WTA : Camne nak tanggalkan epoxy.

CG Sponsors




tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,355
Reaction score
507
Points
116
Salam..

den pnya bumper depan lock belah kiri kanan dah patah.. sblm ni guna bumper clip untuk support, pon dah patah (contoh, refer gambar bawah)

1569035467654.png



last2 den buh epoxy kat celah2 tu.. mmg kukuh dan padu.. tak tanggal dah ..

masalahnya skang, nnt den nak buat servis ekon, nak kene bukak bumper depan .. tp den tak tau camne nak buang epoxy tu hahaha.. ada sesiapa tau bagaimana cara untuk membuang epoxy yg dah mengeras tu..

den beli epoxy kat kedai diy .. ni gambarnya

1569035597687.png
 
Sponsored Post

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
2,745
Reaction score
149
Points
33
Servis Aircond mmg kena bukak bumper ke tuan?
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
2,745
Reaction score
149
Points
33
ok heat gun den ada ..

nak set brp heat ye ? maximun den pnya heat gun bleh pegi 450 je
cuba 200 dulu...pastu naik secara berperingkat...rasanya guna Heat Gun ok...cuma ambil masa skit...
 

Kamm Matt

Fun Poster
Joined
Sep 20, 2013
Messages
507
Reaction score
36
Points
20
Epoxy kalau dh keras cam batu guna heat gun pun takde kesan tuan.. mmg kene tibai dgn pahat atau grinder je
 
Sponsored Post
Top
Log in Register