zakat dan menang?????

CG Sponsors




MrMama

Active Member
Joined
Aug 2, 2008
Messages
1,631
Reaction score
7
Points
25


kita diajar sejak azali zakat ialah untuk membantu saudara islam kita yang lain dan untuk memohon keberkatan Allah kerana memberikan rezeki kepada kita

bukan nak kondem but apa pendapat korang tentang cara mcmni..zakat online xde masalah but tang zakat dan menang nih mcm xkena je caranye dikhuatiri umat islam berzakat kerana nak menang hadiah/melancong dan sbgnye bukan utk mendapat keredaan dari Allah..bagi pendapat/cadangan korang & mungkin boleh diusulkan kepada LZS maybe dorang kehabisan idea kot

-Wallahuallam-
 
Last edited:
Sponsored Post

BizClub

Super Active Member
Joined
Dec 26, 2005
Messages
7,034
Reaction score
157
Points
78
ni dah jadi x ikhlas....bayar zakat sbb nak menang...hmmmm
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
bg saya.. ikhlas atau tidak.. tu mmg da kewajipan..nk xnk kena tunaikn juga kewajipan tuh..
maybe sblm buat mende nih .. da dikaji implikasi nya..
5 bank besar tu sertai .. kepalanya pn lembaga zakat sgor..
ni salah satu kaedah mendidik msyarakat ke arah kebaikan.. besar impak nya utk kebaikan ummah..
bygkn klu semua byr zakat.. insyaAllah nasib rakyat cam "bersamamu" sedikit sbyk terbela..
kt spore da selalu buat cam nih..tp sumbangan la.. bkn zakat.. sumbangan yg ke 100, 200,300 n so on..dpt keta mewah:D.. secara x langsung.. masyarakat spore islam sedikit terbela:D
cumaaa...
Melalui kempen ini LZS akan memilih pemenang berdasarkan jumlah transaksi pembayaran zakat terbanyak dan jumlah nilai zakat tertinggi yang dibayar melalui perbankkan internet dalam tempoh kempen meliputi semua jenis zakat. Tiada borang penyertaan diperlukan.
nampaknya org yg gaji besar n yg kena cukai besar jerk layak menang nihhh:-?:eek:
 
Last edited:

VAMP

Ex-Super Mod
Platinum Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
10,433
Reaction score
52
Points
130
bagusla, coz dpt mengalakan umat islam bayar zakat secara online <-- ini pandangan dr sudut positif
 

tudung87

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
12,870
Reaction score
69
Points
120
baguslah...
zakat mmg wajib..
xda niat2 da... ikhlas x ikhlas, stil kena bayar...

so, klo buat camni, teringin nak hadiah, dia bayarlah zakat tu...
kan ke org susaah nk bayar zakat ni...
 

underscore

Legendary Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
11,456
Reaction score
4,235
Points
196
pendapat aku zakat online,, takder berkat, banyak caj tersembunyi, scam
1. bayar zakat untuk dapat hadiah.......... sejenis perjudian.
2. kenapa firefly tak beri sumbangan penerbangan percuma untuk penerima zakat dan orang susah
3. kenapa hanya kempen dan takder undang2 untuk orang atau syarikat yang degil membayar zakat seperti undang2 LHDN. sebabnya lzs adalah badan koprat dan bukan kerajaan.
4. sebelum zakat yang kita sumbangkan sampai ke tangan penerima diaorang nih yang sapu dulu........ dengan alasan kos pengurusan.
5.apa kaitan perbankkan internet dengan bayar zakat
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591


kita diajar sejak azali zakat ialah untuk membantu saudara islam kita yang lain dan untuk memohon keberkatan Allah kerana memberikan rezeki kepada kita

bukan nak kondem but apa pendapat korang tentang cara mcmni..zakat online xde masalah but tang zakat dan menang nih mcm xkena je caranye dikhuatiri umat islam berzakat kerana nak menang hadiah/melancong dan sbgnye bukan utk mendapat keredaan dari Allah..bagi pendapat/cadangan korang & mungkin boleh diusulkan kepada LZS maybe dorang kehabisan idea kot

-Wallahuallam-

Itulah cara puak Islam Had hari beri kesedaran kepentingan dan kebaikan berzakat...semua dengan cara dapat harta dunia...

:(scam
 

profesor

Active+ Member
Joined
May 7, 2007
Messages
3,446
Reaction score
265
Points
46
nak beli hadiah tu nnt nak guna duit ape? duit zakat gak ker?
 

anuarinvestor

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 13, 2007
Messages
10,529
Reaction score
143
Points
123
pendapat aku zakat online,, takder berkat, banyak caj tersembunyi, scam
1. bayar zakat untuk dapat hadiah.......... sejenis perjudian.
2. kenapa firefly tak beri sumbangan penerbangan percuma untuk penerima zakat dan orang susah
3. kenapa hanya kempen dan takder undang2 untuk orang atau syarikat yang degil membayar zakat seperti undang2 LHDN. sebabnya lzs adalah badan koprat dan bukan kerajaan.
4. sebelum zakat yang kita sumbangkan sampai ke tangan penerima diaorang nih yang sapu dulu........ dengan alasan kos pengurusan.
5.apa kaitan perbankkan internet dengan bayar zakat

betul.....
 

mohdradzi

Active Member
Joined
Oct 10, 2007
Messages
1,104
Reaction score
132
Points
33
Salam,

Bagi aku...pembayaran zakat online..aku sokong...mudah bagi aku..alhamdulillah tiap2 bulan aku bayar zakat secara online..tak perlu pergi kat Pusat Zakat....cuma dari segi hukum kau tak berapa pandai...yg penting aku dapat melaksanakan tanggunjawab aku..

Peraduan tu..tak patut ler...mungkin niat mereka nak mengalakkan orang ramai bayar zakat...pandangan aku ler
 
Sponsored Post
Top
Log in Register