Zulkifli Noordin Buat Laporan Polis Terhadap Khalid Samad

CG Sponsors
AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,629
Reaction score
258
Points
91
Petikan darpada mstar online...

KUALA LUMPUR: Hubungan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan PAS dikusutkan lagi ekoran tindakan Zulkifli Noordin daripada PKR membuat laporan polis terhadap Anggota Parlimen Shah Alam Khalid Samad daripada PAS.

Zulkifli yang juga Anggota Parlimen Kulim Bandar Baru berkata, laporan polis itu dibuat berhubung kenyatan Khalid yang menyebut enakmen larang kalimah "Allah" ketinggalan zaman. "Saya dah buat kenyataan dua hari lalu meminta supaya Khalid segera meminta maaf kepada Sultan Selangor dan umat Islam dan menarik balik kenyataan itu tetapi beliau tidak berbuat sedemikian malahan tidak menunjukkan sebarang penyesalan setelah dipanggil menghadap Sultan," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan polis di Balai Polis Masjid India di sini hari ini.

Pada 21 Januari lepas, Khalid dalam kenyataannya yang dilaporkan MalaysiaKini menyatakan, enakmen agama Islam yang melarang penggunaan nama Allah dan perkataan-perkataan lain berkaitan Islam sudah ketinggalan zaman dengan alasan pada masa undang-undang itu diluluskan mungkin tahap kefahaman umat Islam terhadap agama Islam begitu lemah sehingga perlu dilindungi.

Kenyatan Khalid itu merujuk kepada Enakmen Ugama Islam (Kawalan Perkembangan di Kalangan Orang Islam) Negeri Selangor 1988.

"Saya percaya kenyataan Khalid adalah berunsur hasutan dan menghina Tuanku Sultan Selangor dan Dewan Undangan Negeri dan umat Islam secara umumnya," kata Zulkifli.

Katanya laporan polis itu dibuat bagi membolehkan Khalid disiasat sama ada mengikut Akta Hasutan, Seksyen 298A Kanun Keseksaan atau Enakmen atau undang-undang berkaitan Islam bagi negeri Selangor.

Menurut Zulkifli, Khalid juga seharusnya tidak lagi berada dalam PAS dan menubuhkan partinya sendiri memandangkan tindakan beliau sejak kebelakangan ini, dilihat sering bertentangan dengan pendirian PAS dan dasar Pakatan Rakyat. "Berdasarkan rentetan tindak-tanduk Khalid saya ingat, lagi baik beliau keluar saja daripada PAS. Pada saya elok dia keluar dari PAS, dan mungkin dia boleh sertai DAP (kalau masih nak berada dalam PR) ataupun buat parti sendiri.

Ditanya sama ada beliau sendiri bersedia sekira PKR bertindak terhadapnya kerana tindakannya hari ini, Zulkifli berkata: "Saya tak akan halang PKR dari mengambil tindakan kalau mereka perlu ambil tindakan."-BERNAMA

apa dah jadi ni? :eek::eek::eek:
 
Sponsored Post

petrasis1

Fun Poster
Joined
Nov 21, 2008
Messages
246
Reaction score
0
Points
10
BAGUS! Pemimpin macam ni yang kita patut sokong! mempertahankan Agama lebih besar dari mempertahankan ideologi sesama pakatan...

GTH sama itu Khalid.. apa dia ingat undang-undang ciptaan manusia lagi hebat ka dari nama Allah?

Dia tak pikiaq kot nama Allah tu sapa bagi.. Allah S.W.T sendiri yg bagi nama-Nya, "Qul huALLAHu AHAD, ALLAHussomad, Lam Yalid Wa Lam Yulad, Wa Lam Yakunlahu Kufuan Ahad"

Lagi sorang yg boleh GTH ialah si Nazri.. Boleh pulak dia cakap sabah sarawak, negeri tak bersultan bleh pakai nama Allah. Sebab, undang-undang ciptaan manusia nyatakan macam tu.. mampus kau..
 

anak_jatiperak

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2009
Messages
5,360
Reaction score
6
Points
65
Salam..bagus tu...mcm ni bagus...ni kalu ahli BN x blh sokong atau lawan ketua atau kwn dema..x ada demokrasi
 
Sponsored Post
Top
Log in Register