BTC USD 68,492.4 Gold USD 2,343.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell [WTS] SENARAI PERALATAN TERBAIK DARI ALFA NETWORK UNTUK WiFi HOTSPOT ANDA

exofx

Legendary Member
gem
Messages
18,750
Joined
Aug 20, 2011
Messages
18,750
Reaction score
545
Points
161
output_ir2_Cm9.gif


SIGNAL TECH COMPUTER AND NETWORK
AUTHORIZED RESELLER ALFA NETWORK
assalamualaikum1.gif

WARGA CARIGOLD


Jangan lupa untuk "bookmark this page" sekiranya berminat.

output_ai_OJp_V.gif
014-8233461 Whatsapp
output_ai_OJp_V.gif


★WiFi ADAPTER ALFA NETWORK (Untuk Tarik WiFi Jauh Sahaja)★
(tekan untuk maklumat)



AWUS052NH RM180


AWUS036AC 867Mbps [STRIKE]RM160[/STRIKE] RM150


AWUS036NHV [STRIKE]RM150[/STRIKE] RM145 model terbaru!


AWUS036NHA [STRIKE]RM150[/STRIKE] RM145


AWUS036NHR v2 [STRIKE]RM140[/STRIKE] RM135


AWUS036NH [STRIKE]RM135[/STRIKE] RM130


AWUS036H [STRIKE]RM130[/STRIKE] RM125


Dongle AWUS036NEH [STRIKE]RM100[/STRIKE] RM90


Dongle AWUS036EW [STRIKE]RM90[/STRIKE] RM76

★SENARAI ROUTER/REPEATER WiFi★


Smart Repeater/AP ALFA AIP-W515H RM190


Smart Repeater/AP ALFA AIP-W525H RM190


ALFA R36 Wifi Extender Diagram/Multifuntion [STRIKE]RM210[/STRIKE] RM199


Smart Repeater LoopComm LP-9778SR Dual Band 2.4Ghz/5Ghz RM275


Smart Repeater LoopComm LP8698SR (200mW) RM190


ALFA N2C Long-Range Outdoor AP/CPE RM250


ALFA N2 Long-Range Outdoor AP/CPE RM250


WISP-NSR 802.11n Low-Cost Outdoor CPE RM170

★PENGUAT ISYARAT ROUTER/REPEATER★


APAG05-2 2000mW Penguat Isyarat Antena Luar RM499


Alfa 800mW Pen Booster Amplifier Wireless Wi-Fi APA05 [STRIKE]RM210[/STRIKE] RM199

★ANTENA LUAR UNTUK ROUTER/REPEATER/ADAPTER WiFi★


APA-M25 10dBi Indoor Antenna RM60


APA-M04 Indoor Antenna RM40


ALFA AGA-2424 24dBi Antenna luar kalis cuaca. RM280


ALFA NETWORK APA-L5814 5.4GHz ~ 5.9GHz Panel Antenna 14 dBi RM200


ALFA NETWORK APA-L2419 Panel Antenna 19 dBi RM240


ALFA NETWORK AOA-2415 2.4GHz Antena Luar Rumah 15 dBi RM240


Alfa ASA-2420 15-20dBi Adjustable SECTOR Antenna


Alfa Dish-N Antenna for Alfa N2, N5 & Ubiquiti

★ANTENA UNTUK USB BROADBAND, MIFI, PORTAL WIFI★


3G YAGI ANTENNA 1920-2170MHZ Best Selling


LTE 4G indoor Antenna RM50

★KABEL USB DAN WiFi★


USB2.0 Amplifier Extension Cable ALFA NETWORK


Kabel Tambahan RP-SMA RG58 untuk Yagi antena, WiFi Router


Alfa Network AHPE303 Starter Kit 200Mbps HomePlug AV PowerLine RM260

★SOLAR PANEL CHARGER★


Solar Panel Charger 7Watt-18Watt

 
Last edited:
Sponsored Post

ALFA Repeater/Access Point Router AIP-W525H 802.11b/g/n

ALFA Repeater/Access Point Router AIP-W525H v2 802.11b/g/n

Apakah kelebihan AIP-W525 v2 dan sebab menjadi pilihan?

