BTC USD 47,953.8 Gold USD 1,754.01
Time now: Jun 1, 12:00 AM

wp-classified - anda kaya kan author jika guna plugin ini!!

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
Sebenarnya aku boring sgt2 time ni.. So, dari wat menda xde pekdah baik aku citer kat kwn2 CG pasal 1 plugin WP

Nama plugin tu : wp-classified
url plugin : http://wordpress.org/extend/plugins/wp-classified/
url download : download disini

Plugin ni mmg dpt 4 rate dari user, tp...
korang pikir lah sendiri.. :D:D:D

macamane user plugin tu kayakan author???

Bila korang dah download file tersebut then upload ke hosting, korang akan nampak page setting classified kat admin korang.
Yang best nye, korang akan nampak 1 ruangan google adsense.



Wah! nampak hebat!! :D:D:D:D Seolah olah korang boleh masukkan google adsense akaun korang..

Terus terang aku ckp, walaupon korang dah tuko no akaun adsense tu ke no adsense korang, script msh lg bace no adsense author.

Macamane die buat?? Nak tahu, korang buke file wpClassified.php.
Terdapat no akaun adsense author yg telah dimasukkan melalui script tersebut.

Aku xleh paste kat sini file tu, pjg sgt, kang mod marah kang..
hehehe :D:D:D

Tp xpe, aku cuba pointkan pd tempat tempat tertentu jek, yg ade no adsense tu. Korang leh download plugin aal then lihat script penuh.

Code:
<?php
//for upgrade versions
[COLOR="Red"]if (!$wpcSettings['googleID']) $wpcSettings['googleID'] = 'pub-2844370112691023';[/COLOR]
if (!$wpcSettings['inform_user_subject']) 
	$wpcSettings['inform_user_subject'] = "!sitename reminder: classified ads expiring soon!";
if (!$wpcSettings['inform_user_body']) 
	$wpcSettings['inform_user_body'] = "One or more of your classified ads on !sitename (!siteurl) are expiring soon. Please sign in and visit !user_ads_url to check your ads.";
if (!$wpcSettings['ad_expiration']) $wpcSettings['ad_expiration'] = "90";
$textarea=array ('tinymce' => 'HTML with TinyMCE (inline wysiwyg)','plain' => 'No HTML, No BBCode');	
?>
Cuba perhatikan code yg aku merahkan tu..

Ok, skang carik lagi...
Code:
<?php
//for upgrade versions
if (!$wpcSettings[GADcolor_border]) $wpcSettings[GADcolor_border]= 'FFFFFF';
if (!$wpcSettings[GADcolor_link]) $wpcSettings[GADcolor_link]= '0000FF';
if (!$wpcSettings[GADcolor_bg]) $wpcSettings[GADcolor_bg]= 'FFFFFF';
if (!$wpcSettings[GADcolor_text]) $wpcSettings[GADcolor_text]= '000000';
if (!$wpcSettings[GADcolor_url]) $wpcSettings[GADcolor_url]= 'FF0000';
if (!$wpcSettings[GADposition]) $wpcSettings[GADposition]= 'btn';
if (!$wpcSettings[GADproduct]) $wpcSettings[GADproduct]= 'link';
[COLOR="Red"]if (!$wpcSettings[googleID]) $wpcSettings[googleID] = 'pub-2844370112691023';[/COLOR]
$GADpos = array ('top' => 'top','btn' => 'bottom', 'bth' => 'both','no' => 'none');
?>
Perhatikan yg kaler merah tu...

Ade lagi neh,
Code:
// install function 
// create the db tables.
function wpClassified_install(){
	global $wpClassified_version, $wp_rewrite;
	
	$wpcSettings = array();
	$wpcSettings = $_POST['wpClassified_data'];
	update_option('wpClassified_data', $wpcSettings);
	$wp_rewrite->flush_rules();
	$wpcSettings = get_option('wpClassified_data');
	wpClassified_check_db();

