BTC USD 24,470.8 Gold USD 1,801.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

<-WTS-> Simkad ONEXOX Dengan Plan ONEXOX Terbaik! Hanya RM10 PERCUMA Akaun Affiliate

assalamualaikum

Fun Poster
Messages
363
Joined
Nov 22, 2012
Messages
363
Reaction score
5
Points
15
<-WTS-> Simkad ONEXOX Dengan Plan ONEXOX Terbaik! Hanya RM10 PERCUMA Akaun Affiliate

:)cgrock ONEXOX Prepaid - Simkad Prabayar Yang Menjimatkan Lagi Menguntungkan Anda! :)paid


onexox_simcards.jpg

Assalamu'alaikum W.B.T rakan - rakan Carigold yang awesome!

Sedikit mukadimah, ana merupakan seorang pengedar sah bagi produk Simkad ONEXOX Prepaid iaitu sebuah produk keluaran ONE XOX Sdn Bhd.☛ Latar belakang syarikat ONE XOX Sdn Bhd...

One XOX Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat Bumiputera dan anak syarikat kepada XOX Berhad yang telah beroperasi sebagai Pengendali Rangkaian Mudah Alih Maya (MVNO) sejak tahun 2005.

One XOX Sdn Bhd yang telah ditubuhkan pada 2014, secara eksklusifnya membawa jenama ONEXOX bagi memasarkan produk XOX dengan pelan perkhidmatan mudah alih yang unik dan tersendiri.☛ Kelebihan Utama Simkad ONEXOX Prepaid...

 • ★ Kos Panggilan (Call) yang menjimatkan iaitu serendah 6 sen per blok (30 saat) ke mana - mana rangkaian.
 • -
 • ★ Kos SMS yang rendah iaitu serendah 2 sen per SMS ke mana - mana rangkaian.
 • -
 • ★ Boleh menerima tempoh langganan pertama yang panjang iaitu 28 Bulan (2 tahun 4 bulan) Validity. Tak perlu risau jika terlupa nak topup setiap bulan dalam tempoh 28 bulan selepas pendaftaran.
 • -
 • ★ Tempoh langganan dapat dianjak (bawa ke depan) . Jika anda topup RM30 dua kali dalam masa sebulan, maka tempoh sah langganan akan ditambah dari tarikh expiry sedia ada.
 • -
 • ★ 10 nombor Friends and Family tanpa mengira apa jua rangkaian perkhidmatan yang digunakan . Ini bererti anda boleh membuat panggilan dengan kadar 6 sen / blok 30 saat atau per sms 2sen ke mana - mana rangkaian yang ditambah dalam Friends and Family (FnF).
 • -
 • 150 SMS Percuma Bulanan. Anda akan diberikan 150 SMS percuma setiap bulan selama 12 bulan khusus untuk SMS ke rangkaian sesama ONEXOX.
 • -
 • ★ Dapat menyertai User Get User (UGU) dimana anda berpeluang untuk menerima 6% komisyen untuk SETIAP Topup yang dilakukan oleh kenalan atau ahli keluarga anda. Jika kenalan anda topup RM30.00 sebulan, anda akan menerima RM1.80 komisyen UGU. Jika anda ada 30 orang kenalan yang menggunakan topup RM30.00 ONEXOX setiap bulan, maka anda berpotensi untuk menerima RM1.80 x 30 = RM34.00 (sudah lepas duit topup anda! (Jika anda jadi dealer, komisyen yang lebih besar menanti!)
onexox_account_type.png


onexox_fnf.png


onexox_tempoh_topup.jpg


onexox_28_validity.jpg


onexox_credit_validity.jpg


onexox_data_plan.png☛ Promo Data Plan Internet 1.5GB / Bulan Hanya RM29.90...

☛ Bagaimana Nak Order Simkad ONEXOX Prepaid...

