BTC USD 62,117.5 Gold USD 1,768.27
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[WTA]Step2 pindah blog dari blogger ke hosting sendiri...

aBe_kun89

Active Member
Paid Membership
Joined
Jun 24, 2010
Messages
2,309
Reaction score
43
Points
35
Salam warga CG...saya nak mintak tolong la pada otai2 pembangunan website ni..tolong beri guide dan step2 untuk pindahkan blog dari blogger ke hosting sendiri...saya dah tahu secara umum,

Beli hosting -> Setup domain -> Import blog

Cuma mintak penjelasan dengan lebih detail mengenai import blog tu.Apa script2 yang perlu saya install?Dan apa yang perlu diambil perhatian masa nak setup domain...

Thanks in advance~:)cgrock
 
Sponsored Post

nqfaq

Active Member
Joined
Sep 15, 2007
Messages
1,251
Reaction score
37
Points
30
guna WP rasanya mudah, import jer dari blogspot, tapi web address tu boleh sama ke tak saya tak pasti...boleh cuba...say apun dlm process nak pindah ke hosting sendiri, cuma ada satu blog jer baru siap , itu pun masih observe ada impact tak dekat web traffic...
 

nqfaq

Active Member
Joined
Sep 15, 2007
Messages
1,251
Reaction score
37
Points
30
sorry terdouble post
 
Last edited:

nqfaq

Active Member
Joined
Sep 15, 2007
Messages
1,251
Reaction score
37
Points
30
sorry ter double post
 
Last edited:

NiKubes

Active Member
Joined
Dec 12, 2008
Messages
2,298
Reaction score
4
Points
25
Salam TT,

kamu dah beli hosting & domain belum?

Kalau sudah beli, boleh tanya provider. suruh mereka yg buatkan :D
 

aBe_kun89

Active Member
Paid Membership
Joined
Jun 24, 2010
Messages
2,309
Reaction score
43
Points
35
Setakat ni dah beli hosting and domain baru.Dan baru je install wordpress dan import post dari blogger.Semua buat sendiri...Tapi still kelam kabut..huhu...nanti saya nak bertanya lagi bila ada masalah...memang newbie dalam perkara ni..
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
senang jer nak pindah ni. aku 5 blog aku dah pindah. Aku syorkan pakai WP jer senang. senang citer ko masuk je blog bersawang labah2 aku ni, satu2 pic aku dah tunjukan.

http://drmaliq.com/2010/06/cara-mudah-tukar-blogger-ke-wordpress/

bukan spam..cuma nak share..

lagi satu..untuk internal link..nanti ko ubah macam kat blogger..kat WP pakai jer feature permalink dia..aku dulu yang ni lah leceh nak ubah satu2..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register