WTA : Camne nak tanggalkan epoxy.

Recommended Brokers


tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,241
Reaction score
479
Points
86
Salam..

den pnya bumper depan lock belah kiri kanan dah patah.. sblm ni guna bumper clip untuk support, pon dah patah (contoh, refer gambar bawah)

1569035467654.png



last2 den buh epoxy kat celah2 tu.. mmg kukuh dan padu.. tak tanggal dah ..

masalahnya skang, nnt den nak buat servis ekon, nak kene bukak bumper depan .. tp den tak tau camne nak buang epoxy tu hahaha.. ada sesiapa tau bagaimana cara untuk membuang epoxy yg dah mengeras tu..

den beli epoxy kat kedai diy .. ni gambarnya

1569035597687.png
 
Sponsored Post

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
2,584
Reaction score
104
Points
33
Servis Aircond mmg kena bukak bumper ke tuan?
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,241
Reaction score
479
Points
86
Servis Aircond mmg kena bukak bumper ke tuan?
aah tuan kedai kata kene buka bumper.. nak bagi senang keje rasanya.. kalo ada bumper susah skit kot
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,241
Reaction score
479
Points
86

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,241
Reaction score
479
Points
86
Wow...itu macam kaa...bro dah try tembak epoxy tu ngan Heat Gun?
ok heat gun den ada ..

nak set brp heat ye ? maximun den pnya heat gun bleh pegi 450 je
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
2,584
Reaction score
104
Points
33
ok heat gun den ada ..

nak set brp heat ye ? maximun den pnya heat gun bleh pegi 450 je
cuba 200 dulu...pastu naik secara berperingkat...rasanya guna Heat Gun ok...cuma ambil masa skit...
 

Kamm Matt

Fun Poster
Joined
Sep 20, 2013
Messages
484
Reaction score
32
Points
20
Epoxy kalau dh keras cam batu guna heat gun pun takde kesan tuan.. mmg kene tibai dgn pahat atau grinder je
 
Sponsored Post
Top
Log in Register