1. Jika anda ingin kekalkan nombor sedia ada, simkad MNP akan dikirimkan kepada anda. Kos adalah sama iaitu RM10.00 / sekeping. Walaubagaimanapun, anda perlu menyemak terlebih dahulu butiran pemilik simkad anda yang sedia ada. Pastikan ianya adalah didaftarkan dibawah nama dan nombor IC anda dan bukannya butiran orang lain. Jika tidak, proses MNP tidak akan dapat dilaksanakan kelak. Rugi RM10.00 nanti jika beli simkad MNP. :)

2. Jika anda ingin mendaftar nombor baru, sila pilih senarai nombor yang ada dibawah ini. Kesemuanya adalah sama kos iaitu RM10.00 / sekeping.

☛ Lihat senarai nombor pilihan anda di http://onexoxstore.com/offer/order/sp

Atau

☛ Order simkad MNP (kekal nombor sedia ada) di: http://onexoxstore.com/offer/order/mnp


☛ Proses Tempahan Simkad ONEXOX Prepaid...

Selepas membuat keputusan diatas, jangan malu jangan segan, anda boleh:☛ Harga Simkad ONEXOX Prepaid...

Hanya RM10.00 sekeping!

*Order 3 keping ke atas ada diskaun :)


COD: Sekitar Port Dickson. Kedai saya di Terminal PD.

☛ Jangan Tunggu Lagi. Jom Segera Bersama Menjadi Ahli Keluarga ONEXOX Prepaid Sekarang Juga! :)cgrock...

☛ Setiap pengguna ONEXOX yang membuat pembelian dari saya dan team ONEXOXStore.com akan memperoleh akses ke sistem referral ONEXOXStore.com PERCUMA. Sistem ini dibangunkan khas (inhouse development) dan bukan menggunakan sistem biasa / kebanyakan. :) :)cgrock...
 
Last edited:
Sponsored Post

assalamualaikum

Fun Poster
Messages
363
Joined
Nov 22, 2012
Messages
363
Reaction score
5
Points
15
-- Reserved For F.A.Q --


1. Tempoh pendaftaran dan pengaktifan simkad

Untuk pendaftaran nombor baru, proses hanya mengambil masa beberapa minit sahaja bagi pendaftaran simkad untuk pengguna dari dealer dan seterusnya pengaktifan simkad oleh pengguna (iaitu perlu buat buat panggilan berjawab ke mana - mana nombor)

Untuk MNP (kekal nombor lama pada simkad ONEXOX), proses mengambil masa 1 hari - 5 hari bekerja JIKA tiada masalah dari segi informasi pemilik pada TELCO / rangkaian asal.

Kebiasaannya jika tidak ada masalah, ia boleh selesai dalam sehari dua. Paling cepat saya pernah selesaikan adalah dalam tempoh beberapa minit sahaja untuk validation MNP dan sim mula aktif 6 jam selepas MNP dari Celcom Postpaid ke ONEXOX Prepaid.

onexox_mnp_01.jpg


onexox_mnp_02.jpg


Jika bermasalah TERUTAMAnya dari nombor IC pemilik, maka proses memakan masa kerana pemilik perlu berhubung dengan penyedia rangkaian (TELCO) sedia ada untuk mengemaskini butiran.2. Tempoh 28 Bulan Validity Langgan / Sah Kredit

Untuk MNP, ianya PERCUMA.

Untuk pendaftaran nombor baru, anda harus melakukan TOPUP minima RM50.00 dalam tempoh sebulan dikira dari waktu pengaktifan simkad.
 
Last edited:

assalamualaikum

Fun Poster
Messages
363
Joined
Nov 22, 2012
Messages
363
Reaction score
5
Points
15
Jom jadi ahli keluarga ONEXOX Prepaid hari ini...

Tak rugi menggunakan ONEXOX Prepaid ni kerana penjimatan yang ditawarkan disamping boleh menerima komisyen tiap - tiap bulan hasil daripada topup yang dibuat oleh kenalan atau ahli keluarga.

