Your Dream Forex Broker - Make your suggestion

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.1245
USD / JPY
107.506
GBP / USD
1.24839
USD / CHF
0.94564
USD / CAD
1.35505
EUR / JPY
120.891
AUD / USD
0.6945

CG Sponsors




sweezer

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Mar 3, 2007
Messages
4,860
Reaction score
350
Points
41
Salam,

Just nak tau apakah ciri2 broker yang forumers semua nak?
Sebab skrg ni mmg kecoh skit dgn ciri2 broker yg kekadang tidak memenuhi kehendak traders... just bukan nak broker yg perfect sgt pon cuma nak yg average yg memenuhi semua keperluan traders2 yg semakin meningkat sejak akhir2 ini....

Sila lah kemukakan pandangan peribadi anda dan broker sedia ada yg memenuhi kepuasan hati anda setakat ini.
Pandangan anda mungkin berkait rapat dengan kejujuran broker, service broker dan apa2 lagi kemudahan yang anda perlukan untuk sesuatu broker menarik minat anda untuk trade dengan mereka.

Ini just survey untuk panduan traders baru dan rujukan bagi brokers2 yang sedia ada hendaknya.

Sekian... harap semua traders memberi pendapat masing2 dan manalah tau ade brokers yg akan improve selepas mendengar pendapat anda...:)cgrock
 
Sponsored Post

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
Salam,

Just nak tau apakah ciri2 broker yang forumers semua nak?
Sebab skrg ni mmg kecoh skit dgn ciri2 broker yg kekadang tidak memenuhi kehendak traders... just bukan nak broker yg perfect sgt pon cuma nak yg average yg memenuhi semua keperluan traders2 yg semakin meningkat sejak akhir2 ini....

Sila lah kemukakan pandangan peribadi anda dan broker sedia ada yg memenuhi kepuasan hati anda setakat ini.
Pandangan anda mungkin berkait rapat dengan kejujuran broker, service broker dan apa2 lagi kemudahan yang anda perlukan untuk sesuatu broker menarik minat anda untuk trade dengan mereka.

Ini just survey untuk panduan traders baru dan rujukan bagi brokers2 yang sedia ada hendaknya.

Sekian... harap semua traders memberi pendapat masing2 dan manalah tau ade brokers yg akan improve selepas mendengar pendapat anda...:)cgrock
1/ Daily statement
2/ hedging
3/ scalping
4/ MT4 broker
5/ No SPIKE, No STOP HUNTING, No fake price, No Requotes.
6/ No technical problems.
7/ Connection server OK.
8/ No block an account before warning.
9/ No spamming like hell.
10/ No illegal remote.
11/ No sell/ show indentiti/ trader's private documents to public.
12/ No against trader.
13/ Support r reliable n gud services.
 

hazwan

Super Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
5,107
Reaction score
11
Points
65
aku nak yg positive slippage, bile kite pasang buy stop ke sell stop ke stop loss ke, dia hit pade price kite set, bukan d next available price...not fair to news traders! :mad:
 

123456

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2008
Messages
5,187
Reaction score
55
Points
70
1/ Daily statement
2/ hedging
3/ scalping
4/ MT4 broker
5/ No SPIKE, No STOP HUNTING, No fake price, No Requotes.
6/ No technical problems.
7/ Connection server OK.
8/ No block an account before warning.
9/ No spamming like hell.
10/ No illegal remote.
11/ No sell/ show indentiti/ trader's private documents to public.
12/ No against trader.
13/ Support r reliable n gud services.

setuju:)paid

tp myb impian broker sebegini hanya mimpi semata2
 

mdshamz

Active Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,394
Reaction score
24
Points
25
1/ Daily statement
Yang nie ada,bukan setakat Daily atau Monthly Statement TAPI yg antar email bila Open & Close position pun ada.:)

2/ hedging
3/ scalping
4/ MT4 broker
Yang nie pun ada..+ low spread lagi.

5/ No SPIKE, No STOP HUNTING, No fake price, No Requotes.
6/ No technical problems.
7/ Connection server OK.
Yang nie any broker boleh jadi but maybe kekadang..tu pun tgk
broker mana.


