BTC USD 38,803.7 Gold USD 1,809.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

` Youngman Europestar - Takde Kaitan Dgn Perdana Dan Waja

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
klik sini yer http://paultan.org/2010/04/25/youngman-europestar-lotus-l5-launched-in-beijing/

timthumb.php


Setelah digembar-gemburkan dalam media sebelum ini, akhirnya terkantoi sudah bakal pengganti model Proton Waja. Kantoi bukan di Malaysia, tapi di China!!! Jauh benar Proton nak pergi uji pandu model baru ni.

Maklumlah, blogger cepat je nak sebarkan berita ni kan. Kalau testing kat Malaysia, confirm harini testing, esok dah ada spyshot. Malaysia ni ramai perisik. Kita je tak tahu. Saksikanlah sumbangan perisik kita yang berada di tanah besar China.

perwaja-2.jpg

Asal warna kereta ni putih, ditambah dengan tape hitam kononnya nak mengaburi mata orang biasa. Tapi perisik kita hebat, sempat dia tangkap grille depan ni yang sememangnya PROTON!! Punyalah nak cover bentuk sampai letak span ke ape kat atas bonet 3 bijik lak tuh. Ini lagi aerodinamik ni!

perwaja-3-564x502.jpg


perwaja-4.jpg


Ni bahagian belakang pula. Siap tambah spoiler lagi. Tak percaya? Lihat gambar seterusnya..


perwaja-5.jpg

Tebal kan? Mungkin spoiler ni memang akan keluar dalam model asas Proton yang bakal menjelma.

Sekali lagi, ribuan terima kasih bagi perisik kita di tanah besar China yang sudi berkongsi gambar ini walaupun sanggup menggadaikan nyawa bagi membekalkan kita gambar yang agak “priceless” ni. Sabar dan nantikan kemunculannya.


Artikel By : Selangor2u Team.
 
Last edited:
Sponsored Post

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
entah betul ke idak... :)paid ..
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
apasal double post ni.. :))
 
Last edited:

aca176

Active+ Member
Joined
Mar 1, 2009
Messages
4,820
Reaction score
108
Points
43
huduhnye...........juling mata kete ni...haha
 

dragger

Super Active Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
8,548
Reaction score
35
Points
70
mmg dh penah tengok gmbr ni 2 thn lps. mungkin proton. mungkin kereta buatan china. sbb gen-2 pn dh jd nama lain di sana
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
ingat perwaja steel tadi :))
 

mdfaisal75

Fun Poster
Joined
Aug 23, 2010
Messages
473
Reaction score
1
Points
15
kali ni proton pakai mould kete china lak..
 

arjan

Fun Poster
Joined
May 14, 2010
Messages
570
Reaction score
11
Points
15
mungkin model kereta china di rebadge sebelum dibuat production di Malaysia kot
 

zairie

Active Member
Joined
Feb 16, 2008
Messages
1,757
Reaction score
3
Points
25
ni keta china..bkn utk proton.nama dia Youngman Europestar Lotus L5.dgr dr sumber proton keta ni dibagunkan dgn kerjasama proton dan lotus.

klik sini
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register