BTC USD 59,563.1 Gold USD 1,744.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Belajar Forex Secara Professional Bersama Sifu Kamal

Salam Perkenalan
Salam semua.

Belajar di Jaguh anda akan diajar selok-belok Urusniaga forex yg lengkap drp A-Z.

Pembelajaran di Jaguh the best. Cikgunya amat committed dan berpengalaman (18 tahun).

Di Jaguh, anda akan diajar bagaimana nak trade secara professional. Jika anda serius untuk menceburi bidang ini, Jaguh merupakan tempat yang terbaik utk anda.

Di Jaguh anda akan belajar bagaimana predict market dan bagaimana menentukan trading style yg sesuai berdasarkan situasi market pd masa itu. Bimbingan yg berterusan. Kelas Revision 2 kali seminggu dan Kelas Analisa (bagi tujuan trading sebenar) 2 minggu sekali.


Kini Jaguh genap berusia 3 tahun. Saya rasa bertuah kerana telah mengenali En Kamal Kasiman (Pengasas dan Pengajar) selama 2 tahun. Saya boleh menjadi saksi bahawa Jaguh bukan scam dan segala yg En Kamal ajar itu benar. Trading saya jauh lebih baik drp dulu iaitu sebelum mengenali beliau. Jika anda serius untuk menjana pendapatan drp trading forex atau yg sepertinya (contohnya saham, commodities) Jaguh ialah tempat terbaik utk anda.

Masa dulu saya tercari-cari seorang guru yg berpengalaman yg dpt membimbing saya. Saya banyak kecewa dan tidak kurang juga ditipu. Wang habis tapi tak dapat apa yg saya cari sehinggalah saya menemui En Kamal di Jaguh. En Kamal memberi jaminan "anggaplah ini kelas terakhir Tuan dan deposit yg terakhir kpd broker". Selang 2 tahun kemudian, ternyata jaminan beliau itu benar.

Lanjutan itu, saya percaya dalam menjalankan business kita perlu ada kejujuran dan keikhlasan yang amat tinggi. Business pula hendaklah dilihat utk jangka masa yg panjang. Bagi masa utk belajar & utk practise. Insya Allah dgn bimbingan yg berterusan dan commitment yang amat tinggi drp En Kamal anda akan berjaya suatu hari nanti.

Jujur dan ikhlas. Itu 2 sifat yg dipunyai oleh En Kamal. Lagi satu ialah commitment yg sangat tinggi. Walaupun demam kelas tetap diteruskan. Anda perlu ada commitment yg serupa jika ingin berjaya. Tiada jalan pintas. No short cuts. Kegigihan dan sifat tidak mengenal erti kegagalan itu perlu ada.

Bila nak belajar forex ni berbagai persoalan timbul. Tetapi yg paling penting bagi saya ialah mencari guru yang master dalam bidang ini. Tapi itu pun tidak cukup kerana ada persoalan kedua. Adakah guru ini akan betul2 mengajar dan akan memberi support yg berterusan? Di Jaguh anda tidak perlu risau. Kedua-dua ciri ini ada pada tenaga pengajar kami. Berminat?

Apa yg anda akan dapat sekiranya anda menyertai kelas Jaguh? Banyak. Di antaranya Jaguh mempunyai satu silibus yg tersusun. Anda akan dibimbing daripada mula hingga akhir. Silibusnya disusun sebegitu rupa menyebabkan semua topic2 tidak ditinggalkan. Silibus ini mengambilkira pengalaman pengajar yg dah mengajar selama 3 tahun. Sukacita diingat pengalaman trading beliau ialah 18 tahun.


Ada yg kata forex ni belajar kat Internet saja. Tidak semudah itu kawan. Apa yg akan berlaku ialah duit habis dan kita semakin confused. Percayalah, guru yg baik itu sangat2 perlu. Jangan buang duit. Jangan buang masa. Ini pengalaman orang lama.

Siapa yang kami cari? Mereka-mereka yg nak belajar forex tapi tak tahu macam mana nak start. Kedua, mereka-mereka yg dah cuba trade tetapi tak tahu ke mana. Ketiga, mereka-mereka yg tercari-cari kat mana ada kelas forex yg bagus dan tidak menipu. Sekiranya anda tergolong dalam mana-mana kumpulan di atas, Jaguh adalah tempat terbaik utk anda. Berminat?

Saya tidak merasa bersalah untuk mempromosi Jaguh dan En Kamal Kasiman kerana saya tahu Jaguh dan En Kamal itu real dan tidak menipu. Saya boleh katakan begitu kerana saya dah 2 tahun bersama Jaguh dan En Kamal. Walaupun saya baru kat CG tapi saya org lama kat Jaguh.