AIP-W525 v2 Powermax 2 mempunyai 4LAN + 1WAN AP / Router yang mematuhi kepada standard IEEE 802.11 b/g/n .
PowerMax2 menyokong 2x pelbagai liputan berbanding dengan mana-mana router lain.
Ia juga menyediakan kadar data kelajuan tinggi sehingga 300Mbps.
Dengan teknologi MIMO 2T2R anda akan dapat untuk meningkatkan liputan isyarat anda dan kestabilan dalam lingkungan jarak 1000 meter
Anda tidak perlu lagi penguat isyarat serta antenna luaran lagi.

alfa_router_ap_aip_w525h.jpg


alfa_router_ap_aip_w525h_powermax.jpg


output_xqsctz.gif


Aip_w525h_x2.png


11710826653_0d271c7116_c.jpg


8171213477_c1a3e92396_c.jpg

Features :
r.gif
2.4GHz IEEE 802.11n 2x2 MIMO
r.gif
Complies with IEEE 802.11b/g/n
r.gif
Data-rate up to 300Mbps
r.gif
High power and High sensitivity
r.gif
Wide coverage
r.gif
RF output power adjustable
r.gif
Firewall, URL/IP/Port/MAC filtering
r.gif
Firmware upgrade via HTTP
r.gif
Support Gateway, Bridge and WISP mode
r.gif
Multiple ESSID
r.gif
QoS enhancement-WMM
r.gif
TCP/UDP/ICMP/ARP protocol stack
r.gif
Virtual DMZ, Port forwarding
r.gif
Easy setup wizard
r.gif
Web-based utility
r.gif
Passive PoE

Harga RM190 termasuk poslaju.:)paid
Ada warranty 1 tahun ni.. Apa-apa masalah hubungi saya.

Warranty covers manufacturer defects only.
This warranty does not cover damages due to user modifications or unauthorized repairs, heavy drop, negligence or other harsh abuses during usage.

contact.jpg

berminat nak order?
014-8233461 Whatsapp
013-5943587 Call/sms Hizmi

Terbaik ni bergabung dengan wifi amplifier dan outdoor antenna omni 15dbi fiber glass, coverage WiFi hotspot memang makin luas sangat lah.
omni.jpg


amplifier_2000w.jpg


Butiran Pembayaran.
image_gallery.gif

cimbclicks.jpg


email: [B][email protected][/B]

1-sila maklum butir2 pembayaran
2-Bagi Nama, alamat dan no telefon penerima untuk urusan pos.
3-Saya akan memberi tracking nombor selepas siap barang dibungkus. Tracking nombor adalah untuk check perjalanan barang anda di web pos malaysia http://www.pos.com.my/emstrack/viewquery.asp
4- Besok atau lusa barang anda akan sampai.


jangan segan untuk mengunjungi dan LIKE fanpage saya http://www.facebook.com/AlfaWifiAdapter

poslaju90.png



 
Last edited:
Alfa R36 Wifi Extender Diagram/Multifuntion

Alfa R36 Wifi Extender Diagram/Multifuntion

7020391649_a6a39ddef5_z.jpg


WP_20130614_001.jpg

Cara Menerima Isyarat dari luar bangunan

Jika Anda bergantung kepada isyarat wifi dari luar bangunan anda untuk pergi ke dalam talian internet, ini adalah penyelesaian. Dengan Alfa R36 hanya pasangkan AWUS036H,AWUS036NHR atau AWUS036NH Alfa anda, Ia menerima isyarat dari luar dan meningkatkan ia di dalam Rumah / Pejabat / Bangunan anda. Jadi, anda boleh pergi ke dalam talian internet dengan komputer riba anda atau dengan Iphone / tablet Android anda serta dapat berkongsi dengan semua ahli keluarga anda.

Sesetengah pengguna sengaja membeli Antena Yagi dan meletakkan di luar bangunan mereka, dan juga kabel yang panjang yang membuat rumah mereka kelihatan kucar-kacir hanya untuk menyambung kepada adapter wifi mereka hanya untuk mendapatkan isyarat wifi dari luar. Alfa R36 adalah penyelesaian untuk semua ini di atas tanpa kerunsingan sehingga bangunan anda tidak dipenuhi dengan kabel.

Cara terbaik yang lain untuk mendapatkan isyarat wifi dari luar yang jauh adalah dengan mengambil komputer riba anda dan pergi ke luar membuat sambungan wifi dari luar bangunan anda kerana anda mendapat isyarat yang lemah dan dihalang oleh banyak dinding serta perabot. Tetapi adakah anda terfikir bahawa cara ini adalah praktikal untuk melakukannya? Alfa R36 memberikan anda semua penyelesaian ini.

WP_20130604_0032.jpg

Set Repeater WiFi jarak jauh 500m-600m masih dapat lagi

Manual untuk setup R36 disediakan dalam kotak. Pastikan Adapter wifi tersebut yang digabung disambung pada talian wifi yang sudah diketahui password atau talian wifi terbuka yang dibekalkan kerajaan. Bila nak guna WiFi tu pasang je, dan R36 boleh sebarkan WiFi untuk digunakan pada smart phone, tablet dan gadjet anda anda.

output_ovh_Uau.gif

USB DONGLE

Jika anda menggunakan broadband Maxis, Celcom, Digi atau lain-lain pembekal jalur lebar tanpa wayar, Hanya plug dalam Jalur Lebar Pembekal HSUPA adapter anda ke dalam R36 Alfa dan seluruh keluarga anda boleh melayari ke dalam talian internet dengan hanya berkongsi 1 HSUPA adapter!

Openbox & DREAMBOX

Baru-baru ini banyak pengguna openbox,skybox serta dreambox memilih R36 untuk mengelakkan rumah mereka daripada semak dengan kabel-kabel yang panjang
Ia juga boleh dijadikan sebagai Streamyx anda Atau gentian optik penguat wifi Router(Bridge)

ciri-ciri:

​​Kadar Data
Menyediakan kadar data yang lebih pantas sehingga 150Mbps dan serasi dengan legasi 802.11b/g peralatan
Keselamatan yang teguh Advanced
Firewall dengan SPI untuk melindungi tuan rumah dalaman daripada serangan penggodam. Wireless keselamatan adalah komprehensif dan termasuklah WPA/WPA2 PSK

ciri-ciri lain

WDS, SSIDs Dual, Routing Statik, QoS dan lain-lain

6874301316_7f918a78cb_z.jpg

734797_425750897495654_1573250566_n.jpg

r36_1.png

Harga R36 sahaja RM210 termasuk poslaju.:)paid
Ada warranty 1 tahun ni.. Apa-apa masalah hubungi saya.

Warranty covers manufacturer defects only.
This warranty does not cover damages due to user modifications or unauthorized repairs, heavy drop, negligence or other harsh abuses during usage.

contact.jpg

berminat nak order?
014-8233461 Whatsapp
013-5943587 Call/sms Hizmi

Terbaik ni bergabung dengan wifi amplifier dan outdoor antenna omni 15dbi fiber glass, coverage wifi hotsport memang makin luas sangat lah.
omni.jpg


amplifier_2000w.jpg


Butiran Pembayaran.
image_gallery.gif

cimbclicks.jpg


email: [B][email protected][/B]

1-sila maklum butir2 pembayaran
2-Bagi Nama, alamat dan no telefon penerima untuk urusan pos.
3-Saya akan memberi tracking nombor selepas siap barang dibungkus. Tracking nombor adalah untuk check perjalanan barang anda di web pos malaysia http://www.pos.com.my/emstrack/viewquery.asp
4- Besok atau lusa barang anda akan sampai.


jangan segan untuk mengunjungi dan LIKE fanpage saya http://www.facebook.com/AlfaWifiAdapter

poslaju90.png
 
Last edited:
Jauhkan Lagi Jarak Wifi Adapter/Router/Repeater Anda.

Jauhkan Lagi Jarak Wifi Adapter/Router/Repeater Anda.

Alfa 800mW Pen Booster Amplifier Wireless Wi-Fi APA05

APA_05.jpg

Sangat Sesuai untuk.
✓HOTSPOT TANPA WAYAR
✓BRIDGE LINK
✓ANTARA RANGKAIAN
✓LOCAL WAYARLESS
✓KAWASAN RANGKAIAN


Ciri-ciri utama
✓Berkerja untuk AP dan Router
✓menaikkan isyarat jarak
✓Meningkatkan kendalian
✓Pemasangan cepat & mudah
✓Keputusan serta merta
✓Tiada pengaturcaraan yang rumit diperlukan
✓Lengkap dengan bekalan kuasa

Aplikasi
✓WLAN 802.11b & 802.11 g & 802.11n
✓DSSS pada ISM Band
✓CBluetooth

Penguat isyarat APA05 Wi-Fi adalah satu unit yang sangat cekap dan padat direka untuk meningkatkan prestasi dan pelbagai mana-mana peranti tanpa wayar 2.4 GHz. Ini termasuk Bluetooth, P2P, P2MP,
802.11B, 802.11b+, 802.11 g, 802.11n, dan 802.11b + 802.11n AP dan Router
APA05 ini meningkatkan pelbagai isyarat, dan dalam keadaan tertentu, boleh meningkatkan 2-3 kali ganda isyarat
peranti wayarles. Ini menghapuskan penggunaan radio untuk tambahan dengan baris data yang berkaitan, kuasa
saluran, gangguan isyarat dan pengaturcaraan yang rumit.
APA05 ini adalah cara yang paling cepat dan mudah untuk menguatkan pelbagai isyarat di mana-mana kawasan

apa05_specification.png


alfa_800mw_pen_booster_amplifier_wireless_wi_fi.jpg


05022013215h.jpg

AWUS036NHA+APA05+7DBI PANEL ANTENNA (contoh pemasangan)

Harga RM210 termasuk poslaju.:)paid
Ada warranty 1 tahun ni.. Apa-apa masalah hubungi saya.

Warranty covers manufacturer defects only.
This warranty does not cover damages due to user modifications or unauthorized repairs, heavy drop, negligence or other harsh abuses during usage.

contact.jpg

berminat nak order?
014-8233461 Whatsapp
013-5943587 Call/sms Hizmi

Terbaik ni bergabung dengan dan outdoor antenna omni 15dbi fiber glass, panel antenna 19dbi atau grid antenna 24dbi coverage isyarat wifi hotsport atau isyarat wifi adapter memang makin luas dan jauh lah.

omni.jpg

Omni Antenna 15dbi

dscf1291kx.jpg

Panel Antenna 19dbi

Andrew_Antenna.jpg

Grid Antenna 24dbi


Butiran Pembayaran.
image_gallery.gif

cimbclicks.jpg


email: [B][email protected][/B]

1-sila maklum butir2 pembayaran
2-Bagi Nama, alamat dan no telefon penerima untuk urusan pos.
3-Saya akan memberi tracking nombor selepas siap barang dibungkus. Tracking nombor adalah untuk check perjalanan barang anda di web pos malaysia http://www.pos.com.my/emstrack/viewquery.asp
4- Besok atau lusa barang anda akan sampai.


jangan segan untuk mengunjungi dan LIKE fanpage saya http://www.facebook.com/AlfaWifiAdapter

poslaju90.png
 
Last edited:
Smart Repeater LoopComm LP-9778SR Dual Band

Smart Repeater LoopComm LP-9778SR Dual Band

Dual Band 2.4 Ghz & 5Ghz boleh menembusi sehingga 14 dinding.

loopcomm_5.jpg


loopcomm_0.jpg


loopcomm_2.jpg

Memperkenalkan Smart Repeater Dual Band terbaru (pertama di dunia) dari Taiwan LoopComm dengan teknologi terkini Repeater (low noise), tetapi sangat begitu kuat! Paling sesuai untuk amatur dan Profesional, ia adalah begitu mudah untuk disetkan, apa yang perlu anda lakukan untuk disetkan adalah dengan memasang kabel LAN pada pc/Laptop anda dan jalankan dengan memasukkan Wizard CD dengan semudah 123! pelajar tahun 3 pun tahu cara bagaimana untuk melakukannya.

Repeater ini boleh menembusi sehingga 14 dinding!! atau 8 rumah teres dari sebelah! Sah! Saya menguji secara peribadi dengan sebuah komputer riba Dell yang terbina Wifi dan mendapat 3 bar isyarat, jika saya menggunakan alfa AWUS036H saya akan mendapat bar yang penuh!!

Ini adalah Repeater pertama di dunia yang boleh menerima isyarat 2.4gHz atau isyarat 5.8gHz serentak dan disiarkan ke dalam kedua-dua isyarat 2.4gHz dan 5.8 gHZ, Ini bermakna anda akan mempunyai 2 AP dari repeater ini! (Sila rujuk gambar di bawah)

loopcomm_3.jpg


loopcomm_4.jpg

Pengalaman saya:

1) Klien dengan sebuah bangunan pejabat 3 tingkat, mereka mempunyai AP Unifi di tingkat bawah, di tingkat pertama yang menggunakan komputer riba terbina wifi mereka hanya boleh mendapatkan 1 bar isyarat sahaja, jika menggunakan Ipad adalah paling teruk, tiada isyarat diterima sama sekali! tingkat Ketiga adalah benar-benar tiada isyarat langsung, jadi sebelum dia membuat keputusan untuk membelanjakan wang untuk mendaftarkan sambungan internet baru ke tingkat kedua dan ketiga, dia mencuba Smart Repeater LoopComm dengan memasang Smart Repeater LoopComm di tingkat kedua dan dengan mudah menggunakan CD smart setup wizard untuk set kan, dalam masa 3 minit di tingkat kedua mempunyai bar isyarat yang penuh, dan boleh mendapat internet yang berkelajuan maksimum dari repeater itu sama seperti kelajuan AP di tingkat bawah

2) ada seorang Klien yang tinggal di sebuah rumah teres dua tingkat 20 x 70 kaki, apabila dia memohon unifi, pemasangnya telah memasang di belakang rumahnya kerana jika dipasang di ruang utama, mereka akan mengenakan caj tambahan Wang, di sinilah datang masalahnya, apabila dia di tingkat atas di bilik utama, dia hanya mendapat isyarat 1 bar sahaja, di ruang tamu hanya mendapat 2 bar isyarat, jadi internet sangat lambat atau sentiasa terputus kadang-kadang, dengan meletakkan Smart Repeater LoopComm LP9778SR di ruang tamu beliau, semua masalah dapat diselesaikan,

3) Ada seorang pelanggan baru sahaja membeli pemain Panasonic Blue-Ray, dia berasa amat gembira apabila dia mengetahui bahawa pemain blue-ray ini juga menyokong YouTube dan Skype, tetapi ia memerlukan penyambungan pada LAN kabel, masalah Nya router unifi adalah di belakang bilik beliau dan pemain Blue-Ray ini di ruang tamu, dia tidak mahu menarik kabel yang panjang-panjang dan membuatkan rumah beliau bersemak dengan kabel sehingga mencacatkan pemandangan rumahnya. LoopComm Smart Repeater telah menyelesaikan masalah itu, bukan itu sahaja, beliau juga mempunyai satu lagi alternatif iaitu wifi AP untuk berkongsi dengan jiran tetanggannya,

4) Pengalaman saya yang terbaru, wifi Iphone 5 dikatakan lebih lemah daripada Iphone 4s, Smart Repeater LoopComm boleh membantu dan menyelesaikan masalah anda!


loopcomm_1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=drfPP3x6HDg

Harga RM275 termasuk poslaju.:)paid
Ada warranty 1 tahun ni.. Apa-apa masalah hubungi saya.

Warranty covers manufacturer defects only.
This warranty does not cover damages due to user modifications or unauthorized repairs, heavy drop, negligence or other harsh abuses during usage.

contact.jpg

berminat nak order?
014-8233461 Whatsapp
013-5943587 Call/sms Hizmi

Butiran Pembayaran.
image_gallery.gif

cimbclicks.jpg


email: [B][email protected][/B]

1-sila maklum butir2 pembayaran
2-Bagi Nama, alamat dan no telefon penerima untuk urusan pos.
3-Saya akan memberi tracking nombor selepas siap barang dibungkus. Tracking nombor adalah untuk check perjalanan barang anda di web pos malaysia http://www.pos.com.my/emstrack/viewquery.asp
4- Besok atau lusa barang anda akan sampai.


jangan segan untuk mengunjungi dan LIKE fanpage saya http://www.facebook.com/AlfaWifiAdapter

poslaju90.png
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register