Kos simkad hanya RM10.00 dan bro @ sis akan terima:

✔ Call serendah 6 sen per blok (30 saat) ke semua rangkaian.
✔ SMS serendah 2 sen ke semua rangkaian.
✔ Internet 1.5gb = RM29.90.
✔ 10 Number Friends and Family ke semua rangkaian.
✔ 5% komisyen untuk setiap topup yang dibuat oleh kenalan atau ahli keluarga.
✔ Credit validity / expiry sehingga 28 bulan (mnp atau new number)
✔ Setiap kali topup, validity akan extend RM1 = 1 hari.

Tidak ada masalah untuk "topup". Kita boleh topup dengan mudah secara online menerusi self-care onexox atau menerusi dealer ataupun menerusi offline di pusat jualan recharge seperti di 7-eleven, e-pay.

onexox_topup.jpg


Dapatkan simkad ONEXOX Prepaid hari ini. Penghantaran adalah 1 hari bekerja.

Untuk tempahan simkad, boleh rujuk pada post #1 di http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=21054446&postcount=1
 

assalamualaikum

Fun Poster
Messages
363
Joined
Nov 22, 2012
Messages
363
Reaction score
5
Points
15
Lambat Tinggal! ~ 28 Bulan Tempoh Sah (Validity) Kredit Langganan Simkad ONEXOX Prepaid :)paid

onexox_28_validity.jpg

Antara kelebihan utama apabila menggunakan simkad ONEXOX Prepaid ini adalah kita sebagai pengguna berpeluang untuk dapat 28 bulan tempoh validity kredit.

Apa maksudnya?

1. Kebanyakan simkad prepaid biasa, kita perlu sentiasa topup untuk memastikan kredit kita aktif bagi tempoh - tempoh tertentu. Sebagai contoh, jika kita topup RM30, maka kredit topup tersebut hanya boleh digunakan dalam tempoh 30 hari sahaja.

Selepas tamat tempoh 30 hari, maka ia akan expired. Bayangkan jika balance kredit kita masih tinggal RM20.00 lagi. Memandangkan "validity" kredit tersebut sudah expired, maka ia tak dapat digunakan lain melainkan kita perlu topup lagi untuk mengaktifkan ia semula.

2. Sesetengah telco juga, menawarkan "kos tambahan" jika kita ingin memanjangkan tempoh "validity" kredit yang ditopup. Kos ini adalah berasingan dengan nilai kredit. Bagi pandangan saya, ia amat merugikan jika pengguna membeli "validity" kredit.

Disebabkan isu - isu ini, pihak ONEXOX telah menawarkan kemudahan dimana

1. Jika anda ingin kekalkan nombor telefon sedia ada pada ONEXOX (port out / MNP), maka anda akan diberikan 28 bulan credit validity secara PERCUMA sahaja! Hanya beli simkad MNP RM10.00, maka apabila selesai proses MNP, pihak syarikat akan "update" validity langganan anda kepada tempoh 28 bulan.

2. Sekiranya anda mendaftar nombor baru pula, untuk memperolehi validity kredit 28 bulan, anda hanya perlu melakukan topup sebanyak RM50.00 sekaligus sekali seumur hidup dalam tempoh sebulan pengaktifan simkad dibuat. Dengan melakukan topup RM50.00 ini, maka pihak syarikat akan update validity langganan anda kepada tempoh 28 bulan.

Apa yang lebih menariknya adalah, andaikata dalam tempoh 28 bulan ini, anda melakukan topup, maka tempoh validity anda akan dipanjangkan lagi dengan nilai RM1 = 1 hari! Pendek kata, validity kredit simkad anda akan sentiasa bertambah selari dengan aktiviti topup yang anda lakukan.

