Zahid diberikan 7 hari untuk keluarkan Umno dari kerajaan PN

CG Sponsors




asdf

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2019
Messages
256
Reaction score
33
Points
30
yg nama2 MP yg sokong non PM (dari 121 MP) tu
ada terselit Wak Jabit dll

yg lain2 xnak DENY or saman malu ke sumber tu?
Najib pon ada. Hahaha..

Anwar nie buat malu je la. Aku tak rasa Anwar tahu dia akan jadi pm dgn list tu, tapi dia sengaja menghuru harakan negara dgn gempak dia nk jadi pm agar ekonomi down Time2 covid nie, rakyat marah dgn muydin, then dia akan dtg bersama statement utk jadi hero, then dia mohon ydpa bubar parlimen, dgn harapan rakyat undi ph sebab marah muydin..
 
Sponsored Post

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
6,947
Reaction score
779
Points
121
Najib pon ada. Hahaha..

Anwar nie buat malu je la. Aku tak rasa Anwar tahu dia akan jadi pm dgn list tu, tapi dia sengaja menghuru harakan negara dgn gempak dia nk jadi pm agar ekonomi down Time2 covid nie, rakyat marah dgn muydin, then dia akan dtg bersama statement utk jadi hero, then dia mohon ydpa bubar parlimen, dgn harapan rakyat undi ph sebab marah muydin..
rakyat marah Yidin atas sebab apa?

bukan dia boleh control covid19 pon

ekonomi pun semakin pulih - negara pon semakin aman - xmcm zmn pemerintahan komunis 22bulan??
 

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
6,947
Reaction score
779
Points
121
dah dinafikan oleh sebahagian besar list tu ..cuma ada sorang dua lgi yg belum nafi ..
yg kita perasan dlm 5 org je deny

wak jahbit x deny lagi?

pdg belengas makin nampak condongnya ke mana

sbnrnya inilah peluang utk saman fitnah/ malu - claim gantirugi teladan juta2...
 

asdf

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2019
Messages
256
Reaction score
33
Points
30
rakyat marah Yidin atas sebab apa?

bukan dia boleh control covid19 pon

ekonomi pun semakin pulih - negara pon semakin aman - xmcm zmn pemerintahan komunis 22bulan??
Dengan menwujudkan balik pkp. Malang kan pkp tetap tak laksanakan. Plan gagal.

Tapi jgn risau, banyak lagi plan jahat boleh buat. Antaranya menyebarkan lagi covid agar pkp terpaksa dilaksanakan, wujudkan lagi news tergempar yg akan menjatuhkan ekonomi, dgn kata nama lain apa sahaja yg boleh buat org benci dgn muydin dan rasa pn lagi teruk dari ph.
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
74,193
Reaction score
11,718
Points
1,906
Mahukah Umno jadi pembangkang semula?

Siapa Umno lebih percaya, PN atau PH?
Timmy Say
Oct 5, 2020 8:00 AM

timmy-say-column-1068x708.jpg






Pimpinan Umno boleh memberi pelbagai ulasan dan alasan mengenai situasi terkini politik dan kedudukan parti Melayu itu, tetapi realitinya akar umbi dan pimpinannya tidak mahu menjadi sebuah parti pembangkang kembali.

Pimpinan Umno boleh terus bertelagah sesama sendiri, boleh terus mengecam Bersatu dan bermain silap mata dengan Anwar Ibrahim, tetapi tiada yang akan berani melakukan sesuatu sehingga terjatuh semula sebagai pembangkang.

Kemarahan rakyat yang tiba-tiba membara terhadap ahli politik kerana angka jangkitan Covid-19 naik mendadak selepas Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah menyebabkan peluang membubarkan Parlimen secepat mungkin kini malap.

Keinginan melihat Parlimen dibubarkan secepat mungkin merupakan hasrat Umno selama ini. Ini kerana Umno berkeyakinan akan menang pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).
Persoalannya, apakah Umno yakin menang secara bersendirian ataupun yakin menang bersama Muafakat Nasional dan Perikatan Nasional? Jawapan kepada soalan ini sangat penting untuk menentukan strategi dan langkah Umno seterusnya.
Jika sebahagian memilih bersama Anwar, yang ruginya ialah Umno.

