BTC USD 49,119.8 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Blog entries by Syedz

Syedz
Views
1K
Updated
Others
Sambal goreng kering merupakan makanan kegemaranku..terutama kalo time bulan puasa, time sahur ngan berbuka puasa leh makan sebab dia ni tahan lama..so stok sambal goreng ku sudah habis, di kesempatan itu cuba cari sapa2 yang leh supply sambal goreng padaku.. Last2 jumpa di forum Carigold (...
Syedz
Views
2K
Updated
Others
1. Sejarah mandi wap atau sauna bermula pada zaman Empayar Rom bertujuan meredakan sakit otot, meningkatkan peredaran darah dan menenangkan minda. 2. Di beberapa lokasi di utara wilayah Siberia di Eropah, yang terkenal dengan cuacanya yang sejuk, perkhidmatan sauna bergerak disediakan bagi...
Syedz
Views
1K
Updated
Others
Haha, rasa lawak plak rupa tetikus zaman dulu, zaman skarang siap ada lampu lagi..nak tgk camner rupa mouse zaman silam yang dorang iklankan dalam majalah?...jom tgk.. NAK TGK GAMBAR LAGI? KLIK SINI..
Syedz
Views
1K
Updated
Others
Florence Nightingale Florence Nightingale adalah seorang jururawat yang banyak melakukan kerja amal ketika Perang Crimean pada tahun 1854 sehingga 1856. Antara sumbangan ikon kemnusiaan yang dilahirkan di Florence, Itali pada 12 Mei 1820 ini adalah memperkenalkan teknik rawatan cemas. BACA...
Syedz
Views
1K
Updated
Others
Miley Ray Cyrus atau lebih dikenali sebagai Miley Cyrus adalah seorang pelakon dan penyanyi terkenal di Amerika Syarikat. Dia merupakan bekas bintang kanak-kanak dan remaja dilahirkan oleh Disney Channel. Nama Miley dikenali ramai oleh peminat menerusi karakter yang dibawanya iaitu Hannah...
Syedz
Views
1K
Updated
Others
Kolagen adalah sejenis protein yang mampu memulihkan tisu dalaman untuk menyambung semula otot, urat, tulang, dan kulit. Ia biasanya dihasilkan oleh anggota badan kita sendiri. Namun apabila usia manusia semakin meningkat proses pengeluaran kolagen di dalam badan akan berkurangan. Oleh sebab...
Syedz
Views
944
Updated
Others
Penyakit Parkinson adalah sejenis penyakit yang melibatkan sistem saraf otak. Antara simptom yang ketara pada pesakitnya adalah mempunyai masalah koordinasi, keseimbangan dan kesukaran untuk berjalan. Berbeza dengan penyakit Alzheimer dan dementia, ia tidak menjejaskan memori serta fungsi...
Syedz
Views
678
Updated
Others
Salam semua, minggu ni dapat hadiah daripada Buena Vista Columbia Tristar, hadiah nya sehelai t-shirt 'The Muppets'.. Alhamdulillah...syukur ke hadrat ilahi.. saya pun mmg t-shirt collector, kalo boleh nak kumpul seberapa banyak t-shirt yang dapat.. USAHA TANGGA KEJAYAAN! KALAU NAK TGK GAMBAR...
Syedz
Views
681
Updated
Others
Setelah bersusah payah klik iklan sorang2 kat Clixsense, akhirnya dapat gak cashout..fuh, jenuh klik, ingat saya, first cashout kena USD10 dan ke atas, rupanya 1st cashout USD8 jea.. Alhamdulillah, x sia-sia klik--klik..lagipun bukannya susah sgt pun, modal pun xda, cuma ia makan masa jea nak...
Syedz
Views
691
Updated
Others
TATZELWURM merupakan makhluk 'cryptid' yang menghuni Banjaran Apls dan juga merupakan makhluk buas legenda rakyat Swiss. Dikenali ramai dengan nama Alps Dragon, diskripsi tentang rupa bentuk makhluk misteri ini berbagai-bagai. Sesetengah pihak mendakwa Tatzelwurm seakan cicak manakala ada...