Jadi, jangan tunggu lagi untuk menjadi pengguna ONEXOX Prepaid ini. Semakin jimat dan semakin menguntungkan! Tawaran 28 bulan credit validity ini mungkin boleh tamat pada bila - bila masa je. Bak kata pengguna - pengguna ONEXOX Prepaid, lambat tinggal!

Hubungi saya sesegera yang mungkin di talian: 0146333569 untuk menjadi ahli keluarga ONEXOX Prepaid. :)paid
 
Last edited:

Poziabb

Active+ Member
Messages
4,544
Joined
Aug 1, 2009
Messages
4,544
Reaction score
34
Points
40
Out There We Are One!
:)cgrock:)paid:)paid:)cgrock
 

Poziabb

Active+ Member
Messages
4,544
Joined
Aug 1, 2009
Messages
4,544
Reaction score
34
Points
40
nombor baru: MENARIK!

0111 329 5117

0112 086 5236

0112 079 4668

0111 329 2963

Harga RM20 termasuk kos Pos Ekspress

nak Harga Istimewa?? Klik Siggy Sy :D
 

GnoLa ®

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,895
Paid Membership
Joined
Nov 23, 2007
Messages
27,895
Reaction score
23
Points
125
BUMP...

Cgrians dr pd leh dptkan dr tt....

 

assalamualaikum

Fun Poster
Messages
363
Joined
Nov 22, 2012
Messages
363
Reaction score
5
Points
15
TQ Boss besar!

Orang - orang nogori, nak jumpa sembang pasal ONEXOX Prepaid ni, roger - roger je. Den di PD. Ni cuti - cuti sekolah, kalau datang bercuti ke PD, roger - roger kita ngeteh. :D

Jom segera jadi ahli keluarga ONEXOX. Nak kekal number, nak register number baru, nak jadi dealer, semua boleh. Contact saja den :)cgrock


BUMP...

Cgrians dr pd leh dptkan dr tt....

 

assalamualaikum

Fun Poster
Messages
363
Joined
Nov 22, 2012
Messages
363
Reaction score
5
Points
15
BUMP untuk hari ini. ONEXOX Prepaid sedang menanti kalian.

1. Peluang untuk menjadi pengguna dengan pelbagai manfaat termasuk komisyen 5% setiap kali topup yang dibuat oleh rakan - rakan.

2. Peluang nak jadi dealer terbuka luas dengan kos dealer yang sangat rendah. Jom contact saya segera untuk ketahui kelebihan menjadi dealer ONEXOX Prepaid ini.

:)paid
 

mznsr

Junior Member
Messages
56
Joined
Aug 21, 2014
Messages
56
Reaction score
0
Points
6
:)cgrock ONEXOX Prepaid - Simkad Prabayar Yang Menjimatkan Lagi Menguntungkan Anda! :)paid

onexox_simcards.jpg

Assalamu'alaikum W.B.T rakan - rakan Carigold yang awesome!

Sedikit mukadimah, ana merupakan seorang pengedar sah bagi produk Simkad ONEXOX Prepaid iaitu sebuah produk keluaran ONE XOX Sdn Bhd.☛ Latar belakang syarikat ONE XOX Sdn Bhd...

One XOX Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat Bumiputera dan anak syarikat kepada XOX Berhad yang telah beroperasi sebagai Pengendali Rangkaian Mudah Alih Maya (MVNO) sejak tahun 2005.

One XOX Sdn Bhd yang telah ditubuhkan pada 2014, secara eksklusifnya membawa jenama ONEXOX bagi memasarkan produk XOX dengan pelan perkhidmatan mudah alih yang unik dan tersendiri.☛ Kelebihan Utama Simkad ONEXOX Prepaid...

