'Ysuku' dalam pemerhatian polis

Recommended Brokers


botet017

Fun Poster
Joined
Feb 25, 2011
Messages
697
Reaction score
7
Points
15
aku pkai y suku skang

skang yg tkr signal blkg ( sbb x minat signal capang ) dgn sport rim + tayar.........kecik ckit dr standard tp xde la smp tahap sekecik tayar sotong...........aku usha bdk2 je yg pkai tayar kecik..........enjin sume standard lg.........aku bwk bese2 je.....
 
Sponsored Post

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,738
Reaction score
1,924
Points
176
Ysuku Pertama Sarawak Disaman Di Sibu

13.09.2019 - Sibu, Hangat ketika ini apabila motosikal jenis Yamaha 15ZR atau ‘Ysuku’ berada dalam senarai pemerhatian polis berikutan trend golongan belia kini yang gemar mengubah suai motosikal itu tanpa mengikut spesifikasi Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

Pihak polis dan JPJ ketika ini akan mengadakan operasi sekatan jalan dari semasa ke semasa untuk memantau kes pengubahsuaian tersebut. Video salah seorang pemilik Ysuku telah di saman oleh polis trafik Sibu yang membuat sekatan jalan raya di Jalan Pedada berdekatan Pintu Gerbang Sibu pagi tadi.

 

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
8,738
Reaction score
1,924
Points
176
patut yang lesen P ni semua kena wajib pakai underbone bawah 100cc dulu sampai tamat tempoh percubaan .. lepas dapat B/B2 full baru bleh pakai apa2 je ..
 

moore426559

Super Active Member
Joined
May 11, 2012
Messages
6,906
Reaction score
185
Points
73
Kalau modified blok tapi kat luar semua yg standard polis cari juga ke.

Jiran saya yg tanya
 

Arluth

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 1, 2009
Messages
9,311
Reaction score
250
Points
81
Yg latest tu ysku limited apa nama tah..ysku daudsu ke
 
Sponsored Post
Top
Log in Register