Pertama, Umno akan berpecah akhirnya. Sekarang Umno sekadar retak bukan berpecah.

Kaca retak masih berfungsi sebagai kaca. Jika sebahagian Umno memilih bersama Anwar, pepecahan akan ibarat kaca berkecai. Ia tidak dapat lagi digunakan.
Katakanlah sebahagian Umno memilih bersama PKR lalu Parlimen terpaksa dibubarkan, siapakah kawan dan lawan Umno pada PRU15?

Pertama, para pendokong kerajaan Muhyiddin Yassin dan Muafakat Nasional akan menganggap Umno sebagai pembelot lalu dicop sebagai musuh.

Mereka yang masih ingin bersama Muafakat Nasional dan mendokong kerajaan Muhyiddin akan terpaksa melompat ke Bersatu.

Kedua, apa pula yang akan berlaku kepada hubungan Umno, PKR, DAP dan Amanah? Bagaimana pula dengan nasib Barisan Nasional (BN)? Sudah tentu ia akan hancur berkecai.

Ketiga, apakah DAP dapat menelan segala laungan-laungannya seperti “penyamun” dan “perosak” terhadap Umno lalu cuba memutihkan Umno seperti memutihkan imej Dr Mahathir Mohamad ketika PRU14?

Keempat, sekiranya isu pembahagian kerusi dengan Bersatu di Perikatan Nasional menjadi fokus pertelingkahan utama Umno, apakah tidak perlu bimbang tentang isu pembahagian kerusi apabila mereka bekerjasama dengan PKR dan Amanah?

Bukankah kebanyakan kerusi Umno akan bertembung juga dengan PKR dan Amanah?

Kelima, jika Umno bekerjasama dengan PKR, apakah Umno tidak berkeinginan juga menjadi abang besar lalu membolot jawatan perdana menteri?

Sekiranya boleh bertoleransi dengan PKR di dalam isu ini, mengapa tidak dapat bertoleransi dengan Bersatu, sedangkan kedua-dua parti ini lahirnya daripada perpecahan Umno?

Keenam, antara Pakatan Harapan dan Perikatan Nasional, tepuk dada tanya sendiri, siapakah yang lebih menerima Umno seadanya dan siapa yang hanya mahu menggunakan mereka?
Hakikatnya, Umno baru keluar ICU selepas 22 bulan menjadi pembangkang. Kedua-dua presiden dan bekas presiden masih terpalit isu mahkamah.
Umno perlu mengambil masa untuk menggembalikan kekuatannya seperti dahulu.

Dan persepsi terhadap Umno juga memerlukan masa yang panjang untuk pulih. Di PRN Sabah sudah terbukti Umno tidak sekuat dulu.
Umno memerlukan Perikatan Nasional untuk membentuk kerajaan Sabah.

Perikatan Nasional juga memerlukan Umno untuk membentuk kerajaan Sabah. Ia berbeza dengan Warisan dan PKR, mereka perlu “menggunakan” Umno untuk mendapat kembali kuasa.

Ingatlah, Muhyiddin bukan musuh Umno.

Sebaliknya Muhyiddin kembali menyelamatkan Umno meskikan satu ketika beliau dikorbankan mereka.

Akar umbi Umno hanya ada satu harapan pada pimpinan mereka, buatlah apa sahaja, tapi jangan sesekali sehingga menyebabkan kembali menjadi parti pembangkang.

 

logammaut

Super Active Member
Joined
Dec 12, 2009
Messages
9,872
Reaction score
484
Points
91
Prinsip UMNO. Jadi parti pemerintah yg dominant, atau lebih baik jadi pembangkang kalau tak dpt dominant haha...


Mahukah Umno jadi pembangkang semula?

Siapa Umno lebih percaya, PN atau PH?
Timmy Say
Oct 5, 2020 8:00 AM

View attachment 292681





Pimpinan Umno boleh memberi pelbagai ulasan dan alasan mengenai situasi terkini politik dan kedudukan parti Melayu itu, tetapi realitinya akar umbi dan pimpinannya tidak mahu menjadi sebuah parti pembangkang kembali.