 • ★ Kos Panggilan (Call) yang menjimatkan iaitu serendah 6 sen per blok (30 saat) ke mana - mana rangkaian.
 • -
 • ★ Kos SMS yang rendah iaitu serendah 2 sen per SMS ke mana - mana rangkaian.
 • -
 • ★ Boleh menerima tempoh langganan pertama yang panjang iaitu 28 Bulan (2 tahun 4 bulan) Validity. Tak perlu risau jika terlupa nak topup setiap bulan dalam tempoh 28 bulan selepas pendaftaran.
 • -
 • ★ Tempoh langganan dapat dianjak (bawa ke depan) . Jika anda topup RM30 dua kali dalam masa sebulan, maka tempoh sah langganan akan ditambah dari tarikh expiry sedia ada.
 • -
 • ★ 10 nombor Friends and Family tanpa mengira apa jua rangkaian perkhidmatan yang digunakan . Ini bererti anda boleh membuat panggilan dengan kadar 6 sen / blok 30 saat atau per sms 2sen ke mana - mana rangkaian yang ditambah dalam Friends and Family (FnF).
 • -
 • 150 SMS Percuma Bulanan. Anda akan diberikan 150 SMS percuma setiap bulan selama 12 bulan khusus untuk SMS ke rangkaian sesama ONEXOX.
 • -
 • ★ Dapat menyertai User Get User (UGU) dimana anda berpeluang untuk menerima 5% komisyen untuk SETIAP Topup yang dilakukan oleh kenalan atau ahli keluarga anda. Jika kenalan anda topup RM30.00 sebulan, anda akan menerima RM1.50 komisyen UGU. Jika anda ada 50 orang kenalan yang menggunakan topup RM30.00 ONEXOX setiap bulan, maka anda berpotensi untuk menerima RM1.50 x 50 = RM75.00 (sudah lepas duit topup anda! (Jika anda jadi dealer, komisyen yang lebih besar menanti!)
onexox_account_type.png


onexox_fnf.png


onexox_tempoh_topup.jpg


onexox_28_validity.jpg


onexox_credit_validity.jpg


onexox_data_plan.png☛ Promo Data Plan Internet 1.5GB / Bulan Hanya RM29.90...

☛ Bagaimana Nak Order Simkad ONEXOX Prepaid...

1. Jika anda ingin kekalkan nombor sedia ada, simkad MNP akan dikirimkan kepada anda. Kos adalah sama iaitu RM10.00 / sekeping. Walaubagaimanapun, anda perlu menyemak terlebih dahulu butiran pemilik simkad anda yang sedia ada. Pastikan ianya adalah didaftarkan dibawah nama dan nombor IC anda dan bukannya butiran orang lain. Jika tidak, proses MNP tidak akan dapat dilaksanakan kelak. Rugi RM10.00 nanti jika beli simkad MNP. :)

2. Jika anda ingin mendaftar nombor baru, sila pilih senarai nombor yang ada dibawah ini. Kesemuanya adalah sama kos iaitu RM10.00 / sekeping.☛ Proses Tempahan Simkad ONEXOX Prepaid...

Selepas membuat keputusan diatas, jangan malu jangan segan, anda boleh:

 • SMS / Whatsapp / Call: 0146333569
 • Tinggalkan PM

Maklumat berikut:

Jenis Pilihan Simkad: MNP / Daftar Baru (SP)
Nama Bakal Pemilik Simkad ONEXOX: __________________
Alamat Surat Menyurat: _____________________________
Nombor Telefon Untuk Dihubungi (jika PM): _____________________

☛ Harga Simkad ONEXOX Prepaid...

Hanya RM10.00 sekeping!

*Order 3 keping ke atas ada diskaun :)

Kos penghantaran: PERCUMA jika pendaftaran dibuat menerusi saya atau RM4.00 untuk beli dan daftar menerusi dealer lain (no problem at all ;) ).

COD: Sekitar Port Dickson. Kedai saya di Terminal PD.

☛ Jangan Tunggu Lagi. Jom Segera Bersama Menjadi Ahli Keluarga ONEXOX Prepaid Sekarang Juga! :)cgrock...

macamana nak langgan promo 1.5gb tu?
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register