News Telco YES tawar pakej 'Kasi Up' beri peluang pengguna nikmati pulangan wang tunai

CG Sponsors




afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,089
Reaction score
279
Points
41
tp pelik kan berlambak org jual modem mod kat shopee...telco ni saje kasi can ke camne..
kena tgk modem mod tu modified firmware atau modified hardware...kalau modified hardware, rasanya mmg susah nak detect sbb telco akan nampak as mcm satu device je guna internet tu...kalau firmware maybe ada leak...so telco boleh detect
 
Sponsored Post

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
7,070
Reaction score
234
Points
73
kena tgk modem mod tu modified firmware atau modified hardware...kalau modified hardware, rasanya mmg susah nak detect sbb telco akan nampak as mcm satu device je guna internet tu...kalau firmware maybe ada leak...so telco boleh detect
owh mcm tu so yg jual modem modded tu mesti hardware kan..
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,089
Reaction score
279
Points
41
owh mcm tu so yg jual modem modded tu mesti hardware kan..
tak tentu bos...ada seller jual modem modified software...ada yang modified hardware...kena tanya betul2 seller...
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,655
Reaction score
615
Points
126
owh mcm tu so yg jual modem modded tu mesti hardware kan..
mod hardware :- tambah external antenna connector, bypass battery mi-fi
mod software :- tukar imei smartphone, time to live, update firmware
 

Abdul wahob

Super Active Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
8,045
Reaction score
49
Points
70
Kehebatan YES 4G ialah mereka satu-satunya pengendali talian mudah alih yang menggunakan kawasan sekolah sebagai tapak pemancar

YES 4G menggunakan spektrum LTE band 38, 40 dan 20.
Bro yg rm30 prepaid tu ada free col ke mana2 telco ke
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,655
Reaction score
615
Points
126
142756948_4168181049896452_2322048472178062203_o.jpg

kompaun RM50 kerana bypass unlimited kouta pakai modem mod
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,655
Reaction score
615
Points
126
20.png

lte band 20 waktu pagi yang cerah.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register