BTC USD 56,546.7 Gold USD 1,777.57
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Asid urik mengancam penduduk malaysia

PENYAKIT GOUT DI MALAYSIA

Zaman moden kini sudah dipenuhi dengan macam-macam pencemaran, salah satunya agen pencemaran yang paling ketara adalah asid. Ia bukan sahaja mengancama alam sekeliling kita, malah asid turut mencemari badan kita dengan ketara.

Salah satu jenis asid yang semakin popular adalah asid urik yang berpunca daripada perubahan cara hidup manusia moden. Ancaman asid urik sudah menjadi semakin ketara di kalangan rakyat Malaysia. Ini dapat jelas dilihat daripada kadar pertumbuhan kes-kes serangan gout yang begitu pesat. Dulu, hanya orang berumur 40 ke atas mendapat penyakit ini. Kini, semakin ramai orang dewasa yang berumur sekitar 20-an dan 30-an mula mendapat masalah asid urik tinggi.

Kenapa? Mengapa? Bagaimana? Itu merupakan persoalan yang sering dipertikaikan oleh rakyat negara ini. Ramai pesakit gout cuma fokus pada bagaimana untuk kurangan sakit yang ketara itu, mereka kerap mencari-cari ubat gout ajaib yang boleh hilangkan penderitaan mereka dengan serta-merta. Malangnya, ubat tersebut tidak mungkin wujud.

sakit gout bukan sesuatu penyakit yang datang dengan tiba-tiba, ia bermula daripada pengumpulan asid urik yang berlebihan dalam badan yang akhirnya terbentuk kristal-kristal asid urik yang mencetuskan bengkak serangan gout itu.

Jadi, cara yang paling mendalam untuk menghapuskan masalah gout ini 100% adalah dengan meneutralkan asid urik yang terdapat di dalam badan dengan air alkali antioksida yang sungguh berkesan dalam prose peneutralan asid urik.

Di Malaysia, anda boleh dapatkan air alkali antioksida dengan satu produk yang dipanggil pengaktif air Biocera. Terdapat banyak testimoni-testimoni yang positif mengenai produk ajaib ini.

-------------------------------------

Air Alkali Anti Oksida Ph Hampir Dengan Air Zam Zam

Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
kedai-lelaki
Views
697
Last update

More entries in Others

More entries from kedai-lelaki

Top
Log in Register