BTC USD 57,221.7 Gold USD 1,770.46
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Zakat Pendapatan/perniagaan dari forex

BizClub

Super Active Member
Messages
7,034
Joined
Dec 26, 2005
Messages
7,034
Reaction score
157
Points
78
dah hujung tahun ni...ada ker sapa2 yg bayar zakat dari hasil [email protected] mmg tak pernah bayar @ tak perlu bayar...

camna cara dia eh?? kongsi-kongsi la kat sini wahai sifu2 sekelian..:D

kalo topik ni tak logik delete je la k..jagan marah aku lak..nubie sekadar bertanya je ni :(
 
Sponsored Post

Kurma

Active+ Member
Messages
4,219
Joined
Jul 23, 2007
Messages
4,219
Reaction score
95
Points
30
dah hujung tahun ni...ada ker sapa2 yg bayar zakat dari hasil [email protected] mmg tak pernah bayar @ tak perlu bayar...

camna cara dia eh?? kongsi-kongsi la kat sini wahai sifu2 sekelian..:D

kalo topik ni tak logik delete je la k..jagan marah aku lak..nubie sekadar bertanya je ni :(

lama tak nampak otai fx ni....
 

Kurma

Active+ Member
Messages
4,219
Joined
Jul 23, 2007
Messages
4,219
Reaction score
95
Points
30
ada2 saja la hang ni...:))

hang pi bayar zakat ka dak...

dah ustaz...bayq kat 8 golangan berhak /asnaf ustaz....mcm yg ustaz ajar dlm kelaih agama ari tur...ni dok tunggu kelaih ustaz lagi ni...bila nk mai mengajaq kat mesjid kepala batas ni:D
 

BizClub

Super Active Member
Messages
7,034
Joined
Dec 26, 2005
Messages
7,034
Reaction score
157
Points
78
dah ustaz...bayq kat 8 golangan berhak /asnaf ustaz....mcm yg ustaz ajar dlm kelaih agama ari tur...ni dok tunggu kelaih ustaz lagi ni...bila nk mai mengajaq kat mesjid kepala batas ni:D

pi dah semalam....:))
 

WnB

Super Active Member
Messages
9,356
Joined
Dec 30, 2007
Messages
9,356
Reaction score
484
Points
91
senang thn nie.. hujung thn masihi dgn hijrah hampir sama...
 

tesco

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
344
Joined
Nov 9, 2008
Messages
344
Reaction score
2
Points
15
Amboiii alim sungguh no hampa...bayag zakat pun nak war war kat satu dunia...:eek::eek::eek:
 

BizClub

Super Active Member
Messages
7,034
Joined
Dec 26, 2005
Messages
7,034
Reaction score
157
Points
78
Amboiii alim sungguh no hampa...bayag zakat pun nak war war kat satu dunia...:eek::eek::eek:
ish..ish...nak tanya ja..camana prosedur dia...

kan pegawai zakat tanya bisnes apa...
pi cakap trade forex terngaga terlopong lak dia :)):))
 

mokhaan81

Fun Poster
Messages
724
Joined
Feb 23, 2008
Messages
724
Reaction score
2
Points
15
ish..ish...nak tanya ja..camana prosedur dia...

kan pegawai zakat tanya bisnes apa...
pi cakap trade forex terngaga terlopong lak dia :)):))

betoi...betoi...cakap la main saham br x nganga..:)):)):))
 

BizClub

Super Active Member
Messages
7,034
Joined
Dec 26, 2005
Messages
7,034
Reaction score
157
Points
78
tak de otai2 ker.....
skali withdraw riban2...x kan x bayar zakat...pelik aku...
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12998
USD / JPY
113.293
GBP / USD
1.32796
USD / CHF
0.92014
USD / CAD
1.28422
EUR / JPY
128.018
AUD / USD
0.70511

CG Sponsors




Top
Log in Register