Syedz
Views
1K
Updated
Others
Senarai 44 ebook : 1. 5 Rahsia Sulit Untuk Kaya Di Internet 2. 5 Pembohongan Besar Perniagaan Internet 3. 7 Rahsia Gaya Pos 4. 15 Strategi PLR 5. 100 Cara Promosi Tingkatkan Web Traffic 6. Cara Buat Duit Melalui Pay-To-Click 7. Bagaimana Anda Boleh Menjadi Kaya 8. Banner...
Syedz
Views
862
Updated
Others
Salam all, bagi yang dah tau pe Neobux tu, saya nak citer skit pengalaman saya beberapa bulan yang lepas di mana saya telah menyewa beberapa puluh refferal di Neobux. Hajat dihati saya untuk mencuba. Dengan duit di Alertpay ada beberapa puluh USD, saya mencuba nak tengok sejauh mana bagusnya...
Syedz
Views
744
Updated
Others
Buaya darat, kasanova, mata keranjang adalah perkataan berbeza tetapi membawa maksud yang sama. Nama-nama samaran ini adalah sinonim untuk kategori lelaki yang gemar memikat dan menggoda wanita. Apakah sebenarnya tujuan mereka menjadi golongan seperti ini? Baca lagi DI SINI
Syedz
Views
651
Updated
Others
Salam, saya ada beberapa tips untuk PTC Player..especially Neobux..tips ni saya dapat dari forum dan saya tgh praktikkan sekarang.. Baca tips tu DI SINI
Syedz
Views
895
Updated
Others
PANDANGAN mata semakin kabur namun sering dianggap sebagai kesan biasa akibat keletihan. Apabila melihat objek berwarna, yang kelihatan hanyalah warna kelabu. Adakah anda sering mengalami situasi tersebut? Jika ya, jangan bertangguh untuk berjumpa dengan pakar mata kerana anda berkemungkinan...
Syedz
Views
1K
Updated
Others
Konjunktivitis adalah radang selaput mata akibat selaput mata yang sakit atau merah. Ia adalah penyakit yang kerap terjadi dan disebabkan oleh kuman seperti bakteria, virus ataupun alahan. Gejala Bergantung pada sebab radang selaput mata. 1. Disebabkan oleh bakteria Mata merah...
Syedz
Views
2K
Updated
Others
Berikut merupakan jadual gaji bagi kakitangan awam bagi tahun 2012 :)
Syedz
Views
640
Updated
Others
Aku ingin berkongsi mengenai isu yang agak penting dalam bahasa Melayu, yang hilang dalam terjemahan perkataan dari Jawi ke Rumi. Harapkan Pagar, Pagar Yang Makan Padi Bagai Melepaskan Batuk Di Tangga Tahukah Korang peribahasa di atas adalah SALAH!!!..Kesilapan berlaku disebabkan perubahan...
Syedz
Views
2K
Comments
1
Updated
Others
Setelah menunggu agak lama, 2 lagi 'present' selamat sampai ke rumah saya :) Satu darinya adalah dari syarikat Gentle Supreme iaitu syarikat yang buat sabun basuh baju tu, Daia..kan aritu syarikat ni ada wat promosi..saper2 dapat 2 bar kod Daia, dia akan bagi voucher makan KFC sebanyak RM5..saya...
Syedz
Views
637
Updated
Others
Withdraw dari microWorkers akhirnya diterima setelah 6 hari menunggu. Agak lama..mungkin kerana melalui Alertpay dan bukan Paypal. Entah mengapa microWorkers sudah tidak menggunakan Paypal sebagai medium pembayaran pekerja. Paypal lebih mesra pelanggan :) Pembayaran ke-14 dari microWorkers...
Top
Log in Register