Yahudi tipu kita daging dan susu kambing kegemaran Nabi Muhammad SAW

CG Sponsors




Sponsored Post

AdsMsia

Active+ Member
Joined
Mar 13, 2011
Messages
4,653
Reaction score
20
Points
25
astroooooooooooooookkk
byk kali ulang tayang dah
tapi mungkin ramai yg blom baca artikel ni lagi

bab kopi tu tatau la... ada hadis ke?
bukan nabi minum habbatus sauda ke ? itu la 'kopi' yg nabi suka minum..
 

apoilenjau

Active+ Member
Joined
Jan 17, 2011
Messages
3,492
Reaction score
8
Points
25
semua boleh dimakan dan diminum asalkan halal dan jangan berlebihan, makan apabila lapar dan berhenti sebelum kenyang. itu yg penting nabi ajar kita supaya bersederhana.

P/S: ibu segala penyakit datangnya dari perut, jagalah perut anda :))
 

peel

Active Member
Joined
Oct 5, 2010
Messages
1,536
Reaction score
33
Points
30
Org melayu je Yang byk percaya kambing bole buat penyakit darah tinggi.....
 

KIOS

Legendary Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
15,888
Reaction score
93
Points
120
yg no 8 tu
ada doktor aku dulu penah bagi tau jgn minum soya...
boleh sebabkan kurang subur..

 

Dzil77

Active Member
Joined
Dec 7, 2007
Messages
1,908
Reaction score
1
Points
20
TT ada fakta sahih ker? sumber?
atau copy paste dari fb ajer..pasal menda ni dh lama tersebar tanpa bukti kukuh.. :-?
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,615
Reaction score
823
Points
171
No 8 tu betul ker?
gi rujuk kpd ahli farmasi dan doktor..diorg biasanya tahu..sbb ada ahli farmasi nasihat gak jgn amalkan..tulang rapuh katanya..

boleh jgk tengok kat budak2 yg makan susu soya..biasanya gigi mudah rosak..wallahhualam..
 

moneymaker3000

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 24, 2007
Messages
25,255
Reaction score
516
Points
176
kalau soya tu penyebab kurang subur tak mungkin penduduk amerika cecah 300 juta orang sebab semuanya mandul mandul belaka
 

terompah

Active Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
1,135
Reaction score
135
Points
33
Pasal kopi nih pernah dengar dari ex boss aku, dia org Arab...Tp ms tuh aku gelak2 je cm susah nk percaya.Mmg kegemaran dorang ni kambing.Breakfast pg selalunya mkn kurma,minyak zaitun,susu dan roti..Bab soya nih rasanya kena sederhana, dulu aku mengandung anak pertama selalu minum soya,kengkonon nk anak kulit putih dan cantik. Tapi dia ada mslh sensitif skin, ekzema.Anak kedua plak ms tuh mmg elak minum soy a to addicted kopi.Xdpt kopi sehari rs mcm ada xkena walaupun org ckp kopi xbaik utk ibu mengandung dan nnti anak hitam.Tapi alhamdulillah anak kedua xde mslh kulit dan kulit dia lagi putih dari anak yg sulung.Semua tu kuasa Allah...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register