Kita perlu memberikan masa untuk menilai seseorang. Bagi saya tempoh masa 2 tahun itu sudah cukup untuk saya menilai En Kamal dan Jaguh Forex. Dan saya berani memberi jaminan bahawa anda tidak akan menyesal jika anda mengenali Jaguh dan En Kamal. Satu hari nanti anda akan berterima kasih kepada saya kerana memperkenalkan Jaguh dan En Kamal Kasiman kepada anda. Make that call 012 652 1527 Salim. Saya menunggu panggilan anda.

Di Jaguh anda tidak akan diberi signal. Jika itu yg anda harapkan maka Jaguh bukan tempat untuk anda. Di Jaguh anda akan di ajar step by step untuk menjadi trader professional. Nanti anda sendiri boleh mentafsirkan pasaran dan tak perlu mengharapkan belas kasihan org lain utk memberi signal yang kadang-kadang belum tentu betul. Jaguh menitikberatkan pembelajaran dan penguasaan ilmu. Kita tidak memberi ikan kepada orang tapi kita ajar dia bagaimana nak memancing. Fikir long term kawan-kawan. Hubungi saya: Salim 012 652 1527. Boleh kita bercerita panjang.

Kelas Jaguh selalu meriah. Ada kalanya sampai 91 orang yang participate untuk satu-satu sesi. Semuanya online. Daftar Kelas Preview secara percuma jika anda ingin mencuba. Hubungi saya. Call atau tinggalkan sms untuk saya hubungi anda. Salim 012 6521527.

Apabila kita bercakap tentang kejayaan kita perlu ingat di situ ada pengorbanan. Tidak ada orang yang berjaya tanpa pengorbanan. Pengorbanan itu perlu sama ada dalam bentuk masa ataupun wang ringgit. Jika anda ingin berjaya anda perlu memikirkan tentang pengorbanan itu dan bersedia untuk melakukan pengorbanan itu apabila sampai masanya. Ramai orang ingin berjaya tetapi terlalu sedikit yang sanggup melakukan pengorbanan itu terutama dari segi masa dan tenaga. Ini yang dikatakan commitment. Hubungi saya atau leave message. Salim 012 6521527.

Ramai yang mencari benda yang free. Well, kalau dah free tu almaklum sajalah. If you want something good you've got to pay the price. Its just common sense.

Kalau kita nak beli sesuatu product mesti kita nak cari yang berkualiti, bukan yang free. Kalau yg free tu biasanya org dah tak nak. Fikir-fikirkan.

Utk pengetahuan anda kelas revision tengah berjalan sekarang. Malam ini ada 89 orang menghadiri. Topic yg dibincang malam ini ialah Fibonacci. Isnin 19 Nov 2012.

Malam ini ramai ahli daripada kaum Tiong Hua menghadiri kelas. Kenapa? Fikir-fikirkan. Hubungi atau SMS Nama dan no tel anda utk saya hubungi. Salim 012 6521527.

Biasanya orang-orang Tiong Hua mencari dan mengenali product yang berkualiti.

Kelas baru habis jam 11.oo. Malam ni En Kamal bercerita pasal pair GU sejelas-jelasnya. Kalau tak nampak jugak tak tahulah. Hubungi saya atau sms nama dan no tel.

Pair UJ juga disentuh atas permintaan ahli. En Kamal amat bermurah hati. Isnin 19 Nov 2012.

Kami di Jaguh cuba memberikan yang terbaik untuk anda. Everything you want to know about trading Forex is here. Jangan lepaskan peluang keemasan ini. Hubungi saya.

Analisa market di Jaguh menggunakan tools yang universal. Boleh pilih apa saja pair. Cuma market juga akan menentukan pair apa yang terbaik dan menjadi pilihan untuk sesuatu minggu itu.

Belajar menganalisa pasaran terlebih dahulu. Baru boleh trade.

Teori dan praktikal perlu seiring. Belajar teori dulu baru boleh praktik.

Salam En Amer. Pengalaman sendiri tu yg mahal kerana itu kisah benar. Terima kasih kerana berkongsi pengalaman.

Terima kasih kerana visit blog saya ini. Tolong tinggalkan comment yg membina sekiranya ada.

Sila visit Forex emarket di bawah tajuk "Belajar Forex Untuk Berjaya Bersama Sifu Kamal" untuk maklumat lanjut. Saya meneruskan thread ini di sana. Thread saya bermula pada page 419. Sekian. Terima kasih.:)

Walaupun En Kamal Kasiman telah pergi meninggalkan kita buat selama-lamanya, ilmu yg arwah Cikgu Kamal ajar tetap berlegar-legar di sekitar anak2 murid beliau. Insya Allah kita cuba teruskan perjuangan beliau.:)cgrock



__________________



__________________

__________________

__________________

Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
mohdsalimkutti
Views
89
Last update

More entries in Others

Top
Log in Register