BTC USD 52,502.2 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wujud Ke Kehidupan Lain Di Galaksi Lain

PinguSpy

Super Active Member
Messages
8,141
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
saintis nasa baru je jumpa clon galaksi bima sakti beribu tahun cahaya... sama cam bima sakti... sebijik...

Kadang2 ada yg wujud. Tapi boleh jadi lain dimesion pula. Macam marikh, kita nampak "kosong" dalam dimesion yg lain kowt2 ada makluk setan ke mende.

Kan best dpt jumpa alien yg super high power technology dan baik.
Aku dah boring dah ni duduk dekat bumi. :-?
 
Sponsored Post

fitxleaf

Super Active Member
Messages
5,476
Joined
Jan 15, 2009
Messages
5,476
Reaction score
225
Points
73
mcmna dorg bleh amk gmba galaksi ni eh :-?
 

capachou

Active Member
Messages
2,024
Joined
Feb 19, 2008
Messages
2,024
Reaction score
9
Points
25
ish.. mana ada orang tahu... semua buat teori ja.. mungkin ada, mungkin tidak.
 

shane

Legendary Member
Messages
14,052
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,052
Reaction score
245
Points
133
Yg aku tahu hanya makhluk manusia, malaikat, jin, syaitan, haiwan, tumbuhan etc. Manusia setakat ini hanya di bumi. Yg lain2 mungkin ada di planet lain seperti jin yg mempunyai teknoloji yg lebih canggih dari manusia atau bakteria di planet Marikh.

Planet2 lain yg ada manusia hanya di bumi, seperti Planet Hollywood etc!!!
 

aliQue

Super Active Member
Messages
5,139
Joined
Sep 26, 2006
Messages
5,139
Reaction score
31
Points
70
Mungkin ada hidupan lain di sebuah planet aku-lupe-kod-dia-apa kat Galaxy Triple Arp 274. Ada report berkaitan perubahan cahaya, pergerakan awan/angin dan komposisi gas yang di catatkan di permukaan planet tu. Kajian tersebut walaubagaimanapun telah dihentikan sbb subjek planet yang dikaji tiba2 hilang dari pemerhatian. Sampai skrg masih belum jumpa. Saintis beranggapan planet tersebut telah musnah kerana apa yang dilihat ooleh saintis merupakan perkara yang telah terjadi berjuta2 tahun yang lepas. Berdasarkan kajian yang diselaraskan dengan ilmu2 dan rekod2 kaum terdahulu berkemungkinan besar makhluk/umat yang menghuni di planet tersebut di panggil "Cuerono Sattarin"..
 

satio

Active Member
Messages
1,905
Joined
Jan 12, 2011
Messages
1,905
Reaction score
69
Points
30
Kadang2 ada yg wujud. Tapi boleh jadi lain dimesion pula. Macam marikh, kita nampak "kosong" dalam dimesion yg lain kowt2 ada makluk setan ke mende.

Kan best dpt jumpa alien yg super high power technology dan baik.
Aku dah boring dah ni duduk dekat bumi. :-?

apa yang buatkan bro da bosan duk kat bumi? dah abis explore??
 

Zero_M

Active Member
Messages
2,163
Joined
Jun 2, 2011
Messages
2,163
Reaction score
4
Points
35
harga minyak di bumi lebih murah dr planet lain..
tu yg aliens tu x dtg2 kat sini... kos tinggi sgt..
 

satio

Active Member
Messages
1,905
Joined
Jan 12, 2011
Messages
1,905
Reaction score
69
Points
30
harga minyak di bumi lebih murah dr planet lain..
tu yg aliens tu x dtg2 kat sini... kos tinggi sgt..

betul tu..inilah alasan yang paling bernas sekali rasanya...
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Messages
23,865
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,865
Reaction score
934
Points
176
kalau tk silap den, marikh dia punya bahan material planet tu sama dgn bumi. Pernah ada air, atmosfera lebih kurang sama dengan bumi.
 

PinguSpy

Super Active Member
Messages
8,141
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
Tak ada ke warga CG nak buat 1 group khas.
Alien Seeker. Nak lagi best mintak fund dkt gov 1billion bina 1 tech khas untuk research space sambil jejak pranomal ativitites(alien sahaja) dkt bumi.

kohkoh
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register