BTC USD 57,373.5 Gold USD 1,831.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

8 Tips Untuk Mendapatkan Insurans Kereta Lebih MurahInsurans kereta adalah salah satu kos yang paling mahal untuk memandu kereta, dan ini bukanlah sesuatu yang boleh anda hindari - tahap minimum insurans diperlukan oleh undang-undang. Itu tidak bermakna anda perlu membayar buta apa sahaja sebut harga syarikat insurans anda, kerana ada beberapa perkara mudah yang dapat anda lakukan untuk mengurangkan kos premium anda.

Insurans kereta adalah perbelanjaan yang tidak dapat dihindari oleh pemandu, tetapi ada beberapa cara mudah untuk mengurangkan kos sebanyak mungkin. Cuba 8 tips ini untuk melihat jumlah penjimatan yang anda dapat.

1) Berbelanja dan membeli secara dalam talian:
Angka menunjukkan bahawa banyak orang memperbaharui dasar semasa tanpa berbelanja. Internet memudahkan membandingkan harga dari syarikat insurans yang berbeza, jadi mengapa tidak memanfaatkannya? Selain itu, anda biasanya akan mendapat potongan 10% atau lebih hanya untuk membeli polisi anda dalam talian.

2) Jenis polisi:
Adakah anda benar-benar memerlukan polisi yang komprehensif dengan semua tambahan? Mengambil polisi insuran kebakaran & kecurian pihak ketiga dapat mengurangkan premium anda, dan semestinya perlu dipertimbangkan jika kereta anda bukan model yang mahal.

3) Tiada potongan tuntutan:
Hampir semua polisi mempunyai potongan harga yang meningkat untuk setiap tahun anda tidak membuat tuntutan. Semakin tinggi diskaun yang ada, semakin banyak anda dapat menjimatkan. Lihat juga syarikat insurans yang menawarkan ciri 'bonus tanpa tuntutan seumur hidup', di mana tahap diskaun semasa anda dapat diperbaiki selamanya, walaupun anda harus membuat tuntutan di suatu tempat.

4) Lebihan:
Kelebihan polisi adalah jumlah tuntutan yang perlu anda bayar sebelum syarikat insurans membayar selebihnya. Memilih untuk mempunyai tahap kelebihan yang lebih tinggi daripada standard biasanya bermaksud premium yang lebih rendah.

5) Keselamatan:
Pasang kenderaan anda dengan penggera, immobilizer, atau peranti keselamatan lain boleh menyebabkan pengurangan premium. Letak kenderaan anda di luar jalan raya, misalnya di jalan masuk atau di garaj, juga boleh melayakkan mendapat polisi insuran yang lebih murah.

6) Bayar setiap tahun:
Banyak syarikat insurans mengenakan faedah kepada anda untuk keistimewaan membayar ansuran bulanan. Bayar setiap tahun jika anda mampu untuk mengelakkannya, atau cari salah satu syarikat yang tidak mengenakan bayaran tambahan untuk pembayaran bulanan.

7) Mileage:
Semakin banyak jarak perjalanan yang anda tempuh setiap tahun, semakin banyak kos insurans anda. Walaupun anda tidak dapat mengurangkan jarak perjalanan, pastikan anda tidak terlalu mengira jumlah sebenarnya yang anda jalankan, dan berikan angka yang tepat kepada syarikat insurans anda.

8) Pemandu :
Semakin banyak pemandu yang anda senaraikan pada polisi anda, semakin banyak kosnya. Kurangkan jumlah orang yang diinsuranskan untuk memandu kereta anda semaksimum mungkin, dan cuba dapatkan polisi itu atas nama pemandu dengan profil risiko paling rendah. Sebagai contoh, jika sebuah kereta dipandu oleh lelaki dan wanita, dengan menginsuranskannya atas nama wanita akan menghasilkan harga yang lebih murah.

KLIK SINI UNTUK CARI & BANDINGKAN INSURANS KERETA TERBAIK

Comments

There are no comments to display.

Blog entry information

Author
dloanman
Views
170
Last update

More entries in Others

More entries from dloanman

Top
Log in Register