	$wpcSettings['wpClassified_version'] = $wpClassified_version;
	//if ($wpcSettings['wpClassified_installed']!='y' || !$wpcSettings['wpClassified_slug']){
	$wpcSettings['wpClassified_installed'] = 'y';
	$wpcSettings['userfield'] = get_wpc_user_field();
	$wpcSettings['show_credits'] = 'y';
	$wpcSettings['wpClassified_slug'] = 'Classifieds';
	$wpcSettings['description'] = '';
	$wpcSettings['must_registered_user'] = 'n';
	$wpcSettings['view_must_register'] = 'n';
	$wpcSettings['display_unregistered_ip'] = 'y';
	$wpcSettings['notify'] = 'y';
	$wpcSettings['wpClassified_display_titles'] = 'y';
	$wpcSettings['editor_toolbar_basic'] = 'y';
	$wpcSettings['wpClassified_filter_posts'] = 'y';
	$wpcSettings['rss_feed'] = 'y';
	$wpcSettings['rss_feed_num'] = 15;
	$wpcSettings['confirmation_code'] = 'y';
	$wpcSettings['count_ads_per_page'] = 10;
	$wpcSettings['count_ads_max_limit'] = 400;
	$wpcSettings['number_of_image'] = 3;
	$wpcSettings['image_position'] = 1;
	$wpcSettings['thumbnail_image_width'] = 120;
	$wpcSettings['image_width'] = 640;
	$wpcSettings['image_height'] = 480;
	$wpcSettings['date_format'] = 'm-d-Y g:i a';
	[COLOR="Red"]$wpcSettings['googleID'] = 'pub-2844370112691023';[/COLOR]
	$wpcSettings['GADproduct'] = 'link';
	$wpcSettings['GADformat'] = '468x60';
	$wpcSettings['GADLformat'] = '468x15';
	$wpcSettings['GADtype'] = 'text';
	$wpcSettings[GADcolor_border]= 'FFFFFF';
	$wpcSettings[GADcolor_link]= '0000FF';
	$wpcSettings[GADcolor_bg]= 'E4F2FD';
	$wpcSettings[GADcolor_text]= '000000';
	$wpcSettings[GADcolor_url]= 'FF0000';
	$wpcSettings[GADposition] = 'btn';
	$wpcSettings['share'] = '10';
	$wpcSettings['wpClassified_unread_color'] = '#FF0000';
	$wpcSettings['image_alignment'] = 'left';
	$wpcSettings['classified_top_image'] = 'default.gif';
	$wpcSettings['wpClassified_read_user_level'] = -1;
	$wpcSettings['wpClassified_write_user_level'] = -1;
	$wpcSettings['banner_code'] = '';
	$wpcSettings['wpClassified_display_last_ads_subject'] = 'y';
	$wpcSettings['wpClassified_display_last_post_link'] = 'y';
	$wpcSettings['wpClassified_last_ads_subject_num'] = 5;
	$wpcSettings['wpClassified_last_ads_subjects_author'] = "y";
	$wpcSettings['inform_user_subject'] = "!sitename reminder: classified ads expiring soon!";
	$wpcSettings['inform_user_body'] = "One or more of your classified ads on !sitename (!siteurl) are expiring soon. Please sign in and visit !user_ads_url to check your ads.";
	$wpcSettings['ad_expiration'] = "90";
	//}
Perhatikan yg kaler merah tu.. :D:D:D

Hebat kan??

Ikot kate web wordpress, plugin tu dah di downloads sebanyak 3,454. Wow! Cuba bayangkan separuh dari user plugin ini tak sedar psl ni, bermaksud, akaun adsense author tu dah berada di 1,727 website. Kalo lah 1 web tersebut dpt kasik 0.10 sehari, author akan dpt usd172.70 sehari. Sebulan usd5,181.

WOW!!! Tetibe terase nak buat plugin sendiri gak, then kasik free kat org len...

Amacam??

ps; pada sape sape yg nak guna plugin tu, cuma ubah no adsense korang dlm file yg aku tunjuk tu, yg kaler merah tu...
 
Sponsored Post

adar

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
thanks utk pos ko. serius aku tak tau pasal benda ni. aku ada gak terjumap plugin ni.tak sangka author plugin ni keji :eek:

kurang2nya maklumkan la dlm readme file pasal benda ni.
 

MzJb

Active Member
Joined
Mar 9, 2008
Messages
1,004
Reaction score
14
Points
25
x paham satu pun... ~X(~X(~X(
 

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
thanks utk pos ko. serius aku tak tau pasal benda ni. aku ada gak terjumap plugin ni.tak sangka author plugin ni keji :eek:

kurang2nya maklumkan la dlm readme file pasal benda ni.

biase laa, author tu niat tak ikhlas pon...
makan dari dalam... :p:p:p
 

jaketb

Fun Poster
Joined
Sep 26, 2007
Messages
420
Reaction score
41
Points
20
haha..taktik tersembunyi tuu..(",)
 

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
tak laa, sekadar kongsi2.. :D:D:D:D
 

Robotix

Fun Poster
Joined
Mar 28, 2007
Messages
644
Reaction score
0
Points
10
wah tq mesir sebab perasan hal ni. aku pun kalau pakai mesti tak perasan jugak. tapi keberangkalian untuk kena ban akaun adsense kita dan author agak tinggi sebab kalau kita masuk manual adsense code kita kat sidebar atau footer atau etc.... campur pulak pakai adsense author ni berada dalam satu page. naya je...
 

wiferanggi

Fun Poster
Joined
May 16, 2008
Messages
510
Reaction score
2
Points
15
bro gua salute kat lu..boleh jumpe.actually aku pun ada buat camtu jugak.hahahaha...dahtu semua org asyik nak cepat kaya je..keje asyik malas.. aku buat lah adsense template website 100% sure kaya punya..
pastu org download..pastu install.hehehe
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register