BTC USD 34,318.8 Gold USD 1,802.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

x cukup duit!!!

WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,845
Reaction score
95
Points
120
salam geng.kisah ni x la kelakar sangat tapi cukup kelakar bagi aku. :D

al kisahnye,petang semalam aku g celcom centre,nak redeem deposit aku.rm45.20 jek tapi sampai 1 tahun baru nak process.awek kaunter sindir aku "dah dapat duit belanja kami ek".aku jawab,"nanti saya belanja pizza".terus keluar,ujan lebat melanda.tunggu smpi reda sket,gerak dengan menunggang motor partner aku.

ujan gerimis jadi kasar bila makin laju aku tunggang motor.so amik keputusan lepak "maple" pekena tea tarik.smpi2 dengan baju n suar hampir kuyup,order kuew tiaw + mee goreng dengan tea tarik gelas beso. :D

dah settle menjilat garpu n sudu,nak g bayar duit xda!!!selalunye ada la aku selit rm1 keping2 dalam beg sandang.hari ni boleh aku masukkan semua dalam simpanan kedai aku.dalam dompet ada rm1 lama jek. :)) aku fikir mcm mana nak bayar ni.macam citer drama la plak.saja tanya maple tu,"sini ada atm x?".."ada,depan sana,CIMB" jawab maple tu.

berdebar gak ni.guna taktik drama la aku jawabnye.dalam beg ada hp P1i,3250,6610 dengan 1110.so 1110 la jawabnye terpaksa jadi cagaran.aku g kat kaunter,panggil chief maple mari rapat2.malu nak cakap kuat2. :)):eek::))

"bai,saya x bawa duit,saya letak ini hp,saya pergi bank,saya datang semula.." :)):eek::))

bai tu jawab,.."xpe2..u pergi keluar duit dlu" :eek: jujur gila wajah aku pada pandangan chief maple ni. :eek::)):eek:

aku tanya lagi,"xpe,saya letak ini hp".dia jawab,"xpe2,apa u makan?"..

pendek citer,aku g atm n dtg bayar semula dan ucap terima kasih banyak2.perjalanan balik ke rumah dengan basah kuyup,aku terfikir dua perkara pertama ALLAH S.W.T akan bantu jika kita bantu org lain dalam kesusahan dan kedua lain kali selitkan duit dalam celah2 dompet kerana ia berguna ketika dalam kecemasan. :eek::)):eek:
 
Sponsored Post

kayos

Fun Poster
Joined
Oct 9, 2008
Messages
383
Reaction score
0
Points
10
kalau cam ni punya kes aku pun cuak.. he he
 

qreemall

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
19,645
Reaction score
54
Points
120
aku pnah gak 2,3 kali jd kes cmni...
tp stakat ni alhamdulillah org2 kedai percaya aku...
dan aku gunakn kepercayaan yg
diorg bg kt aku tuh dgn membyr
semula dgn secpat mungkin...
:):):):):):):):):):)
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Bagus tu.. gunakan kepercayaan org kat kita dengan sebaik2nya
 

kancil biru

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2008
Messages
11,641
Reaction score
1,099
Points
191
aku selalu selit RM150 kat dalam dompet sb takut kalau apa apa jadi tgh jalan ada la duit sikit.. mcm tayar bocor ka ...ermm atau tersempak awek cun leh la belanja makan pizaa hahaha
 

Kehidupan

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jan 11, 2008
Messages
25,111
Reaction score
217
Points
123
kalau banyk berbudi, ok kot....

hik3...
 

roziex

Active Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
1,825
Reaction score
273
Points
41
kalau kes mcm nie mmg slalu buat:D
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,989
Reaction score
258
Points
136
mcm aku pun penah gak ..kejadian tahun 2003 .. time tu gi makan kat gerai flat tu ..order kaw2 nye..pastu takde duit nak bayar..situasi mcm ko jugak ... aku ckp nak balik umah amik duit , pastu sampai kesudah x turun bayar...bwhahhaah.>!! lepas seminggu aku pi lagi kedai tu , makcik tu tenung rasa mcm dia penah nampak aku kot..aku pun dengar poyo nya aku bayar sekali lah ngan utang itu hari...makcik tu pelik apsal aku kasi lebih...aku cakaplah , bayar utang..siap gelak2 lagi makcik tuh..
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
cian kat ko WCOm
hahahaha
 

elegan

Active Member
Joined
Nov 10, 2008
Messages
1,421
Reaction score
1
Points
25
tu yg kn letak gak duit selit2 dlm walet tu....
bhy ma....
tebal muka jdnye...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register