BTC USD 52,636.6 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wujud Ke Kehidupan Lain Di Galaksi Lain

myrayyan

Legendary Member
Messages
14,409
Joined
Apr 12, 2010
Messages
14,409
Reaction score
75
Points
130
bilion2 galaksi darab bilion2 bintang...pergh trilion gilion bintang tu..

jadi mesti ade yng hidup ...tapi manusia hanya utk dibumi sahaja....dan ditetapkan kat bumi mmg bumi...
klau ade hidupan mcm manusia kat planet2 tersebut...hanya terbatas kat planet mereka ajer..

aku pun dr dulu sokong n berpendapat statement ni..galaksi ni terlalu besar dan pada aku adalah infiniti..klu ada kehidupan lain mcm manusia n bumi pastinye jauh di sana dan mustahil manusia boleh smpi...
 
Sponsored Post

CyberMachine

CG Top Poster Club
Messages
22,990
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,990
Reaction score
621
Points
171
aku rasa ada....tapi akal kite pun terbatas kan. huhu.
 

potsmoker

CG Top Poster Club
Messages
28,054
Joined
Oct 18, 2007
Messages
28,054
Reaction score
52
Points
130
aku rasa ada....tapi akal kite pun terbatas kan. huhu.

akal xterbatas sgt cuma kalo nak ke galaksi lain perlukan teknologi.... yang ni yang watkan kita terbatas. nak hntr robot je salu
 

PinguSpy

Super Active Member
Messages
8,141
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
akal xterbatas sgt cuma kalo nak ke galaksi lain perlukan teknologi.... yang ni yang watkan kita terbatas. nak hntr robot je salu

One day...

I believe our feature depend in how we understanding the cosmos
 

potsmoker

CG Top Poster Club
Messages
28,054
Joined
Oct 18, 2007
Messages
28,054
Reaction score
52
Points
130
One day...

I believe our feature depend in how we understanding the cosmos


teknologi kita smpai keluar galaksi lain dah ada, cuma nak bawa manusia ke sana tu yang xberani lagi :">:">
 

ctboys

Active+ Member
Messages
2,534
Joined
Oct 26, 2009
Messages
2,534
Reaction score
14
Points
25
ada penemuan pelik kat mars.xtau baru atau lama.boleh tengok sendiri dalam google earth
 

PinguSpy

Super Active Member
Messages
8,141
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
teknologi kita smpai keluar galaksi lain dah ada, cuma nak bawa manusia ke sana tu yang xberani lagi :">:">

teleport... babeh.....
atau kena study pula soal kealjuan magnet..
tp kapal angkasa susah gk sebab xde graviti.. komform terapung2 dlm kapal angkasa

tp kena study pulak pasal yg dimension ~X(

aku kadang2 cuba nk try manipulate teori aku sendiri soal "size alam semesta" ..

sampai 1 tahap bedenyut2 otak aku huhu
 

PinguSpy

Super Active Member
Messages
8,141
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
apa yang buatkan bro da bosan duk kat bumi? dah abis explore??

aku rasa mcm aku ni "kuman" yg stuck dekat sebijik bola..
mcm tu lah hari2 aku rasa..

hidup dgn persoalan apa yg ada di kiri dan kanan universe....

hidup dgn persoalan lebih memeritkan beb
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register