Youtube Chanell (Vlogger)

Recommended Brokers


mrshah90

Active Member
Joined
Nov 24, 2010
Messages
1,261
Reaction score
22
Points
25
Salam semua,

ada tak kat sini yang aktif dalam buat vlog, atau youtube content?

nak tau adakah masih berbaloi unutk masa sekarang ni?

dan kalau boleh nak build komuniti kat sini untuk sama2 support cahnnel masing2

Btw ni link ke channel sy
 
Last edited:
Sponsored Post

nonoo1

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
5,802
Reaction score
284
Points
81
aku tgk benda ni macam siaran tv, takda istilah berbaloi atau tak sebab ia releven sepanjang masa
janji content ko fresh, menarik untuk orang tonton, jgn setakat viral buat benda bodoh pastu harap orang follow sebab benda bodoh tu..
antara yang aku suka tgk sekarang, ML Studio, yang borong semua peniaga susah tu, khalid al-ameri, inspirasi setiap hari, kokom..
yang video makan2 semua tak berapa minat, benda itu2 jugak yang ulang2, tak fresh, tak perlu idea.. kalo yang masak aku boleh layan lagi..
pilihlah samaada ko nak kontent yang berilmu atau buat lawak bodoh yang takda manfaat, semua ada follower dia..
 

abdul_ir

Super Active Member
Joined
Mar 26, 2009
Messages
6,683
Reaction score
29
Points
70
sazali adam bahar: Ni channel yg sekejap je dapat subscriber. Dalam 1 hari dia dpt 2k subsriber. aku pon minat tengok channel dia..
 

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,536
Reaction score
230
Points
83
buat content yg bro betul2 minat.. cth ride moto kaa... travel kaa... food review byk dah... cuma kalu nak wat gak.. mungkin bulih gabung... cthnya.. ride mencari ikak bekok..
wat betul2 masa ride tuh.. tunjuk betul2 jalan2 yg dilalui... biasa dok tgk.. ride.. on the bike.. tiba2 dah terpacak kat kedai.. jd viewer tak tau arah jalan ke kedai tu camna...
ni idea kawe nak buat.. tp takdak masa haha...
 

mrshah90

Active Member
Joined
Nov 24, 2010
Messages
1,261
Reaction score
22
Points
25
aku tgk benda ni macam siaran tv, takda istilah berbaloi atau tak sebab ia releven sepanjang masa
janji content ko fresh, menarik untuk orang tonton, jgn setakat viral buat benda bodoh pastu harap orang follow sebab benda bodoh tu..
antara yang aku suka tgk sekarang, ML Studio, yang borong semua peniaga susah tu, khalid al-ameri, inspirasi setiap hari, kokom..
yang video makan2 semua tak berapa minat, benda itu2 jugak yang ulang2, tak fresh, tak perlu idea.. kalo yang masak aku boleh layan lagi..
pilihlah samaada ko nak kontent yang berilmu atau buat lawak bodoh yang takda manfaat, semua ada follower dia..
tu la buat masa ni just buat vlog untk sharing ilmu, dan sikit2 unboxing brg2 gajet murah daru china.
klau nk ke review makanan tu rsnya xbrapa minat
 

mrshah90

Active Member
Joined
Nov 24, 2010
Messages
1,261
Reaction score
22
Points
25
sazali adam bahar: Ni channel yg sekejap je dapat subscriber. Dalam 1 hari dia dpt 2k subsriber. aku pon minat tengok channel dia..
mcmana brader ni buat ye? lain mcm ty klau sehari dpt gain 2k subs
 

mrshah90

Active Member
Joined
Nov 24, 2010
Messages
1,261
Reaction score
22
Points
25
buat content yg bro betul2 minat.. cth ride moto kaa... travel kaa... food review byk dah... cuma kalu nak wat gak.. mungkin bulih gabung... cthnya.. ride mencari ikak bekok..
wat betul2 masa ride tuh.. tunjuk betul2 jalan2 yg dilalui... biasa dok tgk.. ride.. on the bike.. tiba2 dah terpacak kat kedai.. jd viewer tak tau arah jalan ke kedai tu camna...
ni idea kawe nak buat.. tp takdak masa haha...
buat ms ni tgh bt content utk sharing knowedge je dlu, dan apa2 gajet yg ad utk buat unboxing. just cuba sekadar new hoby
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,751
Reaction score
414
Points
86
buat review pasar mini muslim tempat tt pun ok juga bmf mart, pasar minggu, pasar tani. review pengusaha iks tempatan. yang penting ada story line

unboxing gajet kena ada supiler bro tak boleh lawan youtuber pro..
 

mrshah90

Active Member
Joined
Nov 24, 2010
Messages
1,261
Reaction score
22
Points
25
buat review pasar mini muslim tempat tt pun ok juga bmf mart, pasar minggu, pasar tani. review pengusaha iks tempatan. yang penting ada story line

unboxing gajet kena ada supiler bro tak boleh lawan youtuber pro..
Menarik jgk ni, tq bos idea bernas akan d usahakan
 
Sponsored Post
Top
Log in Register