BTC USD 37,222.6 Gold USD 1,817.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

WTShare-KURSUS PEMBUATAN FIBERGLASS

eboss

CG Hardcore
gemgem
Messages
85,652
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
Aku dah kompius nak letak kat mana cerita nie. Rasanya kat sini sesuai. kalau tak MOD pindah ler kemana-mana section yang sesuai.

Aku saja jer nak share kat sini. Aku dapat dalam email dan nampak macam bagus saja.


KURSUS PEMBUATAN PERALATAN ATAU BARANGAN BERASASKAN FIBERGLASS

1. PENGENALAN
Kursus ini merangkumi pelbagai aspek perancangan dan pengurusan kerja-kerja Pembuatan Barangan Mengunakan Fiberglass.. Modul kursus akan melibatkan kuliah kerja amali (hands-on-experience) serta demontrasi yang akan dikendalikan oleh pengusaha tempatan yang berpengalaman. Praktikal untuk program ini adalah dilakukan di kilang yang sebenar.


2. OBJEKTIF KURSUS
Objektif kursus Pembuatan Barangan Mengunakan Fiberglass adalah seperti berikut :
(a) Mendedahkan kepada proses perancangan, pelaksanaan serta pengurusan kerja-kerja
(b) Pembuatan Barangan Berasaskan Pengunakan Fiberglass
(c) Mendedahkan tentang teknik-teknik Pembuatan Barangan Mengunakan Fiberglass


3. SILIBUS KURSUS
Teori
i) Pengenalan asas Fiberglass
ii) Asas bahan medium pembuatan
iii) Pengurusan bahan utama dan amalan tapak projek.
iv) Teknik pemilihan barangan dan peralatan
v) Latihan pengenalan

(a)Bekas 3’ x 2’ x 8” ( Untuk Pembenihan Ikan , Membela Cacing dll)

Praktikal
i) Penyelenggaraan / Membaikpulih barangan dari Fiberglass
Ii)Pembuatan Barangan
a) Tangki Fiber 4’ x 8’ x 3’ ( membela Ikan Air Tawar, Lintah, Ketam dll )
b) Pasu Bunga
c) Membuat Penutup
d) Landskap ( Air Terjun )
e) Asas Barangan Yang Lain.

4. KESAN KEPADA PESERTA

Peserta yang mengikuti kursus ini akan terdedah kepada peluang-peluang yang pelbagai didalam industri Pembuatan Fiberglass dan akan terdorong untuk menceburi bidang ini mengikut minat yang timbul berdasarkan potensi dan pengalaman pembelajaran melalui kuliah, gerak kerja berkumpulan,lawatan dan latihan praktikal

TEMPAT TEORI :-Dewan Jubli Perak
Bangunan Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah
40000, Shah Alam, Selangor.
27 / 12 / 2008(Sabtu)
10.00 pagi – 5.00 petang

TEMPAT PRAKTIKAL :-Kilang Sebenar di Pulau Indah
( berhampiran Terminal Star Cruise )
28 / 12 / 2008 ( Ahad )
10.00 pagi – 5.00 petang

HUBUNGI :-016 - 693 5189 ( nazli )
013 - 630 5601 ( wani )
016 - 758 3974 ( faiz )

BAYARAN KURSUS :- RM 350.00
( termasuk makan minum dan sijil kursus )

Diuruskan oleh Safaworld Resources
Akaun Bank Islam ( 1203 8010 0827 74 )
 
Sponsored Post

Megat Sri Rama

CG Top Poster Club
gem
Messages
20,277
Joined
Aug 28, 2007
Messages
20,277
Reaction score
507
Points
161
Bro,
ada ulangan tak kursus ni?
gua nak belajar buat Carbon Fibre, kalau takde fibreglass pun boleh la.
 

old_code

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
3,814
Joined
Oct 12, 2006
Messages
3,814
Reaction score
69
Points
30
yg nei aku dok cari2 nei...:D

thanks ebosssss.....jom kene kopi o shechawaan!!
 

Pulpa

Fun Poster
Messages
481
Joined
May 16, 2008
Messages
481
Reaction score
18
Points
15
kalau nak buat benda fiberglass ni..ada 3 item yg penting

1. mat fiberglass (market skrg dlm rm7/kg)
2. Resin Polyurethen Rm12/kg
3. MEKP Hardener ..ni tak yah beli banyak rm10 dah cukup
4. Pigment+powder ni murah ajer dlm rm10 cukup le untuk buat satu tangki 4x8x3..

nak belajar cara buat tangki?

saya boleh uplod sini..siap kos satu kali
 

citajaya

Fun Poster
Messages
338
Joined
Aug 7, 2006
Messages
338
Reaction score
0
Points
10
kalau nak buat benda fiberglass ni..ada 3 item yg penting

1. mat fiberglass (market skrg dlm rm7/kg)
2. Resin Polyurethen Rm12/kg
3. MEKP Hardener ..ni tak yah beli banyak rm10 dah cukup
4. Pigment+powder ni murah ajer dlm rm10 cukup le untuk buat satu tangki 4x8x3..

nak belajar cara buat tangki?

saya boleh uplod sini..siap kos satu kali

Salam bos... bila nak upload ni? dah hampir stahun mnuggu...

khikhikhik
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register