Pimpinan Umno boleh terus bertelagah sesama sendiri, boleh terus mengecam Bersatu dan bermain silap mata dengan Anwar Ibrahim, tetapi tiada yang akan berani melakukan sesuatu sehingga terjatuh semula sebagai pembangkang.

Kemarahan rakyat yang tiba-tiba membara terhadap ahli politik kerana angka jangkitan Covid-19 naik mendadak selepas Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah menyebabkan peluang membubarkan Parlimen secepat mungkin kini malap.

Keinginan melihat Parlimen dibubarkan secepat mungkin merupakan hasrat Umno selama ini. Ini kerana Umno berkeyakinan akan menang pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Jika sebahagian memilih bersama Anwar, yang ruginya ialah Umno.

Pertama, Umno akan berpecah akhirnya. Sekarang Umno sekadar retak bukan berpecah.

Kaca retak masih berfungsi sebagai kaca. Jika sebahagian Umno memilih bersama Anwar, pepecahan akan ibarat kaca berkecai. Ia tidak dapat lagi digunakan.
Katakanlah sebahagian Umno memilih bersama PKR lalu Parlimen terpaksa dibubarkan, siapakah kawan dan lawan Umno pada PRU15?

Pertama, para pendokong kerajaan Muhyiddin Yassin dan Muafakat Nasional akan menganggap Umno sebagai pembelot lalu dicop sebagai musuh.

Mereka yang masih ingin bersama Muafakat Nasional dan mendokong kerajaan Muhyiddin akan terpaksa melompat ke Bersatu.

Kedua, apa pula yang akan berlaku kepada hubungan Umno, PKR, DAP dan Amanah? Bagaimana pula dengan nasib Barisan Nasional (BN)? Sudah tentu ia akan hancur berkecai.

Ketiga, apakah DAP dapat menelan segala laungan-laungannya seperti “penyamun” dan “perosak” terhadap Umno lalu cuba memutihkan Umno seperti memutihkan imej Dr Mahathir Mohamad ketika PRU14?

Keempat, sekiranya isu pembahagian kerusi dengan Bersatu di Perikatan Nasional menjadi fokus pertelingkahan utama Umno, apakah tidak perlu bimbang tentang isu pembahagian kerusi apabila mereka bekerjasama dengan PKR dan Amanah?

Bukankah kebanyakan kerusi Umno akan bertembung juga dengan PKR dan Amanah?

Kelima, jika Umno bekerjasama dengan PKR, apakah Umno tidak berkeinginan juga menjadi abang besar lalu membolot jawatan perdana menteri?

Sekiranya boleh bertoleransi dengan PKR di dalam isu ini, mengapa tidak dapat bertoleransi dengan Bersatu, sedangkan kedua-dua parti ini lahirnya daripada perpecahan Umno?

Keenam, antara Pakatan Harapan dan Perikatan Nasional, tepuk dada tanya sendiri, siapakah yang lebih menerima Umno seadanya dan siapa yang hanya mahu menggunakan mereka?

Umno perlu mengambil masa untuk menggembalikan kekuatannya seperti dahulu.

Dan persepsi terhadap Umno juga memerlukan masa yang panjang untuk pulih. Di PRN Sabah sudah terbukti Umno tidak sekuat dulu.
Umno memerlukan Perikatan Nasional untuk membentuk kerajaan Sabah.

Perikatan Nasional juga memerlukan Umno untuk membentuk kerajaan Sabah. Ia berbeza dengan Warisan dan PKR, mereka perlu “menggunakan” Umno untuk mendapat kembali kuasa.

Ingatlah, Muhyiddin bukan musuh Umno.

Sebaliknya Muhyiddin kembali menyelamatkan Umno meskikan satu ketika beliau dikorbankan mereka.

Akar umbi Umno hanya ada satu harapan pada pimpinan mereka, buatlah apa sahaja, tapi jangan sesekali sehingga menyebabkan kembali menjadi parti pembangkang.

 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,141
Reaction score
79
Points
1,020
politik kita makin cacarmerba dah ..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register