang boleh jaga aku, walaupun bukan 24 jam. sebab dia pun perlu ke hospital. tapi at least dia boleh sambil tengok2 keadaan aku. if anything happen dan aku...
eLLYaNa
Views
87
Updated
Others
Januari 2014. selesai ambil injection. sakit dah tak macam mula2 dulu. harap peristiwa berdarah tidak berulang kembali. kerana..... kerana aku mahu berhijab. niat yang tertangguh. sebelum ni pernah cuba tapi scalp tiba2 pedih kerana berdarah sendiri. doakan aku cepat sembuh (walaupun doc memang...
eLLYaNa
Views
58
Updated
Others
salam. harini adalah hari terakhir bagi tahun 2013. hampir 5 tahun aku di carigold. berbagai pengalaman yang telah kukutip. berbagai ragam forumer yang telah kujumpa. ada yang menjengkelkan ada yang mencuit hati. semua itu lumrah. sepertimana yang biasa kalian lihat, aku sudah terbiasa...
eLLYaNa
Views
73
Updated
Others
hurm. lama x update. terdapat sedikit perubahan. positif dan negatif. yang positifnya, sebahagian penyakit itu semakin pulih. dos pun dah dikurangkan. yang negatifnya, sebahagian yang lain makin teruk. mungkin perlu treatment semula. ini bermakna aku perlu bermain dengan steroid dos tinggi...
eLLYaNa
Views
153
Comments
2
Updated
Others
kadang2 aku ni mcm xde life. balik keje kalau xde xtvt, tido awal. ye la nak tgk tv pun aku xde tv. hari2 cenggitu boleh weng. so aku kena cari hobi baru yg x perlu kuar modal banyak. :"> nak kembali kepada projek2 DIY mcm zaman student dolu2. ye la time tu student mmg x berduit nak hias rumah...
eLLYaNa
Views
107
Comments
2
Updated
Others
list ni dari 2008 sehingga kini, yang mana aku teringat..maklum la semut suka sangat korbankan diri utk aku dengan cara masuk dalam minuman aku :"> kebanyakannya jumpa masa gathering atau mana2 program yang geng cg buat. kalau ada yang pernah jumpa aku tapi xde id dia, sila maklumkan ye. nanti...
eLLYaNa
Views
76
Updated
Others
kaurang tau kan multiple id adalah 1 kesalahan di CG? sesape yg multiple id, kalau dah kantoi dan kena banned, dan sayangkan id lama, aku rasa boleh mintak balik dari admin beserta permohohonan maaf sebab dah langgar rules, melalui butang fungsi Contact Us. dan berjanji xkan mengulangi...
eLLYaNa
Views
137
Comments
4
Updated
Others
20 Jun jumpa pakar lagi. insyaAllah 26hb start treatment. akan bermain dengan steroid kembali. sekarangpun memang banyak berkurung sorang2 je kat rumah. lepas ni pun sama. bukan kau seorang je yang rasa diri sunyi dan keseorangan. doc warning takleh stress. beri aku lebih masa untuk aku...
eLLYaNa
Views
44
Updated
Others
bila kau cakap kau busy, aku faham. aku x suka nak ganggu kau. tapi usahlah kau anggap aku x kesahkan kau. bila aku pula yang busy, kau terus-terusan mahukan perhatian. jika kau mahukan perhatian dan aku pula kurang melayan, usahlah kau anggap kau mengganggu hidup aku. kau tahu kan bila aku...
eLLYaNa
Views
183
Comments
7
Updated
Others
radang. sungguh, aku tidak selesa dengan keadaan ini. tidak terkira rambut yang berguguran. aku perlu mulakan semula treatment yang mana aku tidak gemar kerana tubuh aku merasa tidak selesa. melihatkan keadaan yang tidak bagus ini, secara tak langsung ia mengganggu emosi. dan seharusnya dalam...
eLLYaNa
Views
94
Updated
Others
telefon memainkan nada dering lagu 'missing you' dendangan ft island. aku pun tengok kat screen. eh naik nombor nuar. bukan nuar berahim ekk. ni nuar musa. :p da lama budak comel ni x call aku. "assalamualaikum", ujarnya sebagai pembuka bicara. dan aku jawab salamnya. kemudian dia bertanya...
eLLYaNa
Views
301
Comments
15
Updated
Others
Hairan. Kaedah pengawalan sudah dilakukan. Namun keadaan menjadi baik hanya untuk sementara. Ia kembali membimbangkan. Aku x sukakan xxxxxx kerana mengandungi steroid dan kesannya memang kuat. Tapi nampaknya perlu kembali bergantung padanya buat sementara waktu - sehingga keadaan kembali...
eLLYaNa
Views
138
Updated
Others
hurm. baru dapat call. dari org yg pernah beriye cuba tawan hati aku. masa tu aku tgh x sihat, lebih kurang setahun lebih yang lalu. dan cara dia yg beriye buat aku x suka. buat aku jadi rimas. perbualan berlangsung dalam lebih kurang 3 minit je. soalan dia, "dah sihat?" dan "dah ada bf?" aku...
eLLYaNa
Views
637
Comments
15
Updated
Others
di atas adalah petikan dari thread luahan hati sebentar tadi. sepatutnya aku semakin sihat, tapi nampaknya keadaan aku semakin membimbangkan. aku tau ia x boleh sembuh, tapi aku kena control. mesti! i have to do something about this.
eLLYaNa
Views
2K
Comments
1
Updated
Others
telah ku temui banyak cinta di hati ini datang dan pergi selimuti kisahku yang pilu mendalam di hati biarku rentangkan cintaku menariku di atas senduku sendirinya aku tak berkasih mendalami hati kerna cinta aku jadi sepi kerna cinta aku jadi riang kerna cinta aku jadi pilu kerna cinta kini...

Blog information

Author
eLLYaNa
Blog entries
18
Last update
Top
Log in Register