x tuan rumah tak nak keluar rumah.....camane?

CG Sponsors




ayied_flex

Active Member
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,041
Reaction score
15
Points
35
Kisah nyer camni....abg Aku ada beli sebuah rumah lelong 3 tahun lepas....owner rumah ni dulu lepas umah dia kena lelong ada cakap dia nak beli umah ni blik dari abg aku....tapi setelah 3 tahun owner ni buat senyap je, sewa pon x bayar.....januari lepas aku dan abg aku ada p umah tu coz abg aku nak jual je, tapi owner cakap loan dia dah proses, abg aku tanya dia u tau ka harga kita nak jual....dia cakap ikut harga abg aku beli dulu.....abg aku suruh dia buat valuation berapa harga umah tu....pastu abg aku blah.....dan bermulalah tugas aku nak jual umah ni....setelah hampir 3 bulan aku dah dpt buyer....pagi tadi buyer tu nak p tgk, tapi aku cakap tunggu dulu....aku nak p seatle ngan x owner ni dlu....aku pon p lah jumpa, tapi dia berkeras taknak kuar gak dari rumah ni, sampai mati pon x per...coz ni umah pusaka dia, dia sanggup buat ape pon utk pertahankan umah ni nak suruh cium kaki aku pon dia sanggup (depa ni india)....loan dia pon ujung bulan ni clear dan nak panggil abg aku sign S&P dengan harga abg aku beli dulu......apa aku nak buat skang ni yerrr..
 
Sponsored Post

putremas

Fun Poster
Joined
Nov 3, 2009
Messages
700
Reaction score
26
Points
20
pernah bc kt blog sapa ntah. owner buat report polis n minta polis escort utk halau x-owner. cuba minta nasihat polis.
 

kni

Legendary Member
Joined
Dec 14, 2007
Messages
10,394
Reaction score
161
Points
138
mana boleh beli harga yg abg bro beli dulu? dah 3 thn... mesti harga dah lain...
 

mydesk

Active+ Member
Joined
Apr 11, 2007
Messages
4,997
Reaction score
15
Points
25
pernah bc kt blog sapa ntah. owner buat report polis n minta polis escort utk halau x-owner. cuba minta nasihat polis.
Betul juga tu... biar polis yg selesaikan... kalau kita selesaikan sendiri takut hal lain pulak jadinya... :D
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,647
Reaction score
21,081
Points
1,671
yg kt penang dlu lg kesian..dah tua apek nyonya tu..nnt ak cari berita tu

kt jb ni ada gak..yg duduk pun india..mati2 xnak pindah
 

bebird

Super Active Member
Joined
Dec 18, 2008
Messages
5,370
Reaction score
142
Points
73
ape punye sengal x tuan rumah... nak beli plak harga rendah...
lame betul abg tt bersabar sampai 3thn...

kalo aku jadi abg ko... mula2 aku tukar nama bil api & air.. pastu mintak diorang cut api & air... tgk owner lama boleh bertahan tak..
kalo stil duduk lagi.. pintu rumah kasi solex & rantai.. kalo dipecahkan jgk.. bagi notis suruh kosongkan rumah tu dalam tempoh beberapa hari...
kalo tak kosongkan.. suruh abg tt report polis utk pecahkan rumah.. pastu humban barang2 owner lama kt luar.. hehe...
 

aHLoNGYaKuZa

Active Member
Joined
Mar 15, 2013
Messages
1,514
Reaction score
10
Points
25
Senang jer fail kat mahkamah minta perintah mahkamah untuk halau keluar.pastu report polis minta polis tolong halau diorang keluar.kalo nak nego boleh tapi harga semasa rumah tuh.
 

MeGusta562

Active Member
Joined
Jun 5, 2012
Messages
1,061
Reaction score
0
Points
20
Aku kurang percaya sikit india ni. Macam2 alasan dorang bagi. Bukan nak tuju semua. Tapi segelintir. Nanti dia cakapla bank tak approve lagi la,akaun mati la. Macam macam alasan.
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,695
Reaction score
146
Points
128
ada s&p boleh je rasanya pergi balai polis
baik btul hati 3 tahun duduk free
 
Sponsored Post
Top
Log in Register