To Sell [WTS] High Performance PC~ barang baik

CG Sponsors




ahmad007

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2009
Messages
576
Reaction score
1
Points
15
salam CGrian. saya nk letgo PC peribadi saya, 1st time buka thread di WTS (bukan scam, takde keje saye nk buat keje tu). 90% digunakan tuk editing dan kerja2 "multi task" dan saya berpuas hati dengan pc ni. tiptop condition. umur setahun la lebih kurang. pc ni sentiasa di jaga rapi, takde ape2 masalah pade hardware (setiap sebulan sye slalu bersihkan habuk2 dalam pc, so semua terjaga)

kenape nak jual?
- nak tukar imac plak (tukar angin).

Processor
Intel XEON E3110 3.00Ghz (2 CORE)
- prosesing laju, sangat sesuai tuk multi task person
- high performance processor

Hard Disk
860GB SATA (500x1 - 360x1)
- kapasiti besar, macam2 boleh letak

RAM
5GB DDR2 (4 slot: 2-1-1-1)
- memang puas la guna 5GB ram.
- boleh upgrade lebih dari 8GB RAM

Graphic Card
nVidia GIGABYTE 9800GT - 512
- sangat sesuai tuk editing photo/video dan game. best!

Sound Card
creative extreme Xfi
- sound kualiti sangat memuaskan tuk music, entertainment, movie dan game.


Monitor
19" Samsung 943NX x2 (2 biji monitor cantum)
- sangat sesuai tuk multi task person, designer, developer, dan mereka yg ingin kn KELUASAN, boleh guna 2 monitor yang di cantum.

sistem pc
- windows 7 ultimate 64-bit


package included:
- mouse
- keyboard
- Creative Webcam
- wire2 yang di perlukan
- benda2 basic yang diperlukan

HARGA: RM3600.00
LOKASI COD: SHAH ALAM - KUALA LUMPUR (nak senang COD / tengok barang datang shah alam.
boleh hubungi saya di: melalui PM SAHAJA setakat ni, sebab phone baru hilang. nanti dah ada no sye update no fon di sini.







regerds,
ahmad :)cgrock
 
Sponsored Post

rijal2009

Marked as Scammer, (until issue resolved)
Joined
Jul 8, 2009
Messages
9,169
Reaction score
286
Points
81
agak berminat, tp harga peh.. :))
 

Fikirman

Active Member
Joined
Aug 26, 2010
Messages
1,687
Reaction score
4
Points
25
harga memang boleh tahan untuk rege.......
 
Last edited:

bazsh

Super Active Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
7,020
Reaction score
12
Points
65
Mantap jugak spec PC bro
Bro guna utk edit apa ni sampai guna 2 monitor & high performance PC?
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
Mantap jugak spec PC bro
Bro guna utk edit apa ni sampai guna 2 monitor & high performance PC?
biasanya proc intel xeon ni pakai utk server...
 

dayof40

Super Active Member
Joined
Mar 15, 2007
Messages
6,826
Reaction score
31
Points
70
harga boleh dpt 2 laptod dell
 

ahmad007

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2009
Messages
576
Reaction score
1
Points
15
biasanya proc intel xeon ni pakai utk server...
betul. sesuai tuk mereka yg tak suke tutup pc.. haha
tahan lasak skit la. buat masa ni tak pernah meragam dngan proc, semua jalan baik je tuk runing ape2 multi task program
 

ahmad007

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2009
Messages
576
Reaction score
1
Points
15
Mantap jugak spec PC bro
Bro guna utk edit apa ni sampai guna 2 monitor & high performance PC?
sye photographer/programmer (sambil2)/student/designer.. so slalu buat kerja multi task.. tengah2 buat design, ade assignment uni, buat assignment, rase bosan terus sambung buat design, kadang2 2 2 buat skali.. tengok mood.. haha.
gune 1 monitor rase tak cukup.. tambah lagi satu.. yg salah satu tu umur baru dalam 4,5 bulan.
 

ahmad007

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2009
Messages
576
Reaction score
1
Points
15
harga stil boleh nego, nk tanye apa2 TENTANG PC ni boleh tanya.
 

afiq2512

Active+ Member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
3,886
Reaction score
1
Points
25
nice item,ni computer hacker.huhuhu..
BUMP 4 tt
 
Sponsored Post
Top
Log in Register