8/ No block an account before warning.
9/ No spamming like hell.
10/ No illegal remote.
11/ No sell/ show indentiti/ trader's private documents to public.
12/ No against trader.
Yang nie...No Comment.:D

13/ Support r reliable n gud services.
Yang nie most of them are like this especially bila nak buka acct and masa depo.:p

Aku tambah...

1) Low Spread
Susah nak carik kat Retail Broker tapi ECN Broker ada.Tapi sekarang aku notice ada Broker yg pakai MT4 have low spread.Paling low 0.5 and 1pips on EU...GU MAX 3pip n MIN 1pips.Tapi yg nie tak fixed cuma dia dok ranging MAX to MIN.

2)Fixed Spread.
Yang nie ada..even masa news pun still fixed TAPI ada yg tak allow main masa news...but hey...i never trade masa news.

3)Regulated Broker.
Aku rasa this is THE MOST IMPORTANT.Bila regulated...akan termaktub dlm LAW yg broker nie akan GERENTI MONEY BACK if something happened kat Broker tu...emmm tak silap aku Min USD20K Gerenti.


Apa yg aku tulis nie base on experience aku ngan several brokers.
Aku dah cuba torai 6 broker...Retail & ECN.Now aku settle down ngan 2 Broker jee.

There's No 100% Honest Broker cuma kita kena carik yg reliable sahaja dah kita boleh ckp..."ok laa kot" :p
 

sweezer

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Mar 3, 2007
Messages
4,860
Reaction score
350
Points
41
wah thanks sebab bg pendapat... kalau boleh bglah sekali broker mana skrg yg anda rasa sesuai ngan jiwa anda:">
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
Aku tambah...

1) Low Spread
Susah nak carik kat Retail Broker tapi ECN Broker ada.Tapi sekarang aku notice ada Broker yg pakai MT4 have low spread.Paling low 0.5 and 1pips on EU...GU MAX 3pip n MIN 1pips.Tapi yg nie tak fixed cuma dia dok ranging MAX to MIN.

2)Fixed Spread.
Yang nie ada..even masa news pun still fixed TAPI ada yg tak allow main masa news...but hey...i never trade masa news.

3)Regulated Broker.
Aku rasa this is THE MOST IMPORTANT.Bila regulated...akan termaktub dlm LAW yg broker nie akan GERENTI MONEY BACK if something happened kat Broker tu...emmm tak silap aku Min USD20K Gerenti.


Apa yg aku tulis nie base on experience aku ngan several brokers.
Aku dah cuba torai 6 broker...Retail & ECN.Now aku settle down ngan 2 Broker jee.

There's No 100% Honest Broker cuma kita kena carik yg reliable sahaja dah kita boleh ckp..."ok laa kot" :p
leh bg tau broker ape yg awak gune skrg tu?:)
 

nizamac79

InstaForex Official, Introducing Broker
Platinum Member
Joined
Jul 31, 2007
Messages
4,605
Reaction score
56
Points
30
Aku tambah...

1) Low Spread
Susah nak carik kat Retail Broker tapi ECN Broker ada.Tapi sekarang aku notice ada Broker yg pakai MT4 have low spread.Paling low 0.5 and 1pips on EU...GU MAX 3pip n MIN 1pips.Tapi yg nie tak fixed cuma dia dok ranging MAX to MIN.

2)Fixed Spread.
Yang nie ada..even masa news pun still fixed TAPI ada yg tak allow main masa news...but hey...i never trade masa news.

3)Regulated Broker.
Aku rasa this is THE MOST IMPORTANT.Bila regulated...akan termaktub dlm LAW yg broker nie akan GERENTI MONEY BACK if something happened kat Broker tu...emmm tak silap aku Min USD20K Gerenti.


Apa yg aku tulis nie base on experience aku ngan several brokers.
Aku dah cuba torai 6 broker...Retail & ECN.Now aku settle down ngan 2 Broker jee.

There's No 100% Honest Broker cuma kita kena carik yg reliable sahaja dah kita boleh ckp..."ok laa kot" :p
aku tambah satu lagi ... kalau aku la ...


LOCAL DEPO :))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register