To Sell [WTS] acer travelmate 2300 series

CG Sponsors




ismi.ameen

Freshie
Joined
Jun 29, 2008
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
xde sapa offer 450 so dah gi repair lcd dan dah xjadi jual.
terima kasih kepada semua yang menonton
:D


Item:
Acer TravelMate 2303NLCi


Spec:
celeron M 1.5GHz
15" screen
40gb hdd
DVD/CD-RW combo
512mb ram
wifi
pcmcia slot
3usb ports












Condition:
1. bateri tahan sejam lebih sikit. kali terakhir dicheck, 1jam 14minit dgn wifi on sambil surf internet.

2. plastik pada hinge patah sikit tp hinge tu sendiri masih kukuh dan tadak masalah (sila lihat gambar di bawah)



3. skrin ada jalur2 kaler-maler (sila lihat gambar2 di bawah. ada gmbr dgn background putih, bckgrd hitam dan dgn MS word dipasang).

masa study dulu xsempat nk hantar kedai utk baiki sbb slalu guna laptop so sampai skrg xbaiki-baiki lg. lagipun line2 tu xmengganggu sgt pun bila buat kerja. cuma xbrapa bes bila tgk crita atau movie.








Sebab nak jual:
baru grad jadi dh xperlu laptop lg. guna desktop kt rumah dh memadai


Comments:
laptop ni sesuai untuk guna MS office, surf internet dan kegunaan pc harian. Biasanya saya guna software office, Autocad, photoshop n software 3d modelling dlm pc ni. xde masalah untuk guna software2 tu smua. Tp kalau nk main game/tgk movie, kureng sket sbb skrin ada line kaler maler tu.
So, laptop ni sgt seswai utk org yg nk laptop murah hanya untuk buat kerja dan boleh dibawa ke mana2.

akan dibungkus dlm kotak ori sekali dgn adapter ori dan kabelnya


Harga:
rm450-500
sapa yg offer rm450 dan ke atas, akan dpt beg laptop acer ori free


Contact:
email/call/sms kalau berminat

[email protected]
016|449|6564
 
Last edited:
Sponsored Post

alongmokhlis

Active+ Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
3,919
Reaction score
1
Points
25
Alamak bro, sori nak kata. Tu macam LCD problem tu. Nak tukar LCD agaklah mahal regenya. Tukar LCD + upah adalah dalam RM500.00. Bukan nak condemn tapi memberi pendapat aje tapi laptop ni tetap baik reputasinya. Tkaseh.
 

marlen

Legendary Member
Joined
May 27, 2008
Messages
16,925
Reaction score
31
Points
125
gila murah laptop ni..
 

ismi.ameen

Freshie
Joined
Jun 29, 2008
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
murah sbb ada masalah line kaler2 kat skrin. tapi masalah xteruk. kalau xbaiki skrin pun xpe. boleh je guna utk buat kerja. cuma xbes bila tgk movie &main game. sbb tu saya tulis sesuai utk org yg nk laptop mudahalih utk buat kerja semata2.

boleh test dulu. kalau rasa xleh buat kerja dgn skrin camni, xyah beli. test sampai puas. kalau smua ok, baru beli. kalau rs x ok, xyah beli. saya pun tanak la org xpuas hati dgn saya.

yeke 500? tu kalau repair kat acer service kot. mmg la mahal.
 

alongmokhlis

Active+ Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
3,919
Reaction score
1
Points
25
Rege LCD sebenarnya dalam RM250.00 aje tapi upah pasang dia mahal. Aku cadangkan ko repair dulu laptop tu. Kalau ada kawan yg pandai pasang LCD tu lagi bagus lepas tu bolehla ko jual paling kurang @ RM750.00. Mesti laku punye..
 

ismi.ameen

Freshie
Joined
Jun 29, 2008
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
malas nk gi repair sbnrnya.. haha..
lagipun kalau ada org perlukan laptop harga murah, boleh la dia beli yg nie.
kalau tadak sapa nk, sy simpan je.
 

ismi.ameen

Freshie
Joined
Jun 29, 2008
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
minta maaf kepada semua yang try kontak saya sejak dua hari lepas. saya ada di miri dan tak sempat nak jawab soalan2.

kepada semua yang berminat, laptop ni masih belum dijual.

terima kasih
 
Sponsored Post
Top
Log in Register