To Sell [WTS] Nikon D3000 kit with extra accessory-SOLD.

CG Sponsors




JinggoBro

Fun Poster
Joined
Aug 13, 2008
Messages
289
Reaction score
4
Points
15
Salam Warga CG...


UPDATE...SOLD...:)cgrock

WTS Nikon D3000 kit.
Ada warranty lagi sampai bulan 12 nie..
dengan Original BOX...
shutter count baru 1817....jarang sangat guna.:D
Unfill warranty card dan disertakan Bill pembelian.


Nikon D3000 Body.

Lens AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR.

Nikon Bag ( ada dua...saya bagi dua2 sekali)

Tripod DIGIeye dan ada beg - tinggi boleh sampai 1.5M

CAP holder - tak bagi lens cap hilang.

Air blower + Brush + kain lap ---(untuk penjagaan camera)

UV protector (protec lens dari calar)

Glass Screen Protector (dah pasang dah..tak jumpa lagi jual kat kedai sebab beli dari luar negara -EbaY)

Infrared Filter IR720 - untuk amik gambaq infrared..cun oo..:D

Original Nikon SD card 4GB


ni gambaq dia..yg blurr tu sebab amik guna Handphone...


Body with lens















Harga dia RM1700.
COD area Pulau Pinang...(Sungai ara/relau/bayan lepas/bayan baru)



kalau nak pos,banyak sangat barang...x pandai plak aku..:">
so,kalau ada yang minat tu...tapi jauh,,cari la sesapa..kawan ka..saudara ker...yang ada areau Pulau Pinang nie amik...kalaun nak pos gak..risiko apa2,sya x tanggung...


sesapa yang nak..boleh PM aku...
email = ismailothman85[a]gmail.com
call = 019-5 dua 0 4 1 satu 0 <<----- untuk keselamatan.:D

Aku terpaksa me"lego" nikon D3000 aku yang baru guna dlam 3 bulan atas sebab yang tak dapat dielakkan...sayang nak jual...
tapi nk buat mcm mana..dah terpaksa...:(:)(:)((

update.....


ITEM SOLD.....
:)cgrock:)cgrock:)paid
 
Last edited:
Sponsored Post

JinggoBro

Fun Poster
Joined
Aug 13, 2008
Messages
289
Reaction score
4
Points
15
Hasil dari D3000 aku nie...kasi up sikit....:">







 
Last edited:

student

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jun 8, 2008
Messages
4,722
Reaction score
19
Points
25
waaa....sorg lg penjual..aish! mcm tau2 je aku tgh berminat dgn kamera nih..:D
 

ErieAdn

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 20, 2007
Messages
11,189
Reaction score
26
Points
120
Nih mesti TT nak sambar D300s atau D700 plak nih...:-?:D:D
 

student

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jun 8, 2008
Messages
4,722
Reaction score
19
Points
25
aku dah sms tt, tlg reply yer...:D
 

noe666

Fun Poster
Joined
Sep 5, 2009
Messages
260
Reaction score
0
Points
10
adoi TT..
duit kat poket ade rm1.1k je ni..
tak cukup nk beli
T.T
 
Sponsored Post
